Automatiseren in vijf dagen

Ridder Data Systems lanceerde onlangs een nieuwe ERP-oplossing: Ridder iQ Slim. Ridder iQ Slim is een ERP-oplossing, geschikt voor klantordergestuurde maakbedrijven in de machinebouw, plaatwerk, verspaning of constructie.

Ridder Data Systems ondersteunt al sinds 1982 de maakindustrie met ERP-software. Met circa 100 medewerkers bedient het bedrijf uit Harderwijk zo’n 950 bedrijven. Het nieuwe Ridder iQ Slim is een pakket dat beschikt over een ‘fixed implementatiemethodiek’. Dit wil zeggen dat het pakket speciaal is ingericht op de maakindustrie. Hierdoor is het pakket bij implementatie snel af te stemmen op het bedrijf in kwestie, waardoor het aansluit op de bedrijfsprocessen. Ridder iQ Slim kan binnen vijf consultancydagen geïmplementeerd worden, waardoor niet of nauwelijks hinder ondervonden wordt van de implementatie en het pakket snel klaar is voor gebruik.

Gebruiksvriendelijk
Naast deze snelle implementatie, is het pakket ook gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Doordat elke gebruiker vrij is om schermen in te delen, kan hij zelf bepalen welke informatie hij ziet op bedrijfs-, rol- en gebruikersniveau. Daarbij komt dat er met Ridder iQ Slim standaard een aantal voorgedefinieerde, rolgestuurde en branchespecifieke schermen worden meegeleverd. De mogelijkheid om zelf schermen aan te maken, is uniek. Daarnaast komt binnen het pakket realtime kritische bedrijfsinformatie naar de gebruiker toe, in plaats van dat deze er zelf naar op zoek moet.

Eerste klant
Ondanks dat Ridder iQ Slim later gelanceerd werd, kon Rouweler Las- en Machinetechniek als lid uit de pilotgroep al veel eerder gebruik maken van deze de ERP-oplossing. Eigenaar Ronnie Rouweler is erg positief over het werken met Ridder iQ Slim in de eerste maanden. “Voordat we Ridder iQ Slim in gebruik namen, gebruikten wij ongeveer twee jaar een ander ERP-pakket”, zegt Rouweler. “In die twee jaar bleek dit pakket eigenlijk niet goed te passen bij ons bedrijfsproces. Het werk werd er in plaats van makkelijker, juist veel moeilijker van.” Rouweler gaf aan op zoek te zijn naar een meer gebruiksvriendelijker pakket, waarin ze het bedrijfsproces goed in kwijt konden. Rouweler: “Voor mij was het gewoon belangrijk dat ik er snel en simpel werkbonnen in kan maken en dat ik daarna met één druk op de knop het productieproces aan kan sturen.”

Groei
Het implementatieproces van Rouweler verliep soepel. “Allereerst hebben we gekeken naar hoe het bedrijfsproces verliep met het vorige ERP-pakket en wat Rouweler graag anders zou zien”, zegt Rik Vrijhof, business en technisch consultant bij Ridder. “Dit kon binnen een dag bepaald worden. Op basis van deze inventarisatie hebben we toen Ridder iQ Slim ingericht. We hebben vervolgens alle artikelen die Rouweler de laatste drie jaar heeft aanschaft, opgevraagd bij de leveranciers. Deze hebben we toen toegestuurd gekregen met de actuele prijzen. Daarna hebben we het relatiebestand van Rouweler uit het vorige ERP-pakket gehaald. Dit relatiebestand hebben we toen samen met de artikelnummers geïmporteerd naar Ridder iQ Slim.”
Rouweler Las- en Machinetechniek heeft een gloednieuwe en moderne fabriekshal gebouwd om de stijgende vraag naar producten en diensten aan te kunnen. Dat gebruikers van Ridder iQ Slim ook kunnen doorgroeien naar Ridder iQ is volgens Rouweler een groot voordeel: “Met de nieuwe fabriekshal worden onze processen wat uitgebreider”, zegt Rouweler. “Om het overzicht te behouden, hebben wij tegen die tijd dan misschien behoefte aan een groter ERP-systeem. Hierdoor past Rider iQ Slim goed in onze toekomstplannen.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

Softwareontwikkelaars HighTech ICT en Ambition IT bundelen krachten

24-01 De krachtenbundeling van de Brabantse bedrijven gaat helpen om de groei te versnellen zodat…

Automatisering

TopSolid beheert volledige workflow

12-04 Shopfloor is een modulaire oplossing die een antwoord biedt op de vraag om Industrie…

Plaatbewerking

Voortman zet grote stappen met nieuwe software

21-12 “We ontwikkelen ons naast machinebouwer tot een softwareontwikkelaar”, onderstreept marketing manager Michan Katerbarg de…

Plaatbewerking

Nieuwste Bystronic software bestuurt hele plaatwerkbedrijf

10-10 Bystronic had besloten dit jaar niet deel te nemen aan de zomereditie van de…

Plaatbewerking

Bystronic showt software-oplossingen op Experience Days

23-08 Inderdaad, dat zijn ook de dagen dat de TechniShow wordt gehouden. Bystronic neemt daar…

Automatisering

Halloy lanceert nieuwe ERP-software voor metaaltoelevering

21-06 De medewerkers van Halloy in Hengelo hebben samen tientallen jaren ervaring met de ontwikkeling…

Automatisering

Digitaliseringsvraagstukken voor maakindustrie staan centraal op Business Software Event

02-05 Digitaliseren als antwoord klinkt simpel, maar is in de praktijk voor veel bedrijven complex.…

Toeleveren

Technohub Ketenintegratie wil echte doorbraak realiseren

23-03 “We willen een echte doorbraak creëren, waarbij bedrijven in de keten lange termijn relaties…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?