Afzuigsysteem WeldFil-serie

0

Met de nieuwe WeldFil-serie voert Kemper zijn assortiment centrale afzuigsystemen het digitale tijdperk binnen. De Duitse producent maakt de installaties niet alleen geschikt voor de koppeling aan internet, maar optimaliseert ze ook met betrekking tot energieverbruik, onderhoudsbehoefte en design.

 

De WeldFil-serie is de opvolger van de centrale afzuigsystemen 8000 en 9000 en bestaat uit de kleinere plug & play uitvoering WeldFil Compact en de WeldFil voor grotere installaties. Een nieuwe bouwwijze biedt eenvoudiger toegang tot belangrijke componenten als de ventilatoren en de filterpatronen. Daarmee wordt onderhoud eenvoudiger. Kemper heeft de combinatie motor en ventilator ingrijpend geoptimaliseerd.

Doordat de nieuwe afzuigsystemen van Kemper veel beter op elkaar zijn afgestemd, is tot wel 40 procent minder motorvermogen nodig, waardoor de nieuwe installaties energie-efficiënt zijn. De sprong in het Industrie 4.0 tijdperk wordt gemaakt met nieuwe sensoren en een cloudgebaseerde, voor internet geschikte besturingsmodule. Belangrijke informatie zoals differentiedruk, temperatuur of reststofbewaking zijn eenvoudig via internet op te roepen. Predictive onderhoud wordt daarmee realiteit voor afzuigtechniek.

Kemper Weldfil