Verwachtingen op Aluminium Paviljoen zijn hooggespannen

Een oude bekende op ESEF is het Aluminium Paviljoen, dat al negen keer eerder aanwezig was. Dit keer presenteren vier bedrijven met specialismen in de aluminiumsector zich hier gezamenlijk: Comhan Holland, Gorree in Vorm, Jonkman Coating & IJdema Coating en Rena Castings.

Het Aluminium Paviljoen is een initiatief van het Aluminium Centrum, het kenniscentrum in Nederland op het gebied van aluminium. Ruud de Ruijter organiseert het paviljoen: “Rode draad is altijd het Aluminium Centrum”, legt De Ruijter uit. “Vanuit dit initiatief presenteren diverse bedrijven zich al sinds 1998 gezamenlijk op beurzen in binnen- en buitenland. Door bedrijven te clusteren op een gezamenlijke stand, kunnen we op een snelle en duidelijke manier bezoekers aan spreken met het specialisme aluminium.”

Comhan Holland
De vier deelnemers hebben allen hun eigen specialisme binnen de materiaalsoort. Comhan Holland is een producerende groothandel op het gebied van aluminium platen, profielen en slimme aluminium systemen. Het bedrijf uit Uithoorn met vestigingen in Duitsland en Canada bestaat al meer dan 65 jaar. Op de ESEF toont Comhan Holland onder meer standaard platen, speciaal platen, waterslagen, sign systemen, zonweringslamellen. Ook laat het bedrijf zien dat op verzoek speciale producten op maat gemaakt kunnen worden. Comhan Holland beschikt namelijk over een afdeling Maatmetaal met ervaren specialisten op het gebied van aluminiumbewerking. Zij ondersteunen bij het produceren van onderdelen op maat, in onbewerkte (brute) uitvoering of in geanodiseerd aluminium (projectspecifiek). Bij Comhan kijkt men uit naar de ESEF: “Wij hebben inmiddels meerdere malen naar tevredenheid deelgenomen onder de paraplu van het Aluminium Centrum in het Aluminium Paviljoen”, zegt Harry van der Donk, Accountmanager Industrie bij Comhan Holland. “Gezien de sterke opleving van de economie, verwachten wij dat de 2018 editie een groot succes wordt in aantal en kwaliteit van bezoekers.”

Aluminium paviljoen

Op de ESEF toont Comhan Holland onder meer standaard platen, speciaal platen, waterslagen, sign systemen, zonweringslamellen.

Nieuwe naam
Gorree in Vorm is gespecialiseerd in CNC-productie van aluminium en kunststof delen, langdraaiproductie, lasergraveren van technische delen en de verkoop van Fiberlaser markeersystemen. De vier bedrijfsrichtingen waren voorheen AATP, Vereijkens gereedschap slijperij, HDLasers en Laserjob en zij presenteren zich nu onder de nieuwe naam Gorree in Vorm. De nieuwe naam is bedacht, omdat hij tweeledig is en enerzijds naar topvorm en anderzijds naar de vorm van producten verwijst.

Coating van aluminium
Eind 2016 heeft IJdema Coating uit Heerhugowaard het bedrijf Jonkman uit Hengelo overgenomen. De gedeelde visie, de bedrijfscultuur, het familiekarakter van beide bedrijven waren de beweegredenen voor de samenvoeging. Het hoge kennisniveau in beide bedrijven, de geografische spreiding en de synergetische effecten door de overname zullen er volgens beide bedrijven toe leiden dat klanten nog beter bediend kunnen worden. Zowel IJdema Coating als Jonkman Coating opereren op de bestaande locaties onder de eigen naam. Jonkman Coating is gespecialiseerd in het chemisch voorbehandelen van metalen en het aanbrengen van natlakken en poedercoatings op metalen en kunststoffen. Met een team van ruim 70 mensen is het bedrijf onder andere actief in de gevelbouw, jachtbouw, automotive, defensie, treinenbouw en de scheidingswanden en consumenten industrie. IJdema Coating is, net als Jonkman Coating, een familiebedrijf en gespecialiseerd in de chemische voorbehandeling, poedercoaten en natlakken. Met een team van 45 mensen is het bedrijf onder andere actief in de gevelbouw, de scheidingswanden industrie, het lakken van overheaddeuren en kunststof kozijnen. “Wij staan al een aantal jaren op de ESEF om ons te presenteren aan industriële klanten”, zegt Gerald Oude Nijhuis, salesmanager Jonkman Coating. “Omdat wij anderhalf jaar geleden overgenomen zijn door IJdema Coating, willen we ons nu graag samen presenteren. Daarnaast hebben we onlangs een contract met Thales afgesloten voor meerdere jaren, waardoor wij exclusief partner zijn voor alle spuitwerk van Thales Nederland. Verreweg de meeste producten van Thales zijn van aluminium of gietaluminium, maar ook composiet komt voor. Dit opent weer nieuwe wegen naar andere klanten op gebied van defensie en aerospace. We zullen dus met name industriële producten laten zien, die door ons (chemisch) voorbehandeld en gecoat worden, zowel metalen als kunststoffen.”

Rena Castings
Het vierde bedrijf is ten slotte Rena Casting, specialist in engineering en productie van geautomatiseerd hogedruk spuitgietwerk in aluminium en bijbehorende CNC nabewerkingen. Het bedrijf breidt momenteel uit met een nieuwe gieterij, waarmee de productieoppervlakte verdubbeld wordt. In deze nieuwe gieterij start men met een nieuwe 530 Tons Bühler gietmachine en nieuwe bijbehorende periferie als een ontbraampers en twee robots om deze gietcel compleet te maken. Door deze uitbreiding en verdere automatisering van de productieprocessen speelt het bedrijf in op de vraag van klanten in het kwalitatief hoogwaardige segment van aluminium hogedruk spuitgiet-producten.

Complexe vormen
Buiten het Aluminium Paviljoen zijn er nog een twintigtal bedrijven uit diverse sectoren van de aluminiummarkt op ESEF als exposant aanwezig. Dit varieert van bedrijven die actief zijn in oppervlaktebehandeling tot bedrijven die lassen, frezen, boren of vervormen. “Onze verwachtingen van de ESEF zijn hoog”, besluit de Ruijter. “Het is een kwalitatieve beurs waar verrassende contacten gelegd kunnen worden. Zo hebben wij in het verleden al verscheidene malen gezien hoe bezoekers in contact komen met deelnemers aan het Aluminium Paviljoen waardoor mooie samenwerkingen tot stand komen.”

Aluminium Paviljoen, hal 1, stand C120

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

Toeleveren

ESEF focust op duurzame en innovatieve maakoplossingen

20-12 Hier zullen ruim 175 exposanten laten zien hoe de maakindustrie omgaat met onderwerpen als…

3D

Safran gaat grote aluminium onderdelen 3D-printen met SLM

11-04 Safran is een internationale hoogtechnologische groep die actief is in de luchtvaart-, defensie- en…

Bedrijf en Economie

TechniShow wil in 2024 weer vlammen

19-01 Jeroen van Hooff, CEO van Koninklijke Jaarbeurs, heeft er vertrouwen in dat het gaat…

Materialen

Autofabrikanten kiezen voor slimme materiaalmix van staal en aluminium

12-01 De zelfdragende carrosserieconstructie van staal is wereldwijd het meest gebruikte type carrosseriebouw, maar staat…

Materialen

Mega aluminiumklus voor Aldowa

23-11 Deze tunnel is een onderdeel van de 11 kilometer lange verbindingsweg tussen de A16…

TechnishowNieuws

Hoog beslissingsniveau bezoekers TechniShow en ESEF Maakindustrie

12-09 De beursorganisatie is vooral opgetogen over het hoge beslissingsniveau van de bezoekers: 46% geeft…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV