Alle zwaargewichten present op wire en Tube

Het beursterrein in Düsseldorf verandert van 30 maart tot en met 3 april weer in de mondiale informatie- en communicatie-hotspot voor alle belangrijke spelers in de draad-, kabel en buizenbranche. Met in totaal rond de 2600 exposanten presenteren zich wire 2020 en Tube 2020. De beurzen zijn helemaal uitverkocht.

De vorige editie in 2018 was de succesvolste ooit. En ook voor deze editie zijn de verwachtingen hooggespannen. Alle zwaargewichten van de branches zullen een oppervlakte van meer dan 120.000 vierkante meter netto in 16 beurshallen presenteren.

Nieuwe beurshal

Voor het eerst biedt de nieuwe multifunctionele beurshal 1, die met een grootte van 12.027 vierkante meter tot aan 10.000 mensen plaats biedt, de Tube-exposanten nieuwe presentatiemogelijkheden. Meer ruimte betekent ook meer groeipotentieel: de exposanten hebben nu nog grotere, veelzijdiger en digitaal beter uitgeruste beursstands kunnen boeken, zodat ze hun productenportfolio optimaal kunnen presenteren.

Bovendien: voor het eerst zullen er ook eindproducten in het aanbod van wire te vinden zijn; bevestigingselementen (fasteners) en technische veren (springs) worden in de hallen 16 en 17 gepresenteerd. Daarmee is de volledige waardecreërende keten nu present. Nieuw is ook speciale plek voor start-ups op wire. “Dit zijn de next global players”, aldus Daniel Ryfisch namens de beursorganisatie. De start-ups – vijf uit Duitsland en tien uit andere landen – zullen met name software-oplossingen voor betere handling en bewerking presenteren.

Aanbod wire

wire presenteert zich in de beurshallen 9 tot en met 17. Er worden machines en installaties uit de draadproductie en draadveredeling, gereedschappen en hulpmaterialen voor productietechnologie, grondstoffen, glasvezeltechnologieën, speciale draden en kabels en innovaties uit de segmenten meet-, besturings-, regel- en controletechniek getoond. Naast draad- en kabelmachineproducenten, draad- en kabelproducten, glasvezeltechnologieën en de handel in de hallen 9 tot en met 12 en 14 tot en met 17, worden puntlasmachines in de beurshal 15 gepresenteerd. Dit stelt de logistiek voor veeleisende uitdagingen, daar hiervoor extra dikke kabels in de schachten moeten worden geïnstalleerd en met elkaar worden verbonden, om de powerstroom te kunnen leveren die voor het in bedrijf laten zijn van zware machines nodig is.

Chinese exposanten

In hal 17 presenteren Chinese exposanten opnieuw hun draad- en kabeloplossingen onder het motto meet China’s expertise. De beursorganisatie heeft zich dit jaar extra bekommerd om de presentatie van de Chinese exposanten. Presenteerden ze zich in het verleden meestal met posters en kleine standjes, nu is er een specifiek eigen  standconcept ontwikkeld. Met als doel: het imago van Chinese bedrijven en producten verbeteren.
Enige zorgen zijn er dat het Corona-virus roet in het eten zal gooien gooien van de Chinese deelname. De beursorganisatie wilde daar begin februari op de persconferentie voor de Nederlandse vakpers bij wire-exposant Lantor in Veenendaal niet veel over kwijt. “We staan in nauw contact met de gezondheidsinstanties”, aldus Ryfisch.

Een première is er in de beurshallen 16 en 17: voor het eerst wordt hier de gehele waardeketen van fasteners en springs gepresenteerd. Naast grondstoffen, machines en installaties worden de eindproducten bevestigingsmiddelen, verbindingen en technische veren getoond. Voor producenten, handelaars en inkopers van schroeven, montagesystemen, bouw- en beslagonderdelen, veren in alle soorten en maten en gebogen draadonderdelen, is wire in Düsseldorf daardoor vanaf nu ook een interessant informatie- en orderplatform.

Aanbod Tube

Op Tube presenteert de gehele procesketen van de buizenindustrie zich – geconcentreerd en consistent in de beurshallen 1, 3, 4, 5, 6, 7.0 en 7a. Machines en installaties voor de buizenproductie, de buizenbewerking en de buizenverwerking, maar ook ruwe materialen, buizen en toebehoren, gebruikte machines, gereedschappen voor de productietechniek, hulpmiddelen, meet-, besturings-, regel- en controletechniek behoren tot het omvangrijke aanbod. De handel in buizen, pijpleidingen en het segment van de OCTG-technologie, profielen, machines en plastic buizen ronden het aanbod af. De buizenproducenten en de handel in buizen bevinden zich in de hallen 1, 3, en 4 en hebben zo voldoende ruimte om hun machines, installaties en producten ruim opgezet te presenteren.

In de hallen 5, 6 en 7a volgen de buizenbewerkers en in hal 7 vinden bezoekers onder het motto meet China’s expertise een gebundelde buizencompetentie uit China.
Het beurzenduo wire en Tube 2020 verwacht meer dan 70.000 bezoekers uit circa 130 landen. Actuele informatie over beide vakbeurzen bevindt zich op de internetportalen.

Alle zwaargewichten in de draad- en kabelbranche presenteren zich op wire.

Alle zwaargewichten in de draad- en kabelbranche presenteren zich op wire.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Toeleveren

Nibro heeft maar één product: pijpbeugels

20-04 Nibro is in 2006 gestart als een producent van RVS onderdelen voor gebruik in…

Bedrijf en Economie

Ook Tube & wire naar vroege zomer

20-01 Tube & wire stonden op de kalender van 9 tot 13 mei. Maar het…

Bedrijf en Economie

Hannover Messe verplaatst naar eind mei, begin juni

19-01 Dat is een uitstel van slechts vijf weken, want de Hannover Messe zou worden…

Bedrijf en Economie

Online naar TIMTOS x TMTS

18-01 Er worden meer dan 900 exposanten verwacht, die hal 1 en 2 van het…

Verspanen

METAV: hybride beurs met digitale aanloop

29-11 “We kijken er erg naar uit om onze exposanten en bezoekers weer te zien”,…

Verspanen

Honger naar precisie neemt alleen maar toe

15-11 321 exposanten presenteerden hun innovaties aan de bezoekers in de Brabanthallen in Den Bosch.…

Bedrijf en Economie

Bezoekers Metaaldagen vooral op zoek naar automatisering

20-09 Wat dat betreft kwamen ze ruimschoots aan hun trekken. Alle bijna negentig exposanten hadden…

Oppervlaktetechniek

Innovaties op Materials+Eurofinish+Surface

06-09 Slijtagebescherming Baliq is de volgende generatie coatingfamilie van Oerlikon Balzers. Gebaseerd op de S3p-technologie…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X