Ambitieus Doosan toont 22 hightech machines op EMO

Met de presentatie van 22 draai- en freesmachines pakt Doosan flink uit op de komende EMO (5-10 oktober in Milaan). De Koreaanse machinebouwer heeft sinds de vorige EMO een groot aantal nieuwe machines ontwikkeld, waaronder het multi-tasking draaicentrum SMX, de Puma VCF850 moving column pendelfreesmachine en de FM serie high-speed 5-assige bewerkingscentra met lineaire motoren.

Deze recente ontwikkelingen, die te zien zullen zijn op de ruim 1700 vierkante meter grote stand van Doosan Infracore, geven aan hoe de machinebouwer werkt aan haar groeiambities om binnen de komende vijf jaar tot de drie grootste machinebouwers ter wereld te behoren. Doosan werkt daarvoor voortdurend aan de ontwikkeling en bouw van machines waarmee metaalbewerkende bedrijven een hogere complexiteit en een hogere efficiency kunnen realiseren, zowel op draai- als freesgebied. Onderscheidend daarbij is de gunstige prijs-/kwaliteitsverhouding, waarmee deze fabrikant haar klanten steeds meer value for money biedt.

DHF 8000
Als noviteit wordt onder meer het 5-assige horizontale bewerkingscentrum DHF 8000 gepresenteerd. Deze 5-asser met dubbele pallets is uitgerust met een nodding-type spindle head, dat het hele verspaningsproces van ruw voorfrezen tot finishing in één opspanning ondersteunt. De DHF8000 is specifiek ontwikkeld voor de bewerking van zowel algemene als moeilijk te bewerken materialen met een complexiteit, zoals onder meer in de luchtvaartindustrie wordt gevraagd.

HM 1250W
Het horizontale bewerkingscentrum HM 1250W, gebouwd op het platform van de HM 1250, biedt nu met de W-as verplaatsing van de spil (110 mm buitendiameter, uit te breiden tot 300 mm) ook boormogelijkheden. Het werkplatform is geschikt voor een maximaal werkstukgewicht van 5 ton.

Mynx 9500
Daarnaast presenteert Doosan ook een grote uitvoering van het verticale bewerkingscentrum Mynx 9500. Deze bewerkingscentra staan bekend om hun hoge stabiliteit, die de machines ontlenen aan het zeer stijve C-vormige machineframe en box geleidingen op alle assen. Met een bereik van 2500x950x850 mm is de Mynx 9500 inzetbaar voor de bewerking van grote werkstukken.

Joost Verschure, commercieel directeur van Dormac CNC Solutions, dat de verkoop en service van de Doosan machines in Nederland verzorgt, zegt erg blij te zijn met deze gigantische presentatie van Doosan. “Daarmee kunnen we op een brede manier de kwaliteit en zeer positieve ontwikkeling tonen.”
Dormac zal tijdens de EMO op de stand van Doosan aanwezig zijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Nieuwe Makino’s NTS Norma gaan 24/7 produceren

10-01 De 5-assige bewerkingscentra zijn geleverd door Laagland, dat het machineprogramma van Makino sinds ruim…

Verspanen

Vijfassig simultaan frezen op slechts 3,15 m2

08-09 Dit compacte bewerkingscentrum is gebaseerd op en deels uitgerust met dezelfde componenten als de…

Verspanen

Beul van een Y-as machine maakt product in één keer af

29-09 Een beul van een machine. Dat was de eerste indruk die Ton Bruns, operationeel…

Verspanen

Hedelius breidt Acura-serie uit met compact model

25-08 De 5-assige bewerkingscentra met draai-zwenktafel Acura 65 en 85 van Hedelius hebben een kleinere…

Verspanen

Hermle vernieuwt robotsysteem

05-06 Een hoogtepunt van de traditionele huisbeurs van machinebouwer Hermle was vorige maand de presentatie…

Verspanen

De Kort verhoogt output met investering in nieuwe Okuma’s

03-12 Als toeleverancier van fijnmechanische onderdelen had Wim de Kort nooit gedacht ooit met een…

Verspanen

Grote uitverkoop Mondiale

03-12 Mondiale organiseert een spectaculaire uitverkoop. De specialist in aan- en verkoop van zowel nieuwe…

Verspanen

Nieuw Hermle bewerkingscentrum voor Hetec

12-04 Verspaningstechniekdienstverlener Hetec heeft onlangs een nieuw 5-assig bewerkingscentrum van Hermle aangeschaft. De nieuwe machine…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X