Zes kandidaten voor Laserinnovatieprijs

Rodomach Speciaalmachines uit Deventer, Apex Europe uit Hapert, IMS uit Almelo, Urenco uit Almelo en Holga  en Intermeco uit Doetinchem zijn in de race voor de Laserinnovatieprijs 2014.  Deze prijs wordt op 15 april uitgereikt tijdens het Industrial Laserevent in Enschede.

De Laserinnovatieprijs is een onderscheiding voor bedrijven die de afgelopen 5 jaar succesvol zijn geweest met het toepassen van lasers binnen de materiaalbewerking. De mate waarin deze innovatie heeft geleid tot nieuwe (industriële) bedrijvigheid worden meegewogen bij het bepalen van de winnaar.

De zes bedrijven die voor de prijs van dit jaar in aanmerking komen, gaan nu de halve finale in. Uit hun midden worden drie genomineerden gekozen, die zich 15 april tijdens het Industrial LaserEvent zullen presenteren in de finale.

De kandidaten zullen worden beoordeeld door een commissie bestaande uit Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente, Bert Huis in ’t Veld en Johan Meijer vanuit de Universiteit Twente, Benno Rademaker, innovatieadviseur KvK en de winnaar van afgelopen jaar, Piet Mosterd van AWL. De prijs zal wederom uitgereikt worden door Paul Braakhuis, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, District Oost.

Het Industrial LaserEvent wordt voor de zevende keer op de Universiteit Twente in Enschede gehouden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd om (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in een dag bij te praten over de trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, welke dus binnen enkele jaren voor de industrie beschikbaar komen, en trends in de industrie. Op het programma staan afwisselend lezingen van zowel wetenschappers die laten zien in welke richting het onderzoek loopt als van mensen uit de industrie die praktische toepassingen presenteren. Ook labdemo’s, onderzoeksposters en een kennismarkt zijn onderdeel van het Industrial LaserEvent.

Additive manufacturing
Tijdens het event zal ook aandacht worden geschonken aan additive manufacturing. Is dit nu werkelijk een belofte voor de toekomst of blijft het daarbij? Deze vraag zal centraal staan.
Additive manufacturing is een nieuwe en belangrijke productietechniek, maar het moet wel volwassen worden om in de maakindustrie succesvol te kunnen worden toegepast. Er is veel te doen rondom additive manufacturing. In veel media wordt het al een industriële revolutie genoemd. Maar voor de maakindustrie er goed gebruik van kan maken, moeten deze technieken eerst goed ontwikkeld worden. Daar wordt aan de universiteiten hard aan gewerkt. Prof Kruth van de KU Leuven is de expert op dit gebied en hij zal een overzicht van de mogelijkheden en de trends van de technieken presenteren.
Om ook praktische ervaringen uit te wisselen is er een ronde tafeldiscussie rondom dit thema. Hier kunnen bezoekers zelf ervaringen uitwisselen, maar ook gerichte vragen stellen aan de experts. Ook is er een labdemo rond additive manufacturing.

Meer informatie over het Industrial LaserEvent, het programma en hoe aan te melden is te vinden op www.industrial-laserevent.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Procesoptimalisatie is topic bij Ceratizit op EMO Milano

30-09 Aan de hand van live demonstraties wordt getoond hoe bewerkingsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden met…

3D

Vliegende start met Design for Additive Manufacturing

14-09 Toonaangevende bedrijven vervangen in rap tempo traditionele ontwerpen door DfAM modellen die sterker, lichter,…

3D

ARBURG en Balluff produceren na doorbraak sensoren met 3D-printer

10-08 Voor taken in de automatiseringstechniek zijn sensoren in geïndividualiseerde vorm interessant omdat ze op…

3D

AM Solutions belicht Additive Manufacturing in zesdelige liveserie

22-05 AM Solutions, onderdeel van de Rösler Group belicht deze en andere interessante vragen in…

Verspanen

Hermle wordt dienstverlener op gebied van Additive Manufacturing

05-03 De naam MPA staat voor Metal-Powder-Application, een proces dat ongeveer zeven jaar geleden door…

Verspanen

Fraunhofer Project Center AMBITION bevordert AM in maakindustrie

23-11 Fraunhofer Project Center is met AMBITION een nieuw project gestart om de toepassing van…

3D

Formnext vindt alleen virtueel plaats

02-09 Formnext, de internationale vakbeurs voor additive manufacturing, zal dit jaar alleen virtueel plaatsvinden. Dat…

Verspanen

Metav technologie-etalage voor productiebedrijven

27-02 De complete procesketen van de metaalbewerking staat in de focus van de vakbeurs Metav,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X