Snijspecialisten onthullen veel nieuws op huisshow

CSBX en Fiber Laser Benelux hebben veel nieuws te melden tijdens het open huis dat ze op 11, 12 en 13 juni in Ede organiseren. Ze introduceren nieuwe dealerschappen van Swift-Cut snijmachines en EMC ontbraammachines. Bovendien zal Fiber Laser Benelux zich presenteren onder de nieuwe naam Cutlite Penta Benelux.

De EMC Oxy M650 5D werd aanvankelijk ontworpen voor het verwijderen van oxidehuid, maar kan dankzij de snelwisselgereedschappen ook worden gebruikt voor ontbramen of het maken van een radius aan de snijrand.

Al vele jaren is CSBX leverancier van de ESAB plasmasnijmachines. ESAB heeft Swift-Cut overgenomen en dit merk wordt nu verkocht als Swift-Cut powered bij ESAB. Het is dan ook vanzelfsprekend dat CSBX deze machines nu heeft opgenomen in haar leveringsprogramma.

Swift-Cut snijmachines

Met Swift-Cut kunnen bijvoorbeeld kleine zelfstandige ondernemers worden bediend, die een geschikte oplossing zoeken om met enige regelmaat tot 20 mm staal en 15 mm RVS te kunnen snijden. De eenvoudigste machine heeft een watertafel, maar optioneel kan ook worden gekozen voor een droge tafel met afzuiging. Standaard wordt er nesting software bijgeleverd om bij de machine te kunnen programmeren.

Als optie is ook programmeren vanaf de werkvoorbereiding mogelijk. Het snijbereik loopt van 1250×1250 tot 2000×4000 mm. “Installatie en training doen we in een dag”, zegt Marcel Schut van CSBX, die tijdens het open huis een Swift-Cut machine zal demonstreren. Daarnaast wordt ook het geautomatiseerde autogeen/plasma snijsysteem van ESAB, de Combirex Pro getoond. Met deze machine richt ESAB zich vooral op de wat kleinere constructiewerkplaatsen die tussen de 8 en ongeveer 20 uur in de week snijwerk hebben. “Het is een ideale machine voor productief autogeen- en plasmasnijden, eventueel met plasmabevel snijden”, aldus Schut.

EMC ontbraammachines

Een tweede uitbreiding van het leveringsprogramma zijn de ontbraammachines van EMC. Deze Italiaanse fabrikant produceert een compleet programma machines voor het finishen van gesneden plaatdelen. Tijdens het open huis wordt de EMC Oxy M650 5D getoond. Dit is een compacte en veelzijdige machine die aanvankelijk werd ontworpen voor het verwijderen van oxidehuid, maar dankzij de snelwisselgereedschappen kan hij binnen een paar minuten ook worden gebruikt voor ontbramen of het maken van een radius aan de snijrand.

Cutlite Penta Benelux

CSBX organiseert het open huis samen met het zusterbedrijf Fiber Laser Benelux, dat sinds een aantal jaren de Italiaanse fabrikant van fiberlasers Cutlite Penta vertegenwoordigt. Alle machines worden volledig in Italië geproduceerd en de fabrikant heeft naam gemaakt als producent van superhigh power lasers tot 50 kW vermogen. Op de TechniShow werd eerder dit jaar ook het nieuwe model XME geïntroduceerd. Dit is een instapmodel dat is uitgerust met dezelfde software en snijkop als de andere modellen. De XME wordt aangeboden voor een aantrekkelijke prijs, waarmee Cutlite Penta een Europees alternatief biedt voor de vele prijsvechters die op de markt zijn verschenen.

Met de introductie van dit instapmodel kan Cutlite Penta alle marktsegmenten bedienen; vanaf het instapniveau tot en met toepassingen in het topsegment, waar de hoogste snelheid, betrouwbaarheid en kwaliteit worden gevraagd. “Daarom is dit het moment om onze naam te veranderen in Cutlite Penta Benelux”, zegt Jeffrey Datema. “We hebben zo’n goede band met Cutlite Penta en ze maken zulke goede machines dat we nu dit statement willen maken. Wij zijn Cutlite Penta Benelux. Het is tevens een signaal naar de markt en onze klanten. Over een aantal jaren zijn we er ook nog met deze machines.”

De machineleverancier uit Ede biedt het complete programma aan van Cutlite Penta, vanaf de XME tot en met de Fiber HD en alles wat tussen zit. Tijdens het open huis wordt de vlakbedlaser FiberPLUS gedemonstreerd, die hoge kwaliteit, hoge productiviteit en lage bedrijfskosten combineert.

Het open huis is alle drie de dagen van 9.30 tot 19.00 uur. Wie langs wil komen kan zich in verband met de catering aanmelden via mail.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Productief, zuinig snijden en afschuinen

30-03 De Combirex Pro is de opvolger en een verbeterde versie van de Combirex DX.…

Plaatbewerking

Van der Sluis legt met Cutlite Penta fiberlaser stevige basis voor plaatwerk-tak

28-02 Plaatwerk is een vrij nieuwe activiteit voor Van der Sluis Technische Bedrijven, dat zich…

Plaatbewerking

Live snijdemonstraties met 30 kW

03-10 De voordelen van een hoogvermogen fiberlaser zijn niet alleen een ongekend hoge snijsnelheid en…

Plaatbewerking

Second Owner nieuwe vertegenwoordiger Baykal in Nederland

04-09 In het bedrijfspand in Wijchen is een showroom ingericht, waar om te beginnen al…

Plaatbewerking

Goede start Laser-Max met hulp van Fiber Laser Benelux

09-05 Het ondernemen is Max met de paplepel ingegoten. Zijn vader runt samen met een…

Plaatbewerking

XL combimachine is uitkomst voor Krepla

18-01 De nieuwe machine is geleverd door Fiber Laser Benelux. Het is een LME 6020…

Plaatbewerking

Mooi snijden op topsnelheid

20-04 Gastheer Jeffrey Datema toonde zich zeer tevreden over het verloop van het open huis.…

Plaatbewerking

Veelzijdigheid is troef bij Fiber Laser Benelux

16-03 Fiber Laser Benelux is leverancier van de veelzijdige fiberlaser systemen van de Italiaanse fabrikant…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV