Andra Tech Group versterkt zich met DKH Metaalbewerking

De Andra Tech Group heeft haar portfolio opnieuw uitgebreid. Per 1 februari is DKH Metaalbewerking in Uden overgenomen.

DKH Metaalbewerking is gespecialiseerd in het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draaien/frezen van fijnmechanische onderdelen op basis van producthandeling.

 

DKH is gespecialiseerd in het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draaien/frezen van fijnmechanische onderdelen op basis van producthandeling. Het bedrijf bedient hiermee verschillende machinebouwers en OEM’ers in met name de voedingsmiddelen- en automotive industrie, de transportsector en de sector voor medical equipment.

Naar een volgend niveau

DKH heeft een omzet van ongeveer 10 miljoen euro en circa 30 medewerkers in dienst. Oprichter en directeur Francois van Hirtum zal zijn functie in de loop van dit jaar overdragen. Over de overname zegt hij: “We hebben DKH in de afgelopen jaren op- en uitgebouwd tot een belangrijke partner voor onze klanten. Nu we de krachten bundelen met de Andra Tech Group kunnen we het bedrijf naar een volgend niveau brengen, zowel technologisch als organisatorisch.”

Fijnmechanische onderdelen en modules

De Andra Tech Group bestond reeds uit zes bedrijven in Nederland en Duitsland (Kusters Precision Parts, Wilting, HFI, Visietech, Jatec en Mayer Feintechnik) met in totaal acht productielocaties die zich richten op de maakindustrie. De groep produceert hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules. De circa 600 technische vakmensen die er werkzaam zijn, bedienen klanten in verschillende industrieën, waaronder semicon, verpakkings-, voedingsmiddelen-, automotive en lucht- en ruimtevaartindustrie. De groep heeft veel specialistische kennis en expertise in het verwerken van (moeilijk te bewerken) metalen en kunststof. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën zoals 3D-printen en een aantal bedrijven beschikt over state-of-the-art cleanroomfaciliteiten. Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes, kleine tot middelgrote series van precisieonderdelen maar ook onderdelen die in grote aantallen worden gevraagd.

Nauw samenwerken

Begin 2021 heeft investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe een meerderheidsbelang genomen in de groep. Met ondersteuning van Equistone heeft het management van Andra Tech Group de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten verder te laten groeien en professionaliseren. De overname van DKH volgt op die van Mayer Feintechniek eind vorig jaar. Hiermee worden de competenties en de klantenbasis verder uitgebreid. DKH en Andra Tech Group gaan nauw samenwerken om verdere groei te realiseren.

Belangrijke versterking

“DKH is een belangrijke versterking van de groep”, zegt Geert Ketelaars, CEO van Andra Tech Groep. “Niet alleen bedienen onze nieuwe collega’s een interessante diverse klantenkring, maar ook verwachten we dat de andere bedrijven in de groep gebruik kunnen maken van de vergaande kennis van geautomatiseerde producthandling bij DKH.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Columns

Een stap terug?

27-02 Anton was ooit begonnen als servicemonteur bij de onderneming, een machinebouwer voor de bouwstoffenindustrie.…

Columns

Gozert

01-02 De kinderen studeerden en gingen vlot door alle tentamens. Zijn vrouw werkte drie dagen…

Verspanen

Andra Tech Group neemt Duitse Mayer Feintechnik over

04-01 Mayer Feintechnik heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljoen euro en 120 medewerkers.…

Columns

Zo kan het ook….

05-09 Hun bedrijf waren ze bijna 25 jaar geleden begonnen in de schuur van het…

Columns

De zoon

20-06 Mijnheer P. had een groothandel in metaalproducten. Hij wilde graag dat zijn zoon, die…

Verspanen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

25-05 Kusters Precision Parts is een toeleverancier van hightech componenten. Het bedrijf is hard gegroeid…

Columns

Portret

27-03 Jan en zijn medeaandeelhouder, een zeer bekend politicus uit de jaren 80 en 90,…

Bedrijf en Economie

Nationale sport

28-02 Jos was al jaren eigenaar van een montagebedrijf dat machines en installaties monteerde en…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen