All-in-One oplossingen bij Valk Welding

0

Robotintegrator Valk Welding, leverancier van complete ‘All-in-One’ lasrobotinstallaties en ontwikkelaar van innovatieve hard- en softwarematige oplossingen, toont tijdens de Welding Week de laatste ontwikkelingen waarmee de metaalindustrie de continuïteit en betrouwbaarheid van het lasproces verder kan optimaliseren in een tijd van personeelstekort en vergaande digitalisering en automatisering.

De ontwikkelingen in lasrobotisering gaan snel en bedrijven zitten met veel vragen zoals, hoe kun je lasrobots ook voor zowel kleinere series flexibel in zetten? Hoe je daarbij de wisseltijden zo kort mogelijk kunt houden? Hoe het zit met lasnaadvolgen? Hoe je een hoge inschakelduur kunt bereiken? Hoe je het proces kunt monitoren? Hoe snel je lasrobots kunt programmeren? En hoe zit het met de training en de service? Valk Welding snapt dat de vragen per bedrijf verschillen en geeft aan de hand van specifieke oplossingen antwoord op specifieke klantvragen. “Met de Panasonic robots, die specifiek voor het lasproces zijn ontwikkeld en de hard- en software oplossingen die we zelf hebben ontwikkeld, bieden we onze klanten All-in-One oplossingen uit één hand”, zegt CCO Peter Pittomvils.

Als noviteit staat deze editie van de Welding Week de introductie van Offsite VR-teaching centraal; een nieuwe manier om met VR technologie een lasrobot te programmeren. Alle componenten die een hoog betrouwbaar proces en hoge mate van nauwkeurigheid in onbemande productiesituaties mogelijk maken worden gedemonstreerd op een lasrobotinstallatie waarbij een lasrobots is gemonteerd op een E-frame met twee naast elkaar gelegen werkstations. Een ruimtebesparend concept, dat een hoge inschakelduur combineert met een hoge mate aan flexibiliteit. Valk Welding heeft verschillende robottoortsen ontwikkeld, waarvan een uitvoering met een lasersensor lasnaadvolgsysteem, plasmasnijkop, Servo Pull TIG en geïntegreerde lasrookafzuiging. Daarnaast laat www.valkwelding.com zien hoe je hun lasdraad storingsvrij van vat naar robot transporteert. Zo laat Valk Welding zien voor alle facetten van lasrobotisering een oplossing in huis heeft. Om de programmeertijd van lasrobots verder te verkorten heeft Valk Welding Quick Programming Tools (QPT) ontwikkeld. Samen met systemen om het lasproces te monitoren zullen al deze modules tijdens de beurs gedemonstreerd worden.

Valk Welding, hal 4, stand D120