Akos en IDpartners bieden hulp bij innovatie tegen crisistarief

0

Onder het motto ‘Kom sterker uit de crisis door nu te innoveren’ stellen Akos en IDpartners tegen een crisistarief kennis en kunde ter beschikking voor het evalueren van producten en productieprocessen van industriële bedrijven. “We gaan voor 20% kostprijsbesparing en 20% extra toegevoegde waarde.”

Met deze samenwerking willen Akos, ontwikkelingspartner van de industrie, en industrieel ontwerpbureau IDpartners vooral nu in de crisisperiode in korte tijd nieuwe productconcepten en een efficiënter productieproces realiseren.

Producten doorlichten

Hiervoor worden producten van bedrijven die zich voor de service melden doorgelicht op de volgende aspecten: functionaliteit, productietechnieken en materialen, product- en UX-design. Daarnaast bieden de twee bedrijven ook ondersteuning in efficiëntieverhoging en kostenreductie, orderconfigurator-integratie voor de supply chain en engineering en standaardisatie van producten en processen. Ook wordt bekeken of er gebruik kan worden gemaakt van subsidietrajecten om de totale investering nog interessanter te maken.

Team van specialisten

Akos en IDpartners richten zich met hun samenwerking, waarbij ook TopLevelPunt is betrokken, op OEM’ers, modulebouwers en productiebedrijven die (samengestelde) producten maken en die sterker willen staan na de crisis door het evalueren van hun producten en productieprocessen.  Samen hebben ze een team met specialisten opgericht, die intensief samenwerken op het gebied van: modularisatie, simulatie en optimalisatieberekeningen, productie-optimalisatie, slim construeren, alternatieve materialen en productietechnieken, value engineering: kosten verlagen en waarde verhogen, subsidie en financiering en nieuwe businessmodellen. Ook richten ze zich op het verbeteren van: de werking van een product, met hogere prestatie, de orderconfigurator-integratie en standaardisatie, het productieproces en optimaal materiaalgebruik en het gebruiksgemak met een overtuigend design.