2-S benadrukt noodzaak van schoon produceren op Clean

Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid gaat steeds verder de keten in, merken ze ook bij 2-S uit Helmond. Niet alleen tier 1 toeleveranciers van hightech OEM’s moeten aan de hoogste eisen voldoen, maar ook maakbedrijven die veel dieper in de toeleveringsketen zitten, krijgen te maken met strengere eisen. Om die bedrijven te informeren over industriële reinheid presenteert 2-S op het eendaagse Clean Event (17 mei) een selectie koelsmeermiddelen en reinigingsmiddelen waarmee maakbedrijven de basis van schoon produceren onder controle kunnen krijgen.

Om een optimale oppervlaktereinheid te behalen moet de hele keten aan steeds strenger wordende eisen voldoen.

Aangejaagd door hightech OEM’s zoals ASML, Zeiss, Cern en Thermo Fisher, komt er steeds meer druk te liggen op de manier van produceren. Met name reinheid wordt steeds belangrijker en die trend zet zich ook door in andere industrieën, zoals de automobiel-, luchtvaart- en voedingsindustrie. Om te kunnen voldoen aan de hoogste reinheidseisen moet de basis aan de nodige voorwaarden voldoen. Dat betekent dat maakbedrijven niet meer om het thema heen kunnen.

“Is reinheid dit jaar nog niet aan de orde, dan is het dat volgend jaar wel. Zo snel gaat het”, vertelt Paul Meijerink van 2-S. Volgens hem krijgen maakbedrijven er een extra vak bij op het gebied van chemie en dat leidt tot vragen. “We merken in de praktijk dat verspaners die zich drie stappen lager in de keten bevinden worstelen met het vraagstuk rondom schoon produceren. Vorig jaar tijdens de Precisiebeurs was die behoefte aan informatie al duidelijk merkbaar.”

Reinheid is niet moeilijk

Het Clean Event brengt de gehele keten samen om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen over industriële reinheid. Dat is voor 2-S meteen ook de belangrijkste reden om als exposant deel te nemen. Er loopt enorm veel kennis rond tijdens Clean en dus het is voor bedrijven die aan het begin staan van reinigen een must om het Event te bezoeken. Binnen een dag krijg je antwoorden op basale vragen als: waar begin ik, welke middelen of apparatuur heb ik nodig, welke stappen moet ik doorlopen en ga zo maar door.

“Tijdens het Clean Event laten we zien dat reiniging niet zo moeilijk hoeft te zijn. Het is bij wijze van spreken niet moeilijker dan het rooster van je barbecue schoonmaken, alleen moet er aan strengere voorwaarden worden voldaan. Welke voorwaarden dat zijn vertellen we graag tijdens het Clean Event”, zegt Meijerink.

Tijdens het Clean Event informeert 2-S bezoekers over de noodzaak van kwalitatieve koelsmeermiddelen en reinigingsvloeistoffen om een hoge reinheid te behalen.

Tijdens het Clean Event informeert 2-S bezoekers over de noodzaak van kwalitatieve koelsmeermiddelen en reinigingsvloeistoffen om een hoge reinheid te behalen.

Emulcut en Feroclean

De Emulcut koelsmeermiddelen en de Feroclean reinigingsvloeistoffen staan centraal op de stand van 2-S. Beide vloeistoffen zijn producten van Petrofer, waardoor ze perfect op elkaar zijn afgestemd met als resultaat dat ‘vuile’ werkstukken effectief gereinigd kunnen worden van koelsmeermiddelresten. Meijerink: “Ons doel is om tijdens het Clean Event inhoudelijk met bezoekers het gesprek aan te gaan om de chemie achter vlekvorming, waterkwaliteit, PH-waardes, concentratieniveaus en alle mogelijke vormen van verontreiniging onder de aandacht te brengen. Door praktisch op het onderwerp ‘schoon produceren’ in te gaan willen we laagdrempelige handvatten geven waarmee bedrijven direct aan de slag kunnen gaan. Bewerkings- en reinigingsvloeistoffen zijn daar een belangrijk onderdeel van.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Gibac Chemie ideale partner voor precisiereiniging

29-03 Gibac Chemie is partner voor verspanende en niet-verspanende vloeistoffen, filtratieprocessen alsmede precisiereiniging voor de…

Verspanen

Maatwerk voor hightech componentenreiniging

29-03 Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van onderdelen voor productie-installaties van halfgeleiders zorgen ervoor dat…

Verspanen

Clean Event: krijg grip op industriële reinheid

27-03 Het evenement verbindt professionals uit de gehele keten rondom industriële reinheid om samen de…

Verspanen

KMWE kiest voor tussenreiniging met Feroclean

31-08 KMWE werkt voor vrijwel alle high-tech markten, waaronder de semicon-, medical- en luchtvaartindustrie. Omdat…

Toeleveren

Clean Event verbindt hele keten rondom industriële reinheid

25-04 Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid is een van de kritische stappen in hightech…

Verspanen

2-S biedt doe-het-zelf pakket voor koelsmeermiddelanalyse

13-04 2-S Service & Specialties analyseert al jaren de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen bij klanten. Hierbij…

Verspanen

Besparing en technische verbeteringen door vloeibaar gereedschap

02-03 Het maken van krullen is voor iedere machinefabriek hoofdzaak. Of het nou gaat om…

Verspanen

Verspaning straks in een cleanroom?

15-10 Verschuift de verspaning voor de hightech industrie naar de cleanroom? Ja, zei 2-S directeur…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema