Altair Inspire versnelt simulatiegestuurd ontwerpen

De nieuwe Altair Inspire versie is een integrale oplossing voor generatief ontwerpen en simuleren, waarmee het creëren en optimaliseren van innovatieve producten, onderdelen en samenstellingen kan worden versneld.

Dankzij ondersteuning van simulatiegestuurd ontwerpen verkort Altair Inspire de time-to-market en biedt het mogelijkheden om ontwerpen te optimaliseren tegen lagere kosten.

Integratie SimSolid

Inspire is tevens geïntegreerd met Altair SimSolid voor snelle en nauwkeurige structurele analyses van complexe samenstellingen, zoals onafhankelijk gevalideerd door NAFEMS. Als gevolg hiervan sluit SimSolid naadloos aan op twee veelgebruikte solvers voor de engineering en maakindustrie: Altair OptiStruct (een industriestandaard voor structurele efficiency en topologie-optimalisatie voor het generatief ontwerpen van produceerbare geometrie) en Altair MotionSolve (voor multi-body systeemanalyses en simulaties van dynamisch bewegende onderdelen, inclusief belastingveranderingen).

Intuïtief te gebruiken software

Inspire is intuïtief te gebruiken en binnen enkele uren te leren ontwerp- en simulatiesoftware, ontwikkeld voor zowel productontwerpers als simulatiespecialisten zonder veel CAD-ervaring. De software draait op standaard laptops en werkstations, waardoor er geen investering in kostbare grafische uitbreidingen nodig is. Ontwerpwijzigingen zijn direct in het Inspire-model door te voeren zonder eerst te hoeven converteren naar het oorspronkelijke CAD-systeem. Verder zijn interactief aan te brengen wijzigingen, zoals geometrieverbeteringen, veranderingen in de maatvoering en andere onderdelen, snel opnieuw te analyseren met behulp van SimSolid.

Time-to-market verkorten

Inspire stelt ontwerpers en simulatiespecialisten in staat eenvoudiger, sneller en eerder ‘what-if’ analyses uit te voeren, waardoor zij producten in kortere tijd op de markt kunnen introduceren.

De nieuwe versie bevat onder andere onderstaande functionaliteit:

  • Dynamic Motion: eenvoudig genereren en simuleren van dynamisch bewegende complexe ontwerpen en deze optimaliseren op basis van dynamische belastingen.
  • Topology Optimization: topologie optimaliseren op basis van productie-eisen, om beter produceerbare oplossingen te creëren.
  • Design for Additive Manufacturing: vormondersteuningen en supportstructuren toevoegen en het productieproces simuleren om mogelijke deformaties, delaminaties en oververhitting te voorkomen.
  • Structural Analysis: statisch lineaire en modale analyses uitvoeren op modellen en daarbij de verplaatsingen, trek- en drukspanningen en vervormingen, veiligheidsmarges en meer visualiseren.
  • Assembly Configuration: meerdere configuraties van machines en producten creëren voor het evalueren van concepten en ontwerpscenario’s.
  • Manufacturing Simulation: de uitgebreidere productieversies van Inspire maken hoge kwaliteit simulaties mogelijk van gietprocessen, het buigen van plaatmaterialen, 3D-printen, extrusies en binnenkort tevens spuitgieten. Deze oplossingen zijn toepasbaar voor snelle controles van de produceerbaarheid en gedetailleerde productiesimulaties.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X