aalbers|farina steunt aanstormend karttalent

Van elke oppervlakte kun je een racebaan maken, zelfs van de werkplaats van een metaalbewerkingsbedrijf. Het jonge racetalent Luca van Leer demonstreerde dit onlangs bij de Aalbers groep in Renswoude.

Luca van Leer poseert met zijn kart op een opslagsysteem van aalbers|farina.

De 12-jarige Luca uit Leerbroek geldt als een groot talent in de kartsport. Afgelopen jaar miste hij op een haar het kampioenschap in de 60 cc klasse, dit jaar zal hij actief zijn in maar liefst twee raceklassen, wat betekent dat hij twaalf wedstrijden zal rijden op circuits in Nederland, België en Duitsland.

Luca is lid van het CRG junior racing team. Dit staat onder leiding van teammanager Michel Vacirca, die in verleden onder andere Max Verstappen, Nico Hülkenberg en Guido van de Garde onder zijn hoede had. “Hij loopt met Luca weg en ziet veel in hem”, zegt vader Ronald van Leer, die vrijwel al zijn vrije tijd in de carrière van zijn zoon steekt. Hij is vooral bezig met het aantrekken van sponsors. Want karten op niveau kost handenvol geld aan inschrijfgelden, banden en trainingen.

Jong en dynamisch

Een van de sponsors is aalbers|farina. Het sponsorcontract is eind vorig jaar verlengd en daarom kwam Luca op bezoek bij de fabrieken van Aalbers in Renswoude. Hij had zijn kart meegenomen om een paar rondjes door de werkplaats te rijden en foto’s te maken bij een opslagsysteem van aalbers|farina.
Volgens Gijsbert Aalbers, projectleider aalbers|farina, biedt de samenwerking tussen beide partijen duidelijke meerwaarde. “Wij sponsoren Luca van Leer omdat aalbers|farina de jongste tak is binnen de Aalbers groep, daarmee zijn wij een jonge en dynamische onderneming. Die kenmerken zien wij terug in Luca als persoon. Daarnaast zijn we allebei dagelijks bezig met techniek en zo hebben we nog enkele raakvlakken. We hopen de samenwerking dan ook nog lang door te zetten.”

De sponsoring bestaat uit een aantal commerciële taken, zoals social media posts, fotoshoots en reclame. Daar staat tegenover dat aalbers|farina Luca financieel ondersteunt bij het verwezenlijken van zijn dromen. “Ook wij weten dat de motorsport een dure bedoeling is”, zegt Gijsbert Aalbers. “Het feit dat Luca zich zo inzet voor zijn sponsors laat ook zien dat hij enorm gedreven is om zijn doelen te behalen.”

Medewerkers enorm betrokken

aalbers|farina is enorm betrokken bij het succes van Luca. Iedereen in het bedrijf is op de hoogte van sponsoring en een aantal medewerkers bezoekt vaak de circuits om de competitie op de baan te volgen. Twee medewerkers waren medio januari aanwezig op het kart event voor sponsors, georganiseerd door de familie Van Leer. Zij konden zelf ervaren wat Luca op de baan ervaart.

Wie ook interesse heeft in het sponsoren van Luca van Leer, kan de website van het jonge racetalent checken en/of contact opnemen met Ronald van Leer.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Kortst mogelijke handlingstijd voor plaatmateriaal

28-09 Elke dag voorziet thyssenkrupp Materials Nederland heel veel klanten van een breed pakket aan…

Plaatbewerking

Eenvoud kenmerkt plaattransportsysteem sheetliner van aalbers|farina

12-09 In de afgelopen jaren heeft aalbers|farina veel magazijnsystemen geplaatst bij klanten die in dagdienst…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

Plaatbewerking

ConDoor kan groei bijbenen dankzij dubbel langgoedmagazijn aalbers|farina

15-11 ConDoor produceert industriële en residentiële (privé) deuren. Op de hoofdvestiging in Zeewolde worden de…

Plaatbewerking

Aalbers|farina gaat voor capaciteit en flexibiliteit in nieuw platenmagazijn

20-10 Aalbers|farina in Renswoude heeft recent een nieuw platenmagazijn ontwikkeld onder de naam Spider. Het…

Plaatbewerking

Altijd overzicht op de voorraad langgoed

03-10 De Rooy Metaaldesign heeft de verhuizing naar het nieuwe bedrijfspand in Veenendaal aangegrepen om…

Plaatbewerking

Compact platenmagazijn brengt Bronsco gemak en ruimtewinst

22-06 Bronsco Metaal in Nederweert heeft zich in enkele jaren ontwikkeld van een eenvoudig lasbedrijf…

Plaatbewerking

Dubbel langgoedmagazijn Logic is snel en flexibel

01-11 aalbers|farina heeft zijn assortiment automatische en semi-automatische magazijnen voor het efficiënt opslaan van plaatmateriaal…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen