RoboJob stelt wenteleenheid voor draaistukken voor bij Dormac

0
597

Robojob, specialist in het automatisch beladen en ontladen van CNC-machines, zal tijdens het open huis van Dormac (vrijdag 30 en zaterdag 31 januari) een nieuwe wenteleenheid voor draaistukken voorstellen. Deze nieuwste ontwikkeling worden gedemonstreerd aan een Turn-Assist, die wordt opgesteld aan een Doosan Lynx 220 LSYC.

Mede-oprichter en directeur Helmut De Roovere van Robojob vertelt het verhaal achter deze innovatie: “Vaak horen we van onze klanten dat zij met onze standaardproducten meer spindeluren draaien en dat onze automatisering bijdraagt aan een hoger rendement van hun machinepark. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Maar uiteraard gaat men ook op zoek naar verbeterpunten, en dan denken we graag mee met de klant om nieuwe oplossingen te bedenken. Zo zijn we bij onze wenteleenheid voor draaistukken uitgekomen. Voor draaistukken is het namelijk vaak zo dat beide kanten van een ruw werkstuk bewerkt moeten worden. Dat kan nu ook al: zo kan de robot eerst een reeks beladen en ontladen die wordt afgewerkt langs één zijde, alvorens die zelfde reeks opnieuw wordt ingeladen om de andere zijde te bewerken. Met de wenteleenheid kan dit alles nu vlotter en sneller verlopen, omdat de robot nu zélf het stuk kan omdraaien. Zo worden beide zijdes bewerkt in één instelopdracht, en kan de automatisatering nóg langer zelfstandig aan het werk blijven. Het gaat dus vlotter, sneller én het rendement van de machine wordt opnieuw verhoogd.”

Robojob werkt al enkele jaren nauw samen met Dormac en heeft al meerderde Doosan machines geautomatiseerd met haar gebruiksvriendelijke belading- en ontladingsoplossingen voor draai- en freesmachines. De filosofie van RoboJob sluit nauw aan bij die van Dormac. De eerste prioriteit van de Nederlandse specialist in metaalbewerkingsmachines (leverancier van gekende merken als Doosan, Kiheung, Fat Haco, Finetech en Everox) is namelijk het ondersteunen van haar klanten. “Wij blijven dan ook voortdurend investeren in mensen en middelen om onze eindgebruikers optimaal te kunnen bedienen”, licht Sales Director Joost Verschure toe. “Alles wordt in het werk gesteld voor de optimalisatie van de middelen van de klant. En met RoboJob beschikken we over een partner die kwalitatieve, gebruiksvriendelijke en flexibele automatisering aanbiedt. Die automatisering laat namelijk toe het rendement van de CNC-machines verder te verhogen. Dat is ook zo met hun laatste ontwikkeling, de wenteleenheid voor draaistukken. Ik ben ervan overtuigd dat ook onze klanten er de voordelen van zullen inzien.”

Moderne draai- en freestechnologie
De specialisten van Dormac laten tijdens het open huis In de geheel vernieuwde en uitgebreide machine demonstratieruimte een groot aantal moderne en actuele machines voor de verspanende productie zien van onder andere Doosan, FAT, Everox en Finetech. Met de presentatie van 11 draai- en freesmachines vormt het uitgebreide machineprogramma van Doosan de hoofdmoot, met als hoogtepunt het nieuwe Doosan multi-tasking draaicentrum SMX 3100S. Alle machines worden onder spaan gedemonstreerd.

Een greep uit het machineprogramma:
Doosan SMX 3100S multi-tasking CNC draaicentrum
Doosan Puma GT2600LM draaimachine met aangedreven gereedschappen
Doosan Puma 2100SY draaimachine met Y-as en subspindel
Doosan Puma 700LM draaimachine voor lange en zware assen
Doosan VC630 5-assig simultaan bewerkingscentrum
Doosan TT1800SY draaimachine met dubbele turrets en Y-as
Everox EFL 560×3100 mm 4 bedbanen draaimachine
FAT HACO TUR 630MNx2000 mm teach-in draaibank

Bezoekers wordt verzocht zich aan te melden op: a.slootstra@dormac.nl.

Openingstijden Open Huis Dormac:
Vrijdag 30 jan. 10.00-22.00 uur
Zaterdag 31 jan. 10.00-23.00 uur

Locatie:
Dormac CNC Solutions, Breeuwhamer 25, 1648 HG De Goorn

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER