Andra Tech Group neemt Lemmens Metaalbewerking in Bergeijk over

Andra Tech Group heeft per 1 december 2023 100% van de aandelen overgenomen van Lemmens Metaalbewerking, gevestigd in Bergeijk. Lemmens heeft een omzet van ruim 10 miljoen euro en heeft circa 40 medewerkers in dienst.

Andra Tech Group heeft Lemmens Metaalbewerking in Bergeijk overgenomen.

Beide partijen zijn overeengekomen dat de inhoudelijke details van de overname volledig vertrouwelijk blijven. Peter van der Zwaan zal zijn functie van algemeen directeur in de loop van 2024 overdragen.

Lemmens Metaalbewerking heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het grotere freeswerk (drie- , vier- en vijfassig) en het nawerken van complexe lassamenstellingen. De 40 nieuwe collega’s van Lemmens Metaalbewerking zijn een belangrijke versterking van de groep qua competenties en ervaring. Lemmens is uitstekend ingericht om met name grotere precisiemechanica te produceren voor branches als de voedselverwerkende industrie, high-tech machinebouw en semicon. Daarmee vormt Lemmens een welkome uitbreiding van de kennis en capaciteit binnen de groep.

Acht bedrijven en ruim 650 technische vakmensen

Andra Tech Group bestaat na de overname van Lemmens uit acht bedrijven in Nederland en Duitsland (naast Lemmens ook DKH, HFI, Jatec, Kusters, Mayer, Visietech en Wilting) met in totaal 10 productielocaties die zich richten op de maakindustrie. De groep is gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige fijnmechanische onderdelen en modules. De ruim 650 technische vakmensen die bij Andra Tech Group werkzaam zijn, bedienen klanten in verschillende industrieën, waaronder de semicon-, verpakkings-, voedingsmiddelen-, mobiliteits-, medische en lucht- en ruimtevaartindustrie. De groep staat bekend om zijn specialistische kennis en expertise in het verwerken van (moeilijk te bewerken) metalen en kunststof. Er wordt gewerkt met de nieuwste technologieën – zoals 3D printen – en een aantal bedrijven heeft beschikking over stateof-the-art cleanroom faciliteiten. Andra Tech Group produceert onderdelen voor prototypes, kleine tot middelgrote batches en ook grote series.

Bedrijfsactiviteiten verder laten groeien

Begin 2021 heeft investeringsmaatschappij Equistone Partners Europe een meerderheidsbelang genomen in Andra Tech Group. Met de ondersteuning van Equistone heeft het management van Andra Tech Group de mogelijkheid om de bedrijfsactiviteiten verder te laten groeien en professionaliseren. Na de overname van Mayer in Duitsland eind 2022 en DKH begin 2023 breidt Andra Tech Group met deze volgende overname in Nederland haar klantenbestand en competenties verder uit. Lemmens en Andra Tech Group zullen nauw samen gaan werken om verdere groei te bewerkstelligen.

Geert Ketelaars, CEO Andra Tech Group: “We zien de behoefte in de markt toenemen aan het nauwkeurig verspanen van grotere werkstukken. Om hier invulling aan te kunnen geven, is naast de juiste infrastructuur vooral vakkennis en ervaring van belang. Dat is bij Lemmens Metaalbewerking in ruime mate aanwezig. We zijn dan ook van mening dat Andra Tech Group door haar wijze van samenwerken en financiële slagkracht Lemmens kan ondersteunen in haar verdere groei. Ik kijk uit naar onze samenwerking.”

Peter van der Zwaan, algemeen directeur Lemmens Metaalbewerking: “Door aansluiting bij Andra Tech Group is Lemmens Metaalbewerking in staat om verder te groeien en te professionaliseren. De productie van grote complexe onderdelen vergt dito investeringen die gedaan moeten worden met een lange termijn visie welke ook aanwezig is bij Andra Tech Group. Daarmee kunnen de klanten én de medewerkers van Lemmens de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group en Castik Capital gaan partnerschap aan

15-05 CEO Geert Ketelaars zal Andra Tech Group blijven leiden samen met zijn managementteam, Adwin…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group neemt Lucassen groep over

25-03 Lucassen heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de productie van fijnmechanische onderdelen van…

Verspanen

HFI breidt uit met 1.600 m2 extra productieruimte

13-02 Door de enorme groei die HFI de afgelopen jaren heeft doorgemaakt werd in 2019…

Bedrijf en Economie

Andra Tech Group versterkt zich met DKH Metaalbewerking

06-02 DKH is gespecialiseerd in het hoog geautomatiseerd CNC-frezen en CNC-draaien/frezen van fijnmechanische onderdelen op…

Verspanen

Andra Tech Group neemt Duitse Mayer Feintechnik over

04-01 Mayer Feintechnik heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 20 miljoen euro en 120 medewerkers.…

Verspanen

Nieuwbouw zit Kusters Precision Parts als een maatpak

25-05 Kusters Precision Parts is een toeleverancier van hightech componenten. Het bedrijf is hard gegroeid…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV