Accu-alliantie uitgebreid met machines voor oppervlaktebewerking metaal

De Zwitserse Suhner Group heeft zijn assortiment voor de metaalbewerking uitgebreid met een nieuwe serie van zeven accu-machines. Nieuwe pijpenband-, hoek-, band- en rechte slijpmachines, een lineaire slagvijl en een haakse slijpmachine ronden het productportfolio af.

Tegelijkertijd is Suhner de 38e partner van de door Metabo geïnitieerde merkoverkoepelende accu-alliantie CAS (Cordless Alliance System). Dankzij deze toetreding breidt de alliantie haar productportfolio op het gebied van oppervlaktebewerking verder uit.

Alessandro Ranzoni, CEO van Suhner: “Kwaliteit en proceskosten spelen een doorslaggevende rol bij het waarborgen van de concurrentiepositie van onze klanten. Suhner optimaliseert processen bij de productie van metalen werkstukken en zorgt voor resultaten van de hoogste kwaliteit. Daarom hebben wij voor CAS gekozen. De accu-alliantie biedt niet alleen de modernste accu-technologie, maar verenigt ook een groot aantal premium fabrikanten van elektrisch gereedschap. Het intensieve gebruik van de oplaadbare accu’s zorgt ook voor een plus in duurzaamheid.”

Thomas Fischer, hoofd van de divisie Abrasive, legt uit: “Afhankelijk van de eisen van de klant kan het accu-machinepark modulair worden uitgebreid en kunnen onze machines worden gecombineerd met CAS-accu‘s en machines van andere merken.” Dit heeft een hele reeks voordelen. “Onze klanten profiteren enorm van de fusie met CAS: professionele gebruikers kunnen voortbouwen op een bestaand machinepark met compatibele accu-packs en besparen zo kosten voor de accu‘s. Tegelijkertijd hebben ze het voordeel van compatibiliteit met meer dan 300 machines in de 18 Volt klasse van meer dan 35 merken: alle machines, accu-packs en laders kunnen eenvoudig met elkaar worden gecombineerd”, benadrukt Fischer.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?