All-in-One oplossingen bij Valk Welding

Robotintegrator Valk Welding, leverancier van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties en ontwikkelaar van innovatieve hard- en softwarematige oplossingen, toont tijdens de Welding Week de laatste ontwikkelingen waarmee de metaalindustrie de continuïteit en betrouwbaarheid van het lasproces verder kan optimaliseren in een tijd van personeelstekort en vergaande digitalisering en automatisering.

De ontwikkelingen in lasrobotisering gaan snel en bedrijven zitten met veel vragen zoals, hoe kun je lasrobots ook voor zowel kleinere series flexibel in zetten? Hoe je daarbij de wisseltijden zo kort mogelijk kunt houden? Hoe het zit met lasnaadvolgen? Hoe je een hoge inschakelduur kunt bereiken? Hoe je het proces kunt monitoren? Hoe snel je lasrobots kunt programmeren? En hoe zit het met de training en de service? Valk Welding snapt dat de vragen per bedrijf verschillen en geeft aan de hand van specifieke oplossingen antwoord op specifieke klantvragen. “Met de Panasonic robots, die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en de hard- en software oplossingen die we zelf hebben ontwikkeld, bieden we onze klanten All-in-One oplossingen uit één hand”, zegt CCO Peter Pittomvils.

Als noviteit staat deze editie van de Welding Week de introductie van Offsite VR-teaching centraal; een nieuwe manier om met VR technologie een lasrobot te programmeren. Alle componenten die een hoog betrouwbaar proces en hoge mate van nauwkeurigheid in onbemande productiesituaties mogelijk maken worden gedemonstreerd op een lasrobotinstallatie waarbij een lasrobots is gemonteerd op een E-frame met twee naast elkaar gelegen werkstations. Een ruimtebesparend concept, dat een hoge inschakelduur combineert met een hoge mate aan flexibiliteit. Valk Welding heeft verschillende robottoortsen ontwikkeld, waarvan een uitvoering met een lasersensor lasnaadvolgsysteem, plasmasnijkop, Servo Pull TIG en geïntegreerde lasrookafzuiging. Daarnaast laat www.valkwelding.com zien hoe je hun lasdraad storingsvrij van vat naar robot transporteert. Zo laat Valk Welding zien voor alle facetten van lasrobotisering een oplossing in huis heeft. Om de programmeertijd van lasrobots verder te verkorten heeft Valk Welding Quick Programming Tools (QPT) ontwikkeld. Samen met systemen om het lasproces te monitoren zullen al deze modules tijdens de beurs gedemonstreerd worden.

Valk Welding, hal 4, stand D120

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verbinden

Valk Welding viert zestigjarig jubileum

22-03 Met de oprichting van ‘LAS Verkoopmaatschappij’ startte de vader van Remco H. Valk op…

Verbinden

EWM breidt XQ-serie voor MIG/MAG-lassen uit

18-02 De MIG/MAG-multiproces-lasapparaten Titan XQ puls, Phoenix XQ puls en Taurus XQ Synergic onderscheiden zich…

Plaatbewerking

Arendsen Plaatwerk wordt een geoliede machine

21-12 Arendsen Plaatwerk heeft gloednieuwe kantoren en een moderne presentatie/ontvangstruimte in gebruik genomen. Maar de…

Verbinden

Translas ontwikkelt nieuwe 8XE MIG en 8TE TIG afzuigtoorts

04-11 De Nederlandse lastoortsenfabrikant Translas heeft de nieuwe lastoortsen 7XE, 8XE MIG en 8TE TIG…

Verbinden

De lasrobots staan praktisch niet stil

22-10 Lever ons een lasrobotsysteem waarmee we zoveel mogelijk trailers op een dag kunnen lassen.…

Plaatbewerking

Bezoekers én organisatoren enthousiast over 4Innovatorsdays

28-09 De 4Innovatorsdays, die Q-Fin, Kumatech, LVD en Valk Welding vorige week samen organiseerden in…

Verbinden

Arc-Eye CSS Adaptive Welding maakt van lasrobot een echte lasser

21-09 Valk Welding heeft een plug-in ontwikkeld voor de Arce-Eye laser camera waarbij de lasrobot…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X