Andra Tech Group en Castik Capital gaan partnerschap aan

Castik Capital heeft een overeenkomst gesloten om een meerderheidsbelang in Andra Tech Group te verwerven van fondsen geadviseerd door Equistone Partners Europe, Mountainview Capital Partners en het management. Equistone fondsen en het management blijven minderheidsaandeelhouders in het bedrijf.

Andra Tech Group bestaat inmiddels uit negen bedrijven die gespecialiseerd zijn in de productie van hoogwaardige, mechanische precisieonderdelen en modules. (foto: Andra Tech Group)

CEO Geert Ketelaars zal Andra Tech Group blijven leiden samen met zijn managementteam, Adwin Kannekens, Eric Urff en Gerben Heideman. Andra Tech Group (voorheen Kusters Beheer) is opgericht in 1973 en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende groep van fabrikanten van hightech precisiecomponenten en submodules.

De groep bestaat uit negen bedrijven in Nederland en Duitsland met in totaal elf moderne en goed uitgeruste productielocaties, gericht op de productie van hoogwaardige, mechanische precisieonderdelen en modules.

De meer dan zevenhonderd technische professionals die bij Andra Tech Group werken, bedienen wereldwijde klanten in diverse industrieën, waaronder de halfgeleider-, verpakkings-, voedsel-, mobiliteits-, medische en lucht- en ruimtevaartindustrie. Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes, kleine tot middelgrote series en grote series.

Ambitieuze groeistrategie

Andra Tech Group gaat door met de ambitieuze groeistrategie met als doel zichzelf te positioneren als een toonaangevende internationale fabrikant van hightech precisiecomponenten en submodules. De groep is van plan te investeren in de Nederlandse thuismarkt, maar wil ook blijven uitbreiden (zowel organisch als door verdere strategische overnames) in nieuwe geografische regio’s om zo hun technologische competenties uit te breiden op het gebied van fijnmechanica.

“In Castik hebben we onze voorkeurspartner gevonden die ons zal ondersteunen om onze capaciteiten en mogelijkheden verder uitbreiden en zowel organisch als door acquisities te groeien. De ervaring van de partners, het vertrouwen in onze cultuur en het bedrijfs-DNA hebben ons overtuigd van Castik. We kijken uit naar een nauwe samenwerking in de komende jaren. Het feit dat Equistone minderheidsaandeelhouder blijft, toont hun blijvende vertrouwen in Andra Tech Group en onze strategie,” aldus Geert Ketelaars, CEO van Andra Tech Group

Michael Phillips, partner bij Castik Capital: “Wij willen het managementteam van Andra Tech Group bedanken voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld en kijken ernaar uit om het bedrijf samen verder te ontwikkelen. Andra Tech Group opereert in een aantrekkelijke markt die wordt gekenmerkt door een voortdurend toenemende vraag naar hightech componenten en snelle technologische vooruitgang. Ons doel is om Geert en het managementteam te ondersteunen in de volgende groeifase waarin het bedrijf zijn klantenbestand en technologische competenties verder uitbreidt.”

Hubert van Wolfswinkel, partner binnen het Amsterdamse kantoor van Equistone, voegt toe: “Het was een genoegen om het team van Andra Tech Group de afgelopen drie jaar te ondersteunen. Tijdens het partnerschap heeft Andra Tech Group vier bedrijven overgenomen, waardoor het zijn positie in Nederland heeft versterkt en de Duitse markt heeft betreden. Hiermee is de groep goed gepositioneerd om zijn sterke staat van versnelde groei in de afgelopen jaren voort te zetten. We kijken uit naar de samenwerking met het team en Castik in de volgende fase van Andra Tech Group.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group neemt Lucassen groep over

25-03 Lucassen heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de productie van fijnmechanische onderdelen van…

Verspanen

HFI breidt uit met 1.600 m2 extra productieruimte

13-02 Door de enorme groei die HFI de afgelopen jaren heeft doorgemaakt werd in 2019…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group neemt Lemmens Metaalbewerking in Bergeijk over

05-12 Beide partijen zijn overeengekomen dat de inhoudelijke details van de overname volledig vertrouwelijk blijven.…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group versterkt zich met DKH Metaalbewerking

06-02 DKH is gespecialiseerd in het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draaien/frezen van fijnmechanische onderdelen op…

Verspanen

Andra Tech Group neemt Duitse Mayer Feintechnik over

04-01 Mayer Feintechnik heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljoen euro en 120 medewerkers.…

Verspanen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

25-05 Kusters Precision Parts is een toeleverancier van hightech componenten. Het bedrijf is hard gegroeid…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV