ABB vervangt gieten reserveonderdelen door 3D-printen

ABB Turbocharging gaat reserveonderdelen voor zijn turbocompressoren industrieel 3D-printen in plaats van gieten. Hierdoor worden de doorlooptijden voor onderdelen met weken verkort. ABB doet dit door te investeren in het MetalFAB1-platform van Additive Industries uit Eindhoven.

Egon Seegers van ABB Turbocharging bij de MetalFAB1 3D-metaalprinter. Hiermee kunnen reserveonderdelen sneller worden geproduceerd en hoeven ze minder op voorraad te worden gehouden.

ABB Turbocharging produceert en onderhoudt high-end turbocompressoren. Het bedrijf onderhoudt meer dan 200.000 turbo’s over de hele wereld op schepen, in elektriciteitscentrales, generatorsets, diesellocomotieven en grote, off-highway voertuigen.

Veel minder voorraad

Om de beschikbaarheid voor de duizenden verschillende turbocompressoronderdelen met gietdoorlooptijden tot negen weken veilig te stellen, moet een groot aantal reserveonderdelen in voorraad worden gehouden. Met het MetalFAB1-platform kunnen de doorlooptijden voor de productie van reserveonderdelen worden teruggebracht tot een week, zodat de voorraadniveaus van reserveonderdelen aanzienlijk kunnen worden verminderd.

Service verbeteren

Met het MetalFAB1-platform produceert ABB op aanvraag reserveonderdelen voor zijn turbocompressoren van 500 kW tot 80+ MW voor diesel- en gasmotoren. ABB en Additive Industries optimaliseren gezamenlijk het geïntegreerde proces om het gieten te vervangen en de fabricage van onderdelen naar de digitale ruimte te verplaatsen. “In Additive Industries hebben we een partner gevonden die niet alleen begrijpt wat er nodig is om 3D-metaalprinten in een industriële omgeving te gebruiken, maar ze delen ook onze passie voor digitale technologieën om de service aan onze klanten voortdurend te verbeteren”, aldus Egon Seegers, General Manager Service Parts van ABB Switzerland Turbocharging.

Potentieel is immens

“Het potentieel voor on-demand 3D-printen van reserveonderdelen is immens”, stelt Mark Massey, CCO van Additive Industries. “We zijn erg blij dat we ABB kunnen ondersteunen bij het verder verbeteren van de klantenservice en tevredenheid door het productieproces van onderdelen voor turbo’s sterk te optimaliseren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Intelligente supersnelle camera voorkomt fouten bij 3D-printen

03-10 De technologie erachter werd ontwikkeld binnen Vision-in-the-Loop (VIL), een imec.icon-innovatieproject in samenwerking met Flanders…

Bedrijf en Economie

Gemengde gevoelens over zomereditie TechniShow

05-09 Duidelijk is in ieder geval wel dat deze zomereditie van TechniShow een heel andere…

TechnishowNieuws

Hoogproductieve bewerkingscel laat zien wat kan

24-08 Hoogtepunt is een hoogproductieve bewerkingscel (‘high-productivity machining cell’) met geïntegreerde procesbesturing. Doel van deze…

TechnishowNieuws

Leering Hengelo showt nieuwe features Lang en 3D print nabewerking

17-08 Van Lang-Techniek worden de nieuwe Quick Point moduleplaten, Makro Grip contourbekken en functionele toevoegingen…

TechnishowNieuws

TechniShow geeft antwoord op alle vragen over 3D printen

10-08 Met twee pleinen wordt 3D printen één van de hoofdthema’s tijdens TechniShow. Op het…

3D

Automatisering B&R integreert 3D-printer in productiestroom

18-07 Het verkort de doorlooptijd en verlaagt de kosten voor het maken van op maat…

3D

Industrieel 3D-printen: van prototyping naar serieuze productietechnologie

13-07 3D-printen ontwikkelt zich in rap tempo als digitale productietechnologie. Bedrijven zetten het in om…

3D

Start met 3D-printen en lift mee op groeiend marktpotentieel

04-07 Deze infosessie vond plaats bij Poly Products in Werkendam. De bijeenkomst werd georganiseerd met…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X