Automatisering, digitalisering en robotisering op METAVAK

Over een paar weken is het alweer zover, op 10, 11 en 12 oktober zal METAVAK voor de 18e keer plaatsvinden in Evenementenhal Gorinchem. Deze editie zal de focus liggen op de nieuwste innovaties van de exposanten en technologische vooruitgang in de kennissessies.

Automatisering, digitalisering en robotisering vormen meer dan ooit het middelpunt van de innovatie en zijn daarom de belangrijkste thema’s op METAVAK.

Er is aandacht voor de toekomst van de markt op studentengebied inclusief Meet & Greet en Wall of Fame, in samenwerking met de Metaalunie. Op dinsdag 10 oktober is het 1-daagse lasevent, georganiseerd door het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL). Dit is een kennisevent met focus op recente veranderingen in regelgeving, lasprocesontwikkelingen en bijzondere uitvoeringen. Hierbij is ook alle ruimte om te netwerken onder het genot van gratis catering.

Automatisering en digitalisering

In de alsmaar ontwikkelende wereld blijft de maakindustrie niet achter. De thema’s automatisering, digitalisering en robotisering vormen meer dan ooit het middelpunt van de innovatie en zijn daarom de onderwerpen van het kennisprogramma van METAVAK 2023. In korte praktische sessies zullen business cases gepresenteerd worden. Onderwerpen als dataveiligheid en cobot toepassing worden uitgelicht in de verhalen van bedrijven die hier als geen ander mee te maken hebben. Praktische informatie die gelijk geïmplementeerd kan worden maakt de sessies toegankelijk en nuttig voor de bezoeker. In samenwerking met 54U Media (van MetaalNieuws, PlaatbewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws) is de beursorganisatie bezig ‘de puntjes op de i’ te zetten. Begin september zullen de eerste kennissessies bekend gemaakt worden.

Lastechnisch Kennisevent

Na het succes van de Welding Week, die in 2022 gelijktijdig met METAVAK was georganiseerd, is er deze editie een Verbindingstechniekengebied aanwezig op METAVAK. Evenals vorig jaar wordt opnieuw samengewerkt met het NIL, dat het 1-daagse Lastechnisch Kennisevent verzorgt op 10 oktober. Het wordt een dag gevuld met sessies als ‘De nieuwe editie van EN ISO 5817’ voor de nieuwe wijzigingen, ‘Cobots in de laswerkplaats’ met verdieping en praktijkvoorbeelden over een cobot in het bedrijf en ‘Handmatig laserlassen en de risico’s, veiligheid voorop!’ voor het veilig en goed inzetten van dit nieuwe lasproces.

Toekomstige medewerkers

Studenten zijn de medewerkers van de toekomst en daar is iedereen naar op zoek. Dit jaar zijn studenten ook weer van harte welkom om METAVAK te bezoeken. Zij kunnen hun bezoek starten op het studentengebied waar iedere dag tussen 13.00 en 15.00 een Meet & Greet wordt georganiseerd. Hier kunnen bedrijven kennismaken met studenten en zo ontmoeten zij hun toekomstige medewerker. Studenten kunnen gelijk een rondje lopen langs de Wall of Fame. Op deze muur zullen stageplaatsen, afstudeeropdrachten en vacatures zichtbaar zijn van bedrijven uit de maakindustrie. De studenten Meet & Greet en de Wall of Fame worden mogelijk gemaakt door Metaalunie District Zuid-Holland.

METAVAK 2023 vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem op 10, 11 en 12 oktober. Toegangstickets zijn te reserveren via de website. Hier is ook meer informatie te vinden over het aanbod van de exposanten en hun producten.

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verbinden

NIL Verbindingsweek maakt vier actuele thema’s bekend

06-06 De vier thema’s voor NIL Verbindingsweek 2018 zijn bekend: procesoptimalisatie, continuïteit van de bedrijfsvoering,…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema