Amada toont uitgebreid overzicht

0

Amada presenteert op de Blechexpo een uitgebreid overzicht van de nieuwste technologieën in lasersnijden, laserlassen, buigen en software. Ook worden de bezoekers geïnformeerd over allerlei automatiseringsoplossingen.

Hoogtepunten op de stand zijn onder andere fiberlasertechnologieën voor vlakbed-, buis- en profielbewerking en laserlassen. De efficiënte laserbron uit eigen keuken vormt hiervan een essentieel onderdeel. Deze is volgens de Japanse machinefabrikant van fundamenteel belang voor hoge prestaties en productiekwaliteit. Amada vertrouwt in Stuttgart op de weer verder verbeterde Ensis-serie en op de live demonstratie van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Een bijzondere rolt speelt een fiberlaser-snijtechniek van de nieuwste generatie, die nieuwe mogelijkheden biedt qua productiviteit, snelheid en kwaliteit.

Buigrobot
Ook toont Amada ergonomische, ruimtebesparende oplossingen voor de bewerking van complexe, kleine tot zeer kleine gebogen onderdelen. Hiervoor wordt een kantpers gedemonstreerd met een automatische gereedschapswisselaar voor het moeiteloos produceren van wisselende seriegroottes, zonder tijdverlies door insteltijden. Amada toont ook een buigrobot die zonder grote inspanningen van medewerkers en door een continu buigproces kleine onderdelen met een constant hoge kwaliteit produceert.

Machinebewaking
Op het gebied van machinebewaking biedt Amada met het eigen Industrie 4.0 concept V-factory slimme data-ondersteunde machinebewaking om het machinegebruik en de productieprocessen in de fabriek, altijd en overal, te controleren. Daarmee zijn doorlopende 24/7 processen verzekerd en worden bottlenecks en machinestilstand voorkomen.

Amada, hal 3, stand 3307