2-S presenteert nieuw oplosmiddel voor dampontvettingsmachines

2-S introduceert op de Precisiebeurs het oplosmiddel RG Cleaner 63. Dit kan worden gebruikt bij precisiereiniging in dampontvettingsmachines. Het wordt geleverd door Richard Geiss, een Duits familiebedrijf dat al meer dan 60 jaar diverse oplosmiddelen produceert voor de industrie.

Het oplosmiddel RG Cleaner 63 beschikt naast approval ASML Grade 2 (Omneo) ook over approvals van toonaangevende leveranciers van dampontvettingsmachines, zoals Ecoclean, Cemastir, Karl Roll en Pero.

Richard Geiss en 2-S zijn eerder dit jaar met elkaar in contact gekomen op het Clean Event, een ander evenement van Mikrocentrum. De twee partijen bleken een aantrekkelijke match te zijn. Paul Meijerink van 2-S uit Helmond, totaalleverancier van vloeistoffen voor de metaalbewerking, vertelt: “Het is een win-win situatie. Wij willen de toeleveranciers in de keten van ASML compleet kunnen bedienen op het gebied van clean. Een reinigingsmiddel voor dampontvettingsmachines ontbrak tot dusverre in ons assortiment. Voor Richard Geiss zijn wij een interessante partner omdat de hightech halfgeleiderindustrie voor hun een nieuwe markt is.”

Gemodificeerde alcohol

RG Cleaner 63 is een gemodificeerde alcohol die Richard Geiss al zo’n 15 jaar op de markt brengt. Het product is destijds ontwikkeld als een alternatief voor het schadelijke chloorhoudende Perchloorethyleen voor het reinigen van hoogwaardige en complexe mechanische onderdelen. “Onze RG Cleaner 63 kan dit middel niet 1-op-1 vervangen voor het ontvetten, maar komt wel heel dicht bij. Bovendien heeft het ook voordelen ten opzichte van Perchloorethyleen. Het kan bijvoorbeeld meer water opnemen, wat voordelen biedt voor verspanende bedrijven die met watergedragen verspaningsvloeistoffen werken”, zegt Manuel Huihui, technical support manager bij Richard Geiss.

Krachtig oplosmiddel

Het krachtige standaard oplosmiddel wordt al veel toegepast. Aanvankelijk natuurlijk bij frezerijen en draaierijen voor het reinigen van met olie versmeerde onderdelen voor bijvoorbeeld de automotive. Later volgde ook de medische industrie met onderdelen voor implantaten en andere producten. En RG Cleaner 63 is ook geschikt voor de optiek- en halfgeleiderindustrie, waar dampontvettingswasmachines worden ingezet om aan alle hoge reinheidseisen te voldoen, waaronder de Grade 2 en Grade 1 vacuüm/molecular cleanliness reinheidseis van ASML.

1-op-1 equivalent

Richard Geiss ziet kansen om samen met 2-S de ASML-toeleveranciers te bereiken. Om tegemoet te komen aan de hoge eisen van de huidige reinheidstoepassingen in de markt, is Richard Geiss momenteel bezig met de laatste fase van de ontwikkeling van een HIO-vrij oplosmiddel. Het verwacht dit nieuwe product binnen enkele weken te lanceren.

2-S is blij met de nieuwe partner. Richard Gleiss is een familiebedrijf met meer dan 100 medewerkers en beschikt over een groot laboratorium om testen te doen en analyses uit te voeren voor toepassingen van klanten. Ook is Richard Gleiss er helemaal op ingericht om het hele proces voor de klant (inclusief transport, opslag in speciale containers en de afvoer van oplosmiddel) voor haar rekening te nemen.

Paul Meijerink benadrukt dat RG Cleaner 63 in dampontvettingsmachines van verschillende fabrikanten kan worden gebruikt. Het oplosmiddel beschikt naast approval ASML Grade 2 (Omneo) ook over approvals van toonaangevende leveranciers van dampontvettingsmachines, zoals Ecoclean, Cemastir, Karl Roll en Pero.
2-S is de officiële distributeur in Nederland voor Richard Geiss. De Duitse fabrikant heeft veel meer oplosmiddelen in het assortiment, zo hebben medewerkers van 2-S bij een bezoek aan de fabriek in Offingen in het zuiden van Duitsland al wel gezien. Richard Geiss is bijvoorbeeld ook heel groot in de textielindustrie. “Dat is wellicht wat voor de toekomst”, zegt Meijerink. “Eerst focussen we op RG Cleaner 63 voor de hightech metaalbewerking.”

2-S, dat naast reinigingsvloeistoffen ook koelemulsies en andere productievloeistoffen van Petrofer aanbiedt, zal zich samen met medewerkers van Richard Geiss op de Precisiebeurs in Den Bosch presenteren.

2-S
Stand 362

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

KMWE kiest voor tussenreiniging met Feroclean

31-08 KMWE werkt voor vrijwel alle high-tech markten, waaronder de semicon-, medical- en luchtvaartindustrie. Omdat…

Toeleveren

2-S benadrukt noodzaak van schoon produceren op Clean

27-04 Aangejaagd door hightech OEM’s zoals ASML, Zeiss, Cern en Thermo Fisher, komt er steeds…

Verspanen

2-S biedt doe-het-zelf pakket voor koelsmeermiddelanalyse

13-04 2-S Service & Specialties analyseert al jaren de kwaliteit van metaalbewerkingsvloeistoffen bij klanten. Hierbij…

Verspanen

Besparing en technische verbeteringen door vloeibaar gereedschap

02-03 Het maken van krullen is voor iedere machinefabriek hoofdzaak. Of het nou gaat om…

Verspanen

Verspaning straks in een cleanroom?

15-10 Verschuift de verspaning voor de hightech industrie naar de cleanroom? Ja, zei 2-S directeur…

Verspanen

Goede vloeistoffen optimaliseren productie in matrijsbouw en kunststof verspaning

23-09 2-S Service & Specialties is producent, leverancier en servicepartner van hoogwaardige productievloeistoffen voor de…

Verspanen

Procesverbetering bij 24/7 verspanen

10-07 Verspanen met robots is de toekomst, daar zal niemand over discussiëren. Echter met het…

Toeleveren

Brisco vergemakkelijkt bewaking koelsmeerproces

03-04 In de onbemande productie wil het beheer van het koelsmeerbad nog wel eens een…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?