Alle voordelen van sandwichpanelen

Sandwichpanelen worden gebruikt om daken en gevels mee te isoleren en te bekleden. Twee stalen of aluminium buitenpanelen ‘sandwichen’ een laag met isolerend materiaal.

Ook bieden sandwichpanelen voor ontwerpers uitgebreide mogelijkheden aan gebouwoplossingen voor dak- en geveltoepassingen.

Sandwichpanelen hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele dak- en gevelsystemen die uit meerdere componenten bestaan. In dit artikel lees je alle voordelen van sandwichpanelen!

Eenvoudig te monteren

In tegenstelling tot dak- en gevelsystemen die uit meerdere componenten bestaan, bestaan sandwichpanelen uit één enkelvoudige component. Je monteert de panelen snel en eenvoudig met behulp van mechanische hefapparatuur. Bovendien heeft een sandwichpaneel een relatief simpele, enkelvoudige bevestiging. Dit is zowel tijd- als kostenefficiënt, aangezien het zorgt voor een verkorte totale bouwtijd en daardoor aanzienlijk lagere bouwkosten.

Wind- en waterdicht

Daarnaast zijn sandwichpanelen zeer weersbestendig. Bij dak- en gevelsystemen bestaande uit losse componenten, bestaat er een aanzienlijk risico op waterinsijpeling bij een fikse regenbui. Bij sandwichpanelen is dat risico verdwenen: de panelen sluiten naadloos op elkaar aan. Naast waterdicht, is het systeem daardoor ook lucht- en winddicht.

Minder risico’s

Een ander risico van werken met systemen met losse componenten is dat er voor garanties, dienstverlening, inspectie en onderhoud ook op meerdere partijen gerekend moet worden. Dit kan bij problemen leiden tot ingewikkelde procedures en hogere aansprakelijkheidsrisico’s. Bij sandwichpaneelsystemen ben je aangewezen op één partij. Minder risico’s dus!

Thermische betrouwbaarheid

Sandwichpanelen hebben een hoge thermische betrouwbaarheid. De panelen worden gemonteerd aan de buitenkant van een gebouw en vormen daardoor een efficiënt thermisch schild aangezien de panelen niet alleen temperatuurverlies van binnenuit verminderen, maar ook temperatuurverhoging van buitenaf voorkomen. Dankzij deze hoge thermische betrouwbaarheid van sandwichpanelen, wordt tot wel 30% meer energie bespaard ten opzichte van dak- en gevelsystemen die uit meerdere componenten bestaan.

Creatief toepasbaar

Ook bieden sandwichpanelen voor ontwerpers uitgebreide mogelijkheden aan gebouwoplossingen voor dak- en geveltoepassingen. Door middel van sandwichpanelen kan een opvallend gebouw met unieke bouwkundige kenmerken gecreëerd worden. Bovendien zijn de panelen verkrijgbaar in verscheidene profielen, afwerkingen, kleuren en breedtes. Dat wil zeggen: een mooi recept voor creatieve vrijheid en maatwerk.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nieuwe huisstijl Moor Filtertechniek

04-04 Op de TechniShow was voor het eerst de nieuwe huisstijl van Moor Filtertechniek zichtbaar.…

3D

Succesvolle test Huisman met 3D geprinte offshore kraanhaak

24-01 In de eerste week van 2018 is ‘s werelds eerste 3D geprinte offshore kraanhaak,…

METAVAK 2016

Huisman is er voor de lasser

24-10 Huisman is totaalleverancier van alle mogelijke industriële gassen in allerlei kwaliteiten en verpakkingsvormen, eigen…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X