Formnext 2023 stevent af op recordaantal exposanten

In tegenstelling tot de terughoudende economische ontwikkeling in de meeste geïndustrialiseerde landen kent Formnext uitstekende registratiecijfers. Dit weerspiegelt de dynamische ontwikkeling van de AM-industrie.

Bezoekers kunnen zich van 7 t/m 10 november 2023 verheugen op meerdere innovaties en wereldpremimeurs tijdens de Formnext in Frankfurt. (foto: Mesago Messe Frankfurt GmbH – Mathias Kutt)

Met 771 exposanten en een geboekt bruto oppervlak van ruim 50.000 m² twee maanden voor aanvang heeft Formnext 2023 nu al bijna de cijfers van vorig jaar bereikt. Gerenommeerde AM-leveranciers van over de hele wereld, evenals talrijke start-ups en gevestigde industriële bedrijven, zullen op de beurs hun additieve producten en oplossingen presenteren. Bezoekers kunnen zich van 7 t/m 10 november 2023 op Formnext verheugen op meerdere innovaties en wereldpremières.

“Zelfs in economisch moeilijke tijden speelt Additive Manufacturing een prominente rol bij het bevorderen van de ontwikkeling van de industriële productie”, zegt Sascha F. Wenzler, vice-president van Formnext bij evenementenorganisator Mesago Messe Frankfurt. “Geavanceerde productiemethoden zoals industrieel 3D-printen kunnen bedrijven een echt concurrentievoordeel geven. Formnext laat zien hoe dit kan worden bereikt.”

Speciale showcase “Service Provider Marketplace”

Een van de hoogtepunten van het ondersteunende programma van dit jaar is de “Service Provider Market Place”. Deze showcase, georganiseerd in samenwerking met Daimler Truck and Buses, viert dit jaar zijn première op Formnext. AM-dienstverleners zullen toepassingen uit de automobielsector presenteren die illustreren hoe Additive Manufacturing succesvol kan worden ingezet en welke rol dienstverleners daarbij spelen. Daarnaast zullen bekende autobedrijven zoals Daimler Buses of Brose laten zien hoe zij Additive Manufacturing in hun productie gebruiken.

Geavanceerd conferentieconcept

Ook heeft Formnext vooruitgang geboekt in zijn congresconcept. Dit jaar wordt het presentatieprogramma voor het eerst verspreid over drie fasen (Industry Stage, Application Stage, Technology Stage) in de beurshallen. De verschillende aandachtspunten bestrijken belangrijke AM-trends, toepassingen en innovaties van exposanten en helpen bezoekers gemakkelijk en efficiënt het juiste product of de juiste dienst te vinden. Op deze manier zal Formnext de belangrijke communicatie tussen technologieaanbieders en gebruikers verder bevorderen en de inhoud publiekelijk beschikbaar maken voor alle belanghebbenden in de hallen.

Uitgebreid, divers ondersteunend programma

Het voorprogramma van Formnext 2023 omvat populaire, gevestigde evenementen met nieuwe elementen. De Formnext Start-up Challenge wordt voor de negende keer gehouden en beloont innovatieve en levensvatbare businessideeën van jonge bedrijven. De exposanten in de Start-up Area presenteren zich in korte sessies als onderdeel van het Pitchnext-event.

De Werkgroep AM van VDMA presenteert een showcase met waardevolle AM-toepassingen uit de wereld van de werktuigbouwkunde. De BE-AM showcase zal gebruik maken van real-life toepassingen om geavanceerde ontwikkelingen te demonstreren in het steeds belangrijker wordende onderwerp van 3D-printen in de bouwsector. Tegelijkertijd presenteert het BE-AM Symposium tal van achtergrondscenario’s en toekomstige ontwikkelingen op dit gebied.

De kwestie van normen, die belangrijk is voor de hele AM-industrie en gebruikers, zal opnieuw worden besproken door experts en besluitvormers van over de hele wereld op het gerenommeerde ASTM Standards Forum, dat zal worden gehouden in samenwerking met de organisaties USCS, ASTM , ISO en America Makes één dag voor aanvang van de beurs, op maandag 6 november 2023.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Eriks bevordert met 3D-printen cultuur van innovatie

28-02 De meeste 3D-printers van Eriks zijn bedoeld voor prototyping, op maat gemaakte mallen, armaturen…

3D

Relevantie AM-processen blijft toenemen

15-11 Onder de metatrend van duurzaamheid benadrukten de 859 exposanten het hogere volwassenheidsniveau van hun…

3D

Fraunhofer presenteert AM implantaten en warmtewisselaars op Formnext

06-11 Fraunhofer IWU maakt gebruikt van de zogenaamde Laser Powder Bed Fusion (LPBF) technologie. Dankzij…

3D

Er komt iets kleins aan…

30-10 AMT heeft de PostPRo SFX in de eerste plaats ontworpen voor gebruikers van 3D…

3D

Geïntegreerde sensoren: De volgende stap in AM

11-10 Trends zoals Industrie 4.0 en het Internet of Things maken het nauwkeurig registreren van…

3D

3D-printen zonder ondersteuning

19-09 “Dankzij de nieuwe versie van TruTops Print hebben we nauwelijks ondersteuningsstructuren nodig voor het…

3D

3D-geprinte handrem van titanium

10-07 Tot nu toe heeft de fietsindustrie vaak carbon gebruikt als materiaal voor hoogwaardige remhendels.…

3D

Nieuw 3D-printcentrum Ford ondersteunt productie e-modellen

22-02 Eind dit jaar rolt in Keulen het eerste volledig elektrische volumemodel van Ford in…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV