Automatisering en digitalisering in hal 2

0

Het universele 5-assige bewerkingscentrum DMU 65 monoBLOCK met een nieuwe AGV (Automated Guided Vehicle) is een hoogtepunt onder de talrijke geautomatiseerde oplossingen die DMG MORI op de EMO demonstreert. Dit standalone systeem voor palletautomatisering is een flexibele automatiseringsopstelling met vrije toegang tot de machine en een intelligent veiligheidsconcept voor samenwerking tussen mens en machine.

Deze opstelling is één van de 29 geautomatiseerde oplossingen onder de in totaal 45 machinesystemen die DMG MORI in hal 2 van het beurscomplex van Hannover zal laten zien. Met dit hoge aandeel automatisering gaat de werktuigmachineproducent nadrukkelijk voort op de weg die twee jaar geleden op de EMO al is ingeslagen: in de toekomst zullen alle werktuigmachines die DMG MORI aanbiedt standaard zijn uitgerust met een automatiseringsmogelijkheid. Onder de geautomatiseerde systemen bevinden zich ook de WH Cell en WH Flex.

Integrale digitalisering
Behalve automatisering worden ook tal van nieuwe oplossingen op het gebied van integrale digitalisering en additieve productie (3D printen) aan het EMO-publiek gepresenteerd. In het tijdperk van digitalisering gaat het er om dat alle producten en technologieën met elkaar kunnen worden verbonden. Alleen open interfaces en gestandaardiseerde communicatie protocollen kunnen garanderen dat machines en processen door de hele keten heen soepel met elkaar kunnen communiceren. Daarom zullen in de toekomst alle machines van DMG MORI in hun standaard uitvoering al klaar zijn voor connectiviteit zonder extra kosten. Ze kunnen communiceren met alle protocollen, platforms en producten.

Nieuwe Celos apps
Ook de nieuwe apps voor het besturingssysteem Celos die worden gepresenteerd, zijn in lijn met integrale connectiviteit. De nieuwe Application Connector maakt het bijvoorbeeld mogelijk dat alle web-based toepassingen direct via Celos kunnen opereren. Dus is directe interactie mogelijk, met MES en ERP systemen, evenals toegang tot speciale klanttoepassingen. De nieuwe Job import functie maakt het mogelijk direct orders in Celos Job Manager te importeren vanuit MES en ERP.

Digitaal klantenportaal
Ook presenteert DMG MORI het nieuwe klantenportaal my DMG MORI. Maximaal voordeel voor de klant is het voornaamste oogmerk van dit digitale klantenportaal. Het brengt diverse toekomstgerichte initiatieven zoals Integrated Digitization, First Quality en Custumer first bij elkaar. Met als resultaat een online portaal voor interactieve samenwerking tussen DMG MORI en haar klanten. Onder andere kunnen serviceverzoeken in de toekomst virtueel worden gestart door een druk op de knop via my DMG MORI. Daarbij voorkomt de interactieve vorm van het verzoek misverstanden. Specifieke serviceverzoeken en optioneel meegestuurde foto’s of video’s bereiken nu onmiddellijk de juiste service-deskundige. Een track & trace functie zorgt voor transparantie in alle serviceprocessen en -procedures. Zelfs orders voor reserve-onderdelen kunnen tot op de minuut nauwkeurig worden getraceerd.

Kernmarkten
Zoals gebruikelijk besteedt DMG MORI ook weer speciale aandacht aan de sectoren Aerospace, Automotive, Die & Mold en medische producten. Dit zijn de vier kernmarkten voor de machinebouwer, die hier al in een vroeg stadium van projecten nauw samenwerkt met klanten om optimale productieconcepten te realiseren. Daarom zijn er op de stand speciaal op deze markten gerichte Technologie-centra ingericht.

DMG MORI, EMO Hannover
Hal 2