Felix Philips snel metaal op maat blijft investeren

Drie jaar geleden heeft Felix Philips Snel metaal op maat uit het Limburgse Nuth het roer drastisch omgegooid. Meer toegevoegde waarde en kwaliteit aan de producten, in combinatie met de durf om te blijven investeren hebben het bedrijf sindsdien sterk laten groeien.

De markt van snij- en kantwerk vraagt steeds vaker naar kortere levertijden. Hierop is ingespeeld door begin dit jaar te investeren in een 170-tons LVD kantbank. Hierdoor heeft Felix Philips de kantcapaciteit vergroot naar 3 meter en is het mogelijk om stalen, aluminium en RVS platen t/m 10mm te kanten. Door middel van het automatisch hoekmeetsysteem Easy Form, worden de te kanten hoeken tijdens het kantproces gemonitord en automatisch gecorrigeerd.

Dagelijks transport
Een tweede troef hierbij was het opzetten van dagelijks transport van vlak snijwerk vanuit het zusterbedrijf in Oisterwijk. Door de gezamenlijke aanschaf van een nieuwe Iveco bakwagen is dit ook gerealiseerd. Hierdoor kunnen klanten van Felix Philips profiteren van nog kortere levertijden.

Ook op het gebied van kwaliteit is het noodzakelijk te blijven investeren. Niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de verpakking en het transport moet goed zijn. Voor het transport heeft Felix Philips hiervoor een nieuwe vrachtwagen inclusief overdekte huif aangeschaft. Materiaal wordt zodoende volledig droog bij de klant aangeleverd, en door het plaatwerk middels krimpfolie te verpakken worden beschadigingen tijdens het transport voorkomen.

Automatisering
Veel  aandacht is er tevens binnen Felix Philips voor automatisering. Interne systemen moeten modern en up to date blijven. Dit geldt natuurlijk ook voor de externe systemen die door de klanten worden gebruikt, waarbij factoren als gebruikersgemak en functionaliteit een belangrijke rol spelen. Voor de interne bedrijfsvoering heeft Felix Philips in juni een nieuw ERP-systeem in gebruik genomen. Het webportaal, dat door een groot deel van de klanten wordt gebruikt, is twee maanden geleden uitgebreid met de mogelijkheid tot het calculeren en bestellen van buissnijwerk.

Duurzame energie
Een laatste aspect dat niet ongenoemd mag blijven is de investering in het gebruik van duurzame energie. In oktober heeft Felix Philips 134 zonnepanelen op het dak van de productiehal laten plaatsen. Hierdoor kan Felix Philips zich momenteel zelf volledig van stroom voorzien. “Dit alles maakt duidelijk dat we flink in beweging zijn”, zegt vestigingsmanager Martin Kuckelkorn. “De investeringen in kwaliteit, machines en het verkorten van de levertijden maken Felix Philips een steeds sterkere partner voor bedrijven in de machine- en apparatenbouw.”

Felix Philips levert vanuit de perfecte uitvalsbasis in Nuth aan klanten in geheel Limburg en een gedeelte van België en Duitsland.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Tweede editie 4Innovatorsdays krijgt meer inhoud

11-10 Om de tweede editie van de 4Innovatorsday nog meer inhoud te geven, hebben de…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

LVD’s eerste Ulti-Form buigcel in de Benelux gaat naar De Cromvoirtse

21-09 Met deze investering heeft De Cromvoirtse echt een knoop door gehakt. De leverancier van…

Plaatbewerking

De 4Innovators komen terug, met gast-partners

14-07 In de industriële omgeving van dit innovatieve bedrijf zullen de vier vaste partners hun…

Plaatbewerking

LVD lanceert online Resource Center

01-07 In het Resource Center krijgen bezoekers zicht op de actuele status van metaalbewerking van…

Plaatbewerking

Productieve buislaser LVD geschikt voor complex werk

28-06 Met een grote invoerlengte van 8500 mm snijdt de TL 8525 buizen met een…

Plaatbewerking

Retrofit beste optie voor kantbank WIFO-Anema

16-06 WIFO-Anema is een begrip op het gebied van landbouw- (vooral de akkerbouw) en voorzetapparatuur.…

Plaatbewerking

Janwillem Verschuuren, nieuwe voorzitter NEVAT GPI

15-06 Dat netwerken gebeurt volop bij GPI. Juist daarom heeft Janwillem Verschuuren, mede-eigenaar van De…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X