Arutech investeert in IK nevel- en rookafzuiging voor gezonde werkomgeving

0

Arutech heeft een IK nevel- en rookafzuiging geplaatst op haar machines. De machinefabriek uit Nederweert investeert hiermee in een schone, veilige en gezonde werkomgeving voor haar medewerkers.

Arutech in Nederweert is al bijna 20 jaar specialist in het vervaardigen van kunststof en metalen producten door middel van CNC draaien en frezen. “We werken voor een brede markt, zoals voor de machinebouw, verpakkingsmiddelenindustrie, de agrarische sector, de medische branche en de meubelbranche”, vertelt Valerie van Diepe van Arutech. “Onze kracht is seriematige productie van onderdelen waarbij kwaliteit een doorslaggevende rol speelt. Complexe producten zijn voor ons geen probleem. We denken graag mee met de klant. Al onze machines kunnen volledig geautomatiseerd 24/7 draaien. We zijn ISO 9001 gecertificeerd en bovendien bevoegd om materialen te hermerken.”

IK nevel- en rookafzuiging

Omdat het machinepark 24/7 op volle toeren draait, was er op een gegeven moment behoefte aan een afzuiginstallatie. “De dampen die van de machines komen, ademen wij in en slaan ook neer in onze productieruimte op producten en de machines”, zegt Arjan Kuijper van Arutech. “We zijn toen gaan kijken naar mogelijkheden en producten om dit probleem te verhelpen en kwamen uit bij de IK nevel- en rookafzuiging.

De prijs-kwaliteitverhouding sprak ons dusdanig aan dat we contact hebben opgenomen met de adviseur van IKTECH. Ook heel belangrijk: de IK afzuiging maakt niet veel geluid en het Hepa H13 nafilter is betaalbaar als dit vervangen moet worden.”
“Het moet voor medewerkers prettig en veilig zijn om hier te werken. Hun gezondheid is leidend geweest bij onze keuze”, vervolgt Kuijper. Op de vraag of de IK bevalt, antwoordt hij: “Tot nu toe hoor ik alleen maar positieve geluiden. De IK doet gewoon wat hij moet doen, en dat is dampen afzuigen. Verder merk je niet dat hij er is, en dat is goed.”