Amada showt nieuwe ontwikkelingen Ensis allroundtechniek

Nieuwe ontwikkelingen op basis van de eigen Ensis fiberlasertechnologie vormen een zwaartepunt van de presentatie van Amada op de Euroblech. De Ensis technologie berust onder andere op een variabele straalaanpassing voor een hoge snijkwaliteit bij een hoge snelheid en wordt door Amada ingezet als allroundtechniek voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en ook het lassen.

Het eerste nieuwe Ensis product is de Amada Ensis-3015AJ 9 kW fiberlaser snijmachine. Deze is geschikt voor het flexibel bewerken van alle plaatdikten met de beste snijresultaten, zelfs op topsnelheid. Gecombineerd met een één-lensstrategie kunnen zo bijvoorbeeld bij het bewerken van dik staal kortere doorlooptijden en een insteeksnelheid van 25 mm per seconde moeiteloos worden bereikt. Op de Euroblech zal deze machine te zien zijn met de nieuwe elektronische palletwisselaar LST-3015e.

De tweede machine met Ensis-technologie is de Amada Ensis 3015AJ 6 kW fiberlasersnijmachine, volledig geautomatiseerd dankzij een be- en ontlaadeenheid met voorziening voor het uitsorteren van gesneden delen. Deze wordt live in volautomatische operatie getoond. Door de typische mogelijkheid van Ensis om de snijspleet te vergroten, kunnen de gesneden delen ook gemakkelijk en geautomatiseerd worden uitgenomen uit complexe contouren. Dit zal op de beurs worden gedemonstreerd in combinatie met de be- en ontlaadeenheid ASF-3015EU en het uitneemsysteem TK-3015EU.

Amada FLW_ENSIS

De Ensis-technologie wordt ook gedemonstreerd in een lascel, de Amada FLW-Ensis M5 fiberlaser lascel.

Lassen
De Ensis-technologie wordt ook gedemonstreerd in een lascel, de Amada FLW-Ensis M5 fiberlaser lascel. Deze combinatie resulteert volgens de Japanse producent in een nieuw kwaliteitsniveau bij het laserlassen en reduceert de bewerkingstijden aanzienlijk. De Ensis 3 kW fiberlaser en de variabele straalvoering zorgen voor flexibiliteit en veelzijdigheid bij de meest verschillende lasopgaven. De lasdraadtoevoer zorgt voor gelijkmatige lasnaden en de Waeaving-methode overbrugt zelf grotere snijspleten. Het model dat op de Euroblech wordt getoond, beschikt over een wisseltafelsysteem dat de cyclustijden duidelijk reduceert.

All-in-one oplossing
Tenslotte is er de Amada Ensis 3015RI 3 kW lasersnijmachine, een all-in-one oplossing voor plaat, buizen en profielen. Deze machine is uitgerust met Rotary Index (RI), een systeem voor het snijden van profielen en buizen. De variabele straalaanpassing van Ensis maakt een vliegende wissel tussen het bewerken van dun en dik materiaal mogelijk. Het RI-systeem beschikt over twee synchroon aangedreven klauwplaten en een nieuwe hogesnelheids Z-as, die de bewerkingstijden reduceren en de productiviteit verhogen. De omstelling van vlakke plaat naar buizen en profielen gaat middels een druk op de knop en voltrekt zich in minder dan 2 minuten. De machine is uitgerust met een palletwisselaar voor de plaatbewerking en een extra werkpallet voor de buizen en profielen, wat een snelle wissel tussen de bewerkingen mogelijk maakt. Het tweede zwaartepunt op de Amada stand is de nieuwe generatie van V-factory, Amada’s Industrie 4.0 concept. Daarnaast zijn er uiteraard ook diverse kantbanken te zien.

Amada, hal 12, stand D06/F06

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

Plaatbewerking

Orfa Visser is weer terug bij Bystronic

28-09 Orfa Visser is een begrip in de Nederlandse metaalbewerkingsindustrie. Het bijna 100 jaar oude…

Plaatbewerking

Creatief meedenken

22-08 De gesprekken hiervoor kwamen op gang in 2020, toen Brabantia bezig was met de…

Plaatbewerking

Romonta snijdt in eigen huis, met eigen stikstof

18-08 Romonta – opgericht in 1978 – is hoofdzakelijk actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf…

Plaatbewerking

Plaatwerk webshop voor elke toeleverancier

17-08 Veel – met name grote en middelgrote – plaatwerkbedrijven zijn op zoek naar een…

Plaatbewerking

Mazak denkt mee met de realiteit van de klant

17-08 Bij Mazak is Tim Depijpere geen onbekend gezicht. Hij werkte er eerder al 6…

Plaatbewerking

Euroblech zit al op 1300 exposanten

13-07 Samen hebben ze al een netto tentoonstellingsruimte van 88.600 vierkante meter geboekt  op de…

Plaatbewerking

Amada 50 jaar in Duitsland: ‘Samen groeien met onze klanten’

05-07 Amada, een van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van plaatbewerkingsoplossingen, zag 50 jaar geleden het…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X