Automatiseren in vijf dagen

Ridder Data Systems lanceerde onlangs een nieuwe ERP-oplossing: Ridder iQ Slim. Ridder iQ Slim is een ERP-oplossing, geschikt voor klantordergestuurde maakbedrijven in de machinebouw, plaatwerk, verspaning of constructie.

Ridder Data Systems ondersteunt al sinds 1982 de maakindustrie met ERP-software. Met circa 100 medewerkers bedient het bedrijf uit Harderwijk zo’n 950 bedrijven. Het nieuwe Ridder iQ Slim is een pakket dat beschikt over een ‘fixed implementatiemethodiek’. Dit wil zeggen dat het pakket speciaal is ingericht op de maakindustrie. Hierdoor is het pakket bij implementatie snel af te stemmen op het bedrijf in kwestie, waardoor het aansluit op de bedrijfsprocessen. Ridder iQ Slim kan binnen vijf consultancydagen geïmplementeerd worden, waardoor niet of nauwelijks hinder ondervonden wordt van de implementatie en het pakket snel klaar is voor gebruik.

Gebruiksvriendelijk
Naast deze snelle implementatie, is het pakket ook gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Doordat elke gebruiker vrij is om schermen in te delen, kan hij zelf bepalen welke informatie hij ziet op bedrijfs-, rol- en gebruikersniveau. Daarbij komt dat er met Ridder iQ Slim standaard een aantal voorgedefinieerde, rolgestuurde en branchespecifieke schermen worden meegeleverd. De mogelijkheid om zelf schermen aan te maken, is uniek. Daarnaast komt binnen het pakket realtime kritische bedrijfsinformatie naar de gebruiker toe, in plaats van dat deze er zelf naar op zoek moet.

Eerste klant
Ondanks dat Ridder iQ Slim later gelanceerd werd, kon Rouweler Las- en Machinetechniek als lid uit de pilotgroep al veel eerder gebruik maken van deze de ERP-oplossing. Eigenaar Ronnie Rouweler is erg positief over het werken met Ridder iQ Slim in de eerste maanden. “Voordat we Ridder iQ Slim in gebruik namen, gebruikten wij ongeveer twee jaar een ander ERP-pakket”, zegt Rouweler. “In die twee jaar bleek dit pakket eigenlijk niet goed te passen bij ons bedrijfsproces. Het werk werd er in plaats van makkelijker, juist veel moeilijker van.” Rouweler gaf aan op zoek te zijn naar een meer gebruiksvriendelijker pakket, waarin ze het bedrijfsproces goed in kwijt konden. Rouweler: “Voor mij was het gewoon belangrijk dat ik er snel en simpel werkbonnen in kan maken en dat ik daarna met één druk op de knop het productieproces aan kan sturen.”

Groei
Het implementatieproces van Rouweler verliep soepel. “Allereerst hebben we gekeken naar hoe het bedrijfsproces verliep met het vorige ERP-pakket en wat Rouweler graag anders zou zien”, zegt Rik Vrijhof, business en technisch consultant bij Ridder. “Dit kon binnen een dag bepaald worden. Op basis van deze inventarisatie hebben we toen Ridder iQ Slim ingericht. We hebben vervolgens alle artikelen die Rouweler de laatste drie jaar heeft aanschaft, opgevraagd bij de leveranciers. Deze hebben we toen toegestuurd gekregen met de actuele prijzen. Daarna hebben we het relatiebestand van Rouweler uit het vorige ERP-pakket gehaald. Dit relatiebestand hebben we toen samen met de artikelnummers geïmporteerd naar Ridder iQ Slim.”
Rouweler Las- en Machinetechniek heeft een gloednieuwe en moderne fabriekshal gebouwd om de stijgende vraag naar producten en diensten aan te kunnen. Dat gebruikers van Ridder iQ Slim ook kunnen doorgroeien naar Ridder iQ is volgens Rouweler een groot voordeel: “Met de nieuwe fabriekshal worden onze processen wat uitgebreider”, zegt Rouweler. “Om het overzicht te behouden, hebben wij tegen die tijd dan misschien behoefte aan een groter ERP-systeem. Hierdoor past Rider iQ Slim goed in onze toekomstplannen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

ERP moet goed navigatiesysteem hebben

27-09 Maar wat nou als het navigatiesysteem niet op de hoogte is van de laatste…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Plaatbewerking

MKG implementeert ERP en shopfloor control bij Made By Driessen

16-06 Op 13 december 2019 was het dubbel feest bij Made By Driessen. De Brabantse…

Automatisering

De eilandjes bij Bloemhof Bolsward verdwijnen

21-05 Freddy en Jaco Bloemhof zijn hun bedrijf in 1995 gestart met een gereedschapskist. Deze…

Automatisering

ConstruSteel Online: staalbouw software via een browser

22-03 ConstruSteel is wereldwijd het eerste softwarebedrijf voor de staalbouw dat, naast een lokale installatie,…

Automatisering

Lantek boekt recordcijfers

03-03 De onderneming kende tijdens het zwaarste kwartaal met inperkingsmaatregelen in veel van zijn internationale…

Automatisering

Heuvelman Staalhandel legt toekomstbestendig IT-fundament

11-02 Heuvelman levert een breed assortiment constructiestaal direct uit voorraad. Het bedrijf bedient met name…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X