4Innovatorsdays: superefficiënte productie van plaatdelen

0

In de showroom van Q-Fin in Bergeijk worden op 23, 24, 25 september de 4Innovatorsdays gehouden. Kumatech, LVD, Valk Welding en gastheer Q-Fin demonstreren hier hoe plaatbewerkers de productie van hun plaatdelen superefficiënt en manarm kunnen organiseren in één doorlopend proces door hardware te koppelen met software en slim te automatiseren.

Kumatech laat drie AGV voertuigen zien: de Pallet Jack transport (pallets en stapelrekken), de Tractor Tom transport (pallets en wagens) en de Dual John met rollenbaan transport (bakken en kratten). Daarnaast wordt een KUMA plaatwerkidentificatiemachine getoond, alsmede een Techman cobot die de KUMA belaadt.

LVD Dyna-Cell
LVD plaatst de Easy-Form kantbank – 80 ton, 2500 mm werklengte – met de daarbij horende CADMAN software in de kijker. De andere LVD-machines, waaronder ook lasersnijmachines, zullen te bezichtigen zijn in de productieomgeving inclusief demonstraties op de Dyna-Cell.

Alu-lasrobot
Valk Welding zal zijn cel met alu-lasrobot tonen. Deze cel wordt beladen door een cobot en zal tijdens het event pennenbakjes produceren uit dun aluminium materiaal. Deze worden gelast met het Super-Active-Wire-Proces. Valk Welding levert automatisering voor de lasproductie waarbij lasrobots, en lastoevoegmaterialen de belangrijkste componenten zijn. Met haar ruime kennis en ervaring op het gebied van robot- en lastechniek levert Valk Welding totaaloplossingen die leiden tot een sterke productiviteits- en rendementsverhoging.

Vier finish-innovaties
Q-Fin presenteert al haar finish-oplossingen, waaronder vier innovaties. De eerste is de planetaire finish machine F600 SP4. Het geheim van deze machine zit ‘m in de combinatie van een planetair borstelsysteem met vier linksom en rechtsom draaiende koppen, die tevens oscilleren. Dit geeft unieke mogelijkheden voor een mooie richtingloze oppervlaktefinish en egale afronding van gesneden plaatwerk. Steeds meer plaatbewerkers vragen hier om.

Daarnaast wordt de F1500 getoond voor het finishen van plaatwerkdelen tot 1500 mm breed. De derde innovatie is een rotormachine die is uitgerust met vier rondborstels in plaats van komborstels. Zij kunnen met een rotatie over het product ook een ronding en een oppervlaktebeeld geven.  Het vierde nieuwe product is een slakkenmepper die extern naast de finishing machine kan worden gezet. Dit is een antwoord van Q-fin op de toenemende kwaliteitseisen in de staalsector, die veel met plasma snijdt. Doordat de slakkenmepper buiten de machine staat zorgt de slak niet voor vervuiling in de machine. Ook kan het aantal borstels gelijk worden gehouden, zodat alle grindingpower echt op het product wordt ingezet.

Eigen producten testen
De 4Innovatorsdays zijn op 23, 24 en 25 september. Bezoekers worden uitgenodigd eigen producten mee te nemen om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Vanwege het coronavirus kunnen bezoekers zich aanmelden voor tijdsblokken van 2 uur. Aanmelden kan bij alle vier organiserende bedrijven.