Aanloop naar TechniShow gestart

0

Met een kick-off bijeenkomst voor de exposanten is begin december de aanloop naar het beurzenduo TechniShow en ESEF Maakindustrie begonnen. Beide beurzen krijgen een dynamische en frisse uitstraling en tal van nieuwe elementen. Het grootste evenement voor de maakindustrie in de Benelux vindt in het nieuwe jaar plaats van 17 tot en met 20 maart in Jaarbeurs Utrecht.

Het nieuwe beeldmerk van de TechniShow is een stoere jongeman, die energiek en vrolijk de ‘next step in technology’ zet. “Op de TechniShow zie, hoor en voel je de toekomst van de maakindustrie. Hier zet je de volgende stap in slimme productie-optimalisatie”, legt Floris de Zwart, brandmanager Maakindustrie uit. Vier dagen langs zal er straks in maart veel te beleven en te zien zijn op de beursvloer. De beursorganisatie lift daarbij onder andere mee op de ongekende populariteit van de Formule 1, een logische stap gezien het grote aantal liefhebbers van auto- en motorsport in de metaalbewerking. Bezoekers kunnen een route lopen langs verschillende plaatbewerkings- en verbindingstechnieken die nodig zijn om een F1 auto te produceren. Tijdens die route wordt een schaalmodel van een auto geproduceerd, dat de bezoeker mag meenemen. Ook komt er een Doeplein waar bezoekers banden kunnen wisselen en in een simulator kunnen racen op het circuit van Zandvoort, waar Max Verstappen anderhalve maand na de beurs gaat proberen om de eerste Dutch Grand Prix sinds 1985 te winnen. Voor de docenten in het technisch onderwijs komt er een speciaal programma. Recent onderzoek van branchevereniging FPT-VIMAG, de eigenaar van de TechniShow, leverde namelijk de redelijk schrikbarende conclusie op dat het niveau van docenten op het gebied van nieuwe technologie laag is. Op de TechniShow kunnen ze kennismaken met de nieuwste productietechnieken. TNO gaat een Factory of the Future lounge inrichten en het Thema 3D printen wordt dit jaar voor het eerst groots neergezet met een speciaal plein op de beursvloer en een congres. DGA’s die de beurs bezoeken, worden in de watten gelegd in een VIP-lounge.

ESEF-formule aangescherpt
Ook de toeleveringsvakbeurs ESEF Maakindustrie is flink opgefrist. Het event voor slimme maakoplossingen verhuist naar de hallen 2, 3 en 4 van het Jaarbeurs-complex om de bezoekersstromen te optimaliseren. De beursformule is aangescherpt: van een saai en statisch event, zeker in vergelijking met de TechniShow, moet ESEF Maakindustrie inspirerend en dynamisch worden. Nieuwe elementen zijn onder andere een 3D pop up fabriek powered bij Parts on Demand, waar engineers hun tekening kunnen inleveren en een product laten maken, en het Hightech platform powered bij Nevat, waar hightech toeleveranciers met productie-oplossingen zich presenteren. Ook komt er een inspiratiestraat met productinnovaties en het technische verhaal hierachter, alsmede een robotvoetbal powerd by VDL op het centrale terras. De bezoekerscampagne voor TechniShow en ESEF gaat op 12 december van start. De beursorganisatie heeft zes persona’s & doelgroepen geselecteerd, die gericht zullen worden benaderd: de DGA, de productiemanager, de vakman, de R&D man, de verantwoordelijke persoon voor supply chain en inkoop en de engineer. Een speerpunt van de campagne wordt het trekken van meer Belgische bezoekers.