Altair koopt Cassini voor cloudgebaseerde PLM-technologie en kennis

Altair heeft Cassini overgenomen om het Altair One platform te gaan uitbreiden met technologie voor informatiemanagement tijdens de gehele productlevenscyclus. Cassini heeft cloudgebaseerde PLM-technologie en kennis die het gebruik en management van alle benodigde informatie tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten vereenvoudigt. Door de technologie en kennis van Cassini toe te voegen aan het Altair One platform kan Altair het samenwerken aan innovaties verder versnellen.

Met de overname van Cassini integreert Altair cloudgebaseerde PLM-technologie in het Altair One platform.

De software van Cassini creëert een 360-graden digitale rode draad van de producten en processen van een bedrijf, van het concept, de specificaties, ontwikkeling, productie en service. Daarmee kunnen de gebruikers van deze software hun processen verbeteren en een naadloze integratie realiseren tussen ervaringen in de digitale en fysieke wereld.

De mogelijkheid om alle benodigde vertrouwelijke informatie op het gebied van engineering, kwaliteit en service te kunnen managen, is van cruciaal belang voor AI-gebaseerde simulaties. Door de toevoeging van Cassini’s applicaties en technologie kan het Altair One platform een ‘closed loop’ bieden voor productverificatie en -validatie in de cloud.

“Onder leiding van de visionaire oprichter en expert in werktuigbouwkundige en elektrische datamanagementoplossingen, Raghuram Tera, voegt Cassini innovatieve technologie en een getalenteerd team toe aan Altair”, zegt James R. Scapa, oprichter en chief executive officer van Altair. “Na de integratie krijgen onze klanten een uitgebreider inzicht in de digitale rode draad van het simulatiegedeelte van de PLM-waardeketen. Dat stelt hen in staat een betere ervaring en meer waarde te creëren voor ontwerpers en engineers die simuleren en de maakbaarheid onderzoeken, data scientists en IT/HPC-beheerders.

“We zijn er trots op een uniform cloudplatform te hebben gebouwd dat de productontwikkeling vereenvoudigt en versnelt en volledige productlevenscycli van concept tot klant beheert”, zegt Raghuram Reddy Tera van Cassini. “Altair is een belangrijke speler in de PLM-waardeketen en daarom is het een mooie kans voor Cassini om zich bij het Altair-team aan te sluiten.”

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Forse inhaalslag cybersecurity nodig in industrie

26-01 De industriesector is door de digitale dataverwerking en communicatie een zeer interessante sector voor…

Automatisering

Honderd lasers automatisch vanuit de cloud besturen

21-07 Een ultrakorte puls laser is een complex systeem waarmee praktisch elk materiaal met micrometer…

Automatisering

API in de cloud offreert razendsnel

09-03 Op de eigen website noemt WiCAM het API platform een interface. Maar dat is…

Automatisering

Gebrek aan kennis en ervaring funest voor cloudadoptie

15-10 Maar liefst 35 procent van de Nederlandse IT-verantwoordelijken zegt dat zijn organisatie op dit…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X