Amerikaanse anticorrosiecoating via Duroc beschikbaar in EU

Het Amerikaanse Greenkote, ontwikkelaar en leverancier van anticorrosiecoatings, gaat een joint venture aan met het Belgische coatingbedrijf Duroc. De nieuwe samenwerking maakt Greenkote-coatingcapaciteiten rechtstreeks beschikbaar voor de Europese Unie en omliggende regio’s.

De Greenkote coatings zijn geschikt voor complexe 3D-geometrieën zoals onderdelen met schroefdraad.

Duroc is volgens CEO Mark Gore van Greenkote een van Europa’s meest ervaren en gerespecteerde leveranciers van metaalcoatingdiensten. “Door Greenkote-coatingcapaciteiten rechtstreeks in hun vestiging in Antwerpen te installeren, kunnen Europese klanten onze anticorrosiecoatings veel sneller en gemakkelijker krijgen. En het zal de dekking van Greenkote uitbreiden, wat bijdraagt aan de faciliteiten die we hebben in het Verenigd Koninkrijk en Italië.”

Bevestigingsmiddelen

Duroc’s Managing Director Maarten Van Bercklaer ziet Greenkote als een belangrijke toevoeging aan Duroc’s line-up van metaalbeschermingsmogelijkheden. “En het zal een natuurlijke match zijn. Ons bedrijf richt zich specifiek op het leveren van oppervlaktebehandelingen voor bevestigingsmiddelen en kleine bulkonderdelen, en de thermische diffusietechnologie van Greenkote voldoet perfect aan die categorieën.”

In de komende maanden zullen de bedrijven Greenkote-apparatuur installeren in de Antwerpse fabriek van Duroc om de geavanceerde thermische diffusiecoatings te produceren. De bedrijven gaan al in gesprek en doen projectbeoordelingen met Europese klanten die geïnteresseerd zijn in Greenkote-coatings.

Corrosiebeschermingsnormen

Greenkote anticorrosiecoatings bedienen een breed scala aan industrieën – van automotive en rail tot offshore en bouw – waarin producten worden blootgesteld aan het weer en ruwe en extreem corrosieve omgevingen. Deze coatings voldoen aan en overtreffen tal van internationale corrosiebeschermingsnormen zoals C5 en meer dan 3000 uur gestandaardiseerde zoutsproeitests. Greenkote kan worden toegepast op vele soorten metalen onderdelen, van schroefdraadbevestigingen tot gestempelde en gegoten stukken, in maten van 5 mm tot 2 meter. Naast superieure corrosiebescherming bieden deze coatings ook langere slijtage, betere hechting en meer conforme dekking, waardoor de coatings geschikt zijn voor complexe 3D-geometrieën zoals onderdelen met schroefdraad.

Milieuvriendelijk

De naam Greenkote is afgeleid van het feit dat de coatings ook milieuvriendelijk zijn. Ze worden toegepast door een gepatenteerd op zink gebaseerd droog thermisch diffusieproces dat geen gevaarlijke chemicaliën vereist en geen giftige bijproducten produceert. En de afwezigheid van zuren uit Greenkote-verwerking elimineert waterstofbrosheid, een metaalstoring die gepaard gaat met veel andere coatings.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?