Ontwerp Gietart Eco Blaster bekroond

Het nieuwe straalsysteem Gietart Eco Blaster van Kaltenbach heeft een speciale vermelding in de wacht gesleept bij de German Design Award 2022. Het straalsysteem is ontworpen in samenwerking met IDPartners in Enschede.

De Gietart Eco Blaster is ontworpen in samenwerking met IDpartners in Enschede.

Carlo Blokhuis, Chief Engineer R&D bij Kaltenbach Gietart, leidt de ontwikkeling van nieuwe straalmachines. Volgens hem is er maanden hard gewerkt aan de Eco Blaster. Doelstelling was een duurzame, betrouwbare straalmachine in een nieuw, overtuigend design te maken. “Het is belangrijk dat een machine doet waar hij voor staat. Goed straalwerk, voor continue productie in staalfabriek, zonder storingen of storingen. Gewoon een goed werkend, betrouwbaar straalsysteem voor een perfect eindresultaat.”

Duurzaam en robuust

Kaltenbach wilde de straalmachines moderniseren en tegelijkertijd nog beter maken. Samen met klanten en collega’s is de nieuwe Eco Blaster ontwikkeld, een geavanceerd systeem om de kwaliteit van staalproducten te garanderen. Duurzaam en robuust. Met een flinke besparing op energie en schuurmiddel. Milieuvriendelijk ook, onder andere door de <80Db geïntegreerde geluidswering en de uitstekende gesloten constructie. Blokhuis: “Wij vinden het belangrijk dat onze machines duurzaam produceren, tegen zo laag mogelijke bedrijfskosten. De nieuwe machine zit dan ook vol nieuwe snufjes voor een lager energieverbruik en een nog beter straalresultaat.”

Moderne, strakke uitstraling

Een nieuwe machine vraagt natuurlijk om een moderne, strakke uitstraling. Hiervoor is samengewerkt met IDpartners. In het nieuwe ontwerp komen volgens Blokhuis alle facetten van de Gietart Eco Blaster samen: “Een betrouwbare, hoogwaardige machine, waarmee we onze klanten een duurzaam concurrentievoordeel kunnen bieden. Bijkomend voordeel is dat we deze machine volledig kunnen monteren in Hengelo. Dit betekent een extra korte montagetijd voor onze klant. Hij kan dus snel gaan produceren.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Akos en IDpartners bieden hulp bij innovatie tegen crisistarief

06-04 Onder het motto ‘Kom sterker uit de crisis door nu te innoveren’ stellen Akos…

Toeleveren

VMO schaart zich rond medicijnenrobot MedEasy

14-09 De medicijnenrobot MedEasy voor de uitgifte van verpakte medicijnen vormt het hart van de…

Plaatbewerking

Smart engineering zit overal in

02-07 Smart engineering zit ‘m in tal van aspecten, zo bleek tijdens een middagbijeenkomst over…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X