Arbeidsbemiddelaars lanceren gelukstraject voor medewerkers

Bowers en JACkLING, arbeidsbemiddelaars op het gebied van technisch personeel, zijn een traject gestart dat het levensgeluk van hun medewerkers moet verhogen.

Het doel van het gelukstraject is om werknemers binnen twee jaar tien procent gelukkiger te maken.

Door middel van doorlopend onderzoek met behulp van een app meten ze continu het geluksniveau van hun medewerkers. Op basis van de behaalde scores ontwikkelen de bedrijven een gepersonaliseerd programma. Het doel is om werknemers binnen twee jaar tien procent gelukkiger te maken.

“Gelukkig zijn is voor de meeste mensen het allerbelangrijkste in hun leven”, zegt Jacco Vingerling, CEO en oprichter van Bowers en JACkLING. “Alleen weinig mensen zijn daar bewust mee bezig. Ze weten vaak wel hoe gelukkig ze zijn, maar niet waarom. Met dit traject onderzoeken we dit en helpen we onze werknemers hun levensgeluk te verhogen. Wij vinden namelijk dat onze verantwoordelijkheid voor medewerkers niet stopt op de werkvloer. Het programma is beschikbaar voor iedereen die daar behoefte aan heeft, voor de directe medewerkers op kantoor, maar ook voor de gedetacheerde werkvoorbereiders, servicemonteurs of uitvoerders.”

Vijftien universele geluksfactoren

Bowers en JACkLING hebben het geluksprogramma opgezet met dank aan Prof. dr. Ruut Veenhoven, emeritus hoogleraar ‘Sociale condities voor menselijk geluk’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en The Rookie Minds. Vingerling: “Voordat we onze werknemers kunnen helpen gelukkiger te worden, onderzochten we waaruit geluk bestaat en hoe we dit kunnen beïnvloeden. Geluk is de uitkomst van een complex samenspel tussen genen en omgeving. Zestig procent van het geluk is genetisch bepaald. Voor de overige veertig procent is dit via vijftien universele factoren te beïnvloeden, bijvoorbeeld je gezondheid en je financiële situatie. Het programma focust zich op dertien facetten; op leeftijd en Bruto Binnenlands Product heb je geen invloed. Iedereen heeft kansen om geluk te verhogen, maar het is ongebruikelijk om dat te onderzoeken zonder dat er klachten zijn, laat staan via je werkgever.”

Persoonlijk plan

In december zijn de eerste nulmetingen afgerond. “We bespreken de resultaten in persoonlijke gesprekken met de medewerkers, vertellen waar kansen liggen en bieden een uitgebreid plan op maat aan.” Bowers en JACkLING kijken daarbij ook naar zaken buiten werk. “Geluk is niet alleen een kwestie van het vervullen van bewuste verlangens, maar meer een kwestie van het vervullen van onbewuste behoeften. Nadat we een gepersonaliseerd programma samenstellen, staan er verschillende coaches klaar om met de mensen aan de slag te gaan. Scoort iemand binnen het thema gezondheid laag op het fysieke deel? Dan bieden we een bloedanalyse aan waarvoor we een orthomoleculair expert hebben aangehaakt. Heeft iemand bijvoorbeeld onbewuste intoleranties? Dan helpen we die opsporen en behandelen. Alles voor de verhoging van het levensgeluk.”

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV