VMO schaart zich rond medicijnenrobot MedEasy

0

De medicijnenrobot MedEasy voor de uitgifte van verpakte medicijnen vormt het hart van de gezamenlijke presentatie van enkele leden van de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO). Z-Tech heeft het concept voor de MedEasy ontwikkeld in samenwerking met IDpartners en diverse andere bedrijven uit Oost-Nederland. Zij presenteren zich onder het motto ‘samenwerken aan innovatie’.

Z-Tech in Oldenzaal is gespecialiseerd in robotica, servotechnieken en fijnmechanica. Hiermee lost het bedrijf complexe vraagstukken op het gebied van productie- en assemblagelijnen op, waarbij robotica een integraal onderdeel vormt van de totaaloplossing. Dat geldt ook voor de MedEasy. In dit systeem zit een carrousel bestaande uit twee lagen waar de medicatie per patiënt gesorteerd ligt. De robotarm in het midden zorgt voor de uitgifte van de medicatie. Het systeem wordt door medewerkers van de apotheek gevuld via twee grote toegangsdeuren. Via een groot touchscreen kan de patiënt zijn medicijnuitgifte opvragen.

Industrieel ontwerpbureau IDpartners in Enschede heeft Z-Tech ondersteund bij het vormgeven en realiseren van de behuizing. IDpartners heeft een voorontwerp gemaakt waarbij het frame en de afscherming zoveel mogelijk geïntegreerd zijn, rekening houdend met de bediening en de toegankelijkheid tot de binnenzijde. Daarnaast heeft IDpartners de engineering en het realiseren van het prototype begeleid.

Bedrijfsbezoek aan Itter
Jacques Stevens van IDpartners verzorgt op woensdag in het Kennistheater een lezing over Covering Design & Technology. De VMO maakt ook diverse andere kennissessies mogelijk. Ook organiseert de VMO voor haar leden en voor de leden van haar Duitse netwerkpartner MEMA, een metaal- en machinebouw-netwerk in Noord-West Duitsland (Emsland) een bedrijfsbezoek aan Itter, met aansluitend een lunch.

IDpartners, TIV Hardenberg
Stand 603

Z-Tech, TIV Hardenberg
Stand 605