ABB krijgt order voor 2.400 robots van BMW Group

0
290

ABB, leverancier van energie- en automatiseringstechnologie, heeft een order van 2.400 robots ontvangen van de BMW Group. De autoproducent zal de ABB-robots voornamelijk inzetten bij het assembleren, lijmen en lassen.

In de komende drie jaar zullen de robots in de BMW-fabrieken in Regensburg en Leipzig (Duitsland) alsmede in Tiexi (China) worden geïnstalleerd. Het is niet de eerste grote bestelling van BMW bij ABB. “BMW is een vooruitdenkende klant van wereldklasse”, zegt Per Vegard Nerseth, directeur van ABB Robotics. “Wij zijn er trots op dat ze hun relatie met ons vernieuwd hebben, door opnieuw te vertrouwen op de innovatieve robottechnologie van ABB. Autoproducenten zien investeringen in robotautomatisering dan ook als een gezonde en zakelijke investering.”

ABB-robots bieden gebruikers de mogelijkheid om op efficiënte wijze hoogwaardige producten te produceren, gedurende een lange periode. Het concern heeft een scala aan producten en oplossingen voor lean manufacturing. Hiermee kan het de auto-industrie voorzien in de automatiseringsbehoefte vanaf de kale ‘Body-in-White’ carrosserie, tot en met het assembleren van volledige carrosserieën. ABB heeft wereldwijd meer dan 200.000 robots geïnstalleerd. De ABB Group is actief in ongeveer 100 landen en telt zo’n 145.000 medewerkers.