ALGA blijft Nederlandse kwaliteit en innovatie leveren

Het is nu ruim jaar geleden dat ALGA, een prominente speler in de Nederlandse metaalsector, een belangrijke stap zette in de productie van ladders met de introductie van hun revolutionaire, speciaal gebouwde laddermachine. Een machine die volledig geautomatiseerd ladders produceert die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen.

Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde felskop, heeft ALGA echter met succes een sport ontwikkeld die bestand is tegen deze belasting zonder te scheuren

In een tijd waarin veel bedrijven hun productie naar het buitenland verhuizen om kosten te besparen, is ALGA vastbesloten om hun productie in Nederland te houden. Deze beslissing is niet alleen een toonbeeld van loyaliteit aan de medewerkers, maar ook een bewijs van ALGA’s vertrouwen in Nederlandse productietechnieken en kwaliteitsnormen.

Nederlandse kwaliteitseisen

ALGA’s grootste uitdaging in de productie van ladders was het voldoen aan de Nederlandse kwaliteitseisen vastgesteld in de Warenwet, waarbij klimmateriaal een testbelasting van 350 kg op de sport moet kunnen weerstaan. Deze eisen zijn zwaarder dan de Europese norm EN 131 voor draagbaar klimmateriaal. Daarom maken ze gebruik van een aluminium met een hoge legering, het nadeel hiervan is dat het aluminium door de hardheid sneller scheurt bij het felsen. Door gebruik te maken van een speciaal ontwikkelde felskop, heeft ALGA echter met succes een sport ontwikkeld die bestand is tegen deze belasting zonder te scheuren. Dankzij deze prestatie worden de professionele ladders van ALGA nu ook wel de sterkste ladders van Nederland genoemd.

Maar de innovatie bij ALGA gaat verder dan sterkte en duurzaamheid. De flexibiliteit van de nieuwe laddermachine, die in staat is om ladders in een breed scala aan lengte- en breedtematen te produceren, stelt ALGA in staat om snel te reageren op de wisselende wensen en behoeften van de markt.

Naast de mogelijkheid om aangepaste bestellingen te vervullen, garandeert ALGA ook dat hun standaard producten altijd op voorraad zijn. Dit geeft dealers de zekerheid dat ladders, kooiladders en gevelladders binnen 2-3 dagen geleverd kunnen worden.

ALGA, onderstreept door te blijven investeren in efficiënte productiemethoden, de Nederlandse innovatieve geest en toewijding aan kwaliteit en veiligheid. De machine is niet alleen een bewijs van ALGA’s pioniersgeest in de metaalsector, maar illustreert ook hun niet-aflatende inzet voor Nederlandse kwaliteit en vakmanschap.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws Extra IM

Hoe handhaaf je veiligheid op de industriële werkvloer?

25-04 Daarnaast is de veiligheid van de medewerkers vastgelegd binnen de Arbo wetgeving. Hoe handhaaf…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema