Felix Philips snel metaal op maat blijft investeren

0
943

Drie jaar geleden heeft Felix Philips Snel metaal op maat uit het Limburgse Nuth het roer drastisch omgegooid. Meer toegevoegde waarde en kwaliteit aan de producten, in combinatie met de durf om te blijven investeren hebben het bedrijf sindsdien sterk laten groeien.

De markt van snij- en kantwerk vraagt steeds vaker naar kortere levertijden. Hierop is ingespeeld door begin dit jaar te investeren in een 170-tons LVD kantbank. Hierdoor heeft Felix Philips de kantcapaciteit vergroot naar 3 meter en is het mogelijk om stalen, aluminium en RVS platen t/m 10mm te kanten. Door middel van het automatisch hoekmeetsysteem Easy Form, worden de te kanten hoeken tijdens het kantproces gemonitord en automatisch gecorrigeerd.

Dagelijks transport
Een tweede troef hierbij was het opzetten van dagelijks transport van vlak snijwerk vanuit het zusterbedrijf in Oisterwijk. Door de gezamenlijke aanschaf van een nieuwe Iveco bakwagen is dit ook gerealiseerd. Hierdoor kunnen klanten van Felix Philips profiteren van nog kortere levertijden.

Ook op het gebied van kwaliteit is het noodzakelijk te blijven investeren. Niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de verpakking en het transport moet goed zijn. Voor het transport heeft Felix Philips hiervoor een nieuwe vrachtwagen inclusief overdekte huif aangeschaft. Materiaal wordt zodoende volledig droog bij de klant aangeleverd, en door het plaatwerk middels krimpfolie te verpakken worden beschadigingen tijdens het transport voorkomen.

Automatisering
Veel  aandacht is er tevens binnen Felix Philips voor automatisering. Interne systemen moeten modern en up to date blijven. Dit geldt natuurlijk ook voor de externe systemen die door de klanten worden gebruikt, waarbij factoren als gebruikersgemak en functionaliteit een belangrijke rol spelen. Voor de interne bedrijfsvoering heeft Felix Philips in juni een nieuw ERP-systeem in gebruik genomen. Het webportaal, dat door een groot deel van de klanten wordt gebruikt, is twee maanden geleden uitgebreid met de mogelijkheid tot het calculeren en bestellen van buissnijwerk.

Duurzame energie
Een laatste aspect dat niet ongenoemd mag blijven is de investering in het gebruik van duurzame energie. In oktober heeft Felix Philips 134 zonnepanelen op het dak van de productiehal laten plaatsen. Hierdoor kan Felix Philips zich momenteel zelf volledig van stroom voorzien. “Dit alles maakt duidelijk dat we flink in beweging zijn”, zegt vestigingsmanager Martin Kuckelkorn. “De investeringen in kwaliteit, machines en het verkorten van de levertijden maken Felix Philips een steeds sterkere partner voor bedrijven in de machine- en apparatenbouw.”

Felix Philips levert vanuit de perfecte uitvalsbasis in Nuth aan klanten in geheel Limburg en een gedeelte van België en Duitsland.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Nieuw op MetaalPlein