Demoweek gestart met opening nieuwe huisvesting DMG Mori

0

Bij de opening van de Demoweek heeft DMG Mori Nederland dinsdag haar vernieuwde en uitgebreide bedrijfsruimte in Veenendaal in gebruik genomen. “Het is hier nu open, licht en schoon”, aldus directeur John Kooning. “Illustratief voor de toekomst van de techniek.”

De verbouwing heeft volgens Kooning ‘bloed, zweet en tranen’ gekost, maar het resultaat mag er zijn. DMG Mori beschikt nu over een modern pand dat voldoet aan de modernste eisen en een toonbeeld is van duurzaamheid. Hier hebben Kooning en zijn medewerkers alle mogelijkheden om klanten te ontvangen voor demo’s, workshops, trainingen et cetera. De showroom biedt alle ruimte voor het demonstreren van de nieuwste machines, inclusief de (eigen) automatisering waarop DMG Mori zo’n zwaar accent legt. “De stappen naar de digitale industrie gaan we samen met onze klanten doen”, aldus John Kooning. “Daar hebben we hier nu alle mogelijkheden voor.”

Samenwerking
Samenwerking en partnerschap zijn woorden die Edward Voncken, CEO van KMWE in Eindhoven, als muziek in de oren klinken. Hij sprak bij de opening: “Na de crisis van 2008-2009 zijn we volop gaan investeren in automatisering. We hebben daarbij gekozen voor DMG Mori als partner, omdat die open stond voor samenwerking bij het ontwikkelen van de tweede generatie automatisering. Sindsdien hebben we zo’n 25 machines met automatisering geïnstalleerd.” KMWE is een van de grondleggers van Brainport Industries Campus, waar bedrijven en instituten in de hele toeleverketen diverse faciliteiten delen om samen te werken aan opleiden en technologische ontwikkeling. DMG Mori is ook op deze campus aanwezig met 5-assige bewerkingscentra en draaifreescombinaties, waarop zowel studenten als medewerkers van bedrijven hun technische vaardigheden kunnen ontwikkelen. “Wij bieden deze faciliteiten nu zowel in Veenendaal als in Eindhoven aan”, zegt Kooning. “Dicht bij de mensen zodat ze niet ver hoeven te reizen. Wij vinden het belangrijk onze rol te spelen bij het vergroten van de technische vaardigheden. Want als we hier in Nederland meer parts krijgen om te bewerken, dan kan de maakindustrie en daarmee het land verder groeien.”

Demoweek gestart met opening nieuwe huisvesting DMG Mori
John Kooning, Ugo Ghilardi en Christian Thönes proosten op het nieuwe onderkomen.

Verduurzamen
Metaalunie-voorzitter Fried Kaanen gaf DMG Mori een compliment dat het heeft gekozen voor verbouwing op de bestaande plek en niet voor nieuwbouw elders in het land. “Verduurzamen hier in deze straat, in Veenendaal. Zo moet het! Dat is precies de opgave waarvoor bedrijven en burgers staan. Als we dat doen, zijn we over 30 à 40 jaar precies waar we willen zijn.”

Hulde voor de medewerkers
De opening geschiedde in aanwezigheid van CEO Christian Thönes van moederbedrijf DMG Mori. Ook Ugo Ghilardi, verantwoordelijk voor de verkopen in Europa, was aanwezig. In zijn toespraak bedankte Thönes alle medewerkers van de vestiging in Veenendaal: “De verbouwing was een enorme klus in deze tijd van hoogconjunctuur, waarin de klanten ook heel veel van ons vroegen. Juist onze medewerkers waren een belangrijke reden om in Veenendaal te blijven. Zij zorgen immers voor stabiliteit die in onze business zo belangrijk is.”

Demoweek gestart met opening nieuwe huisvesting DMG Mori
De showroom biedt alle ruimte voor het demonstreren van de nieuwste machines, inclusief de (eigen) automatisering waarop DMG Mori zo’n zwaar accent legt.

Demoweek
De opening werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van Dymato, Bendertechniek, Dormer Pramet, Heidenhain, Cellro, Bemet en Mitutoyo, de partners waarmee DMG Mori samen de Demoweek 2019 organiseert. Tot en met vrijdag 22 maart houden zij open huis in hun eigen vestigingen in Veenendaal en Ede.

Demoweek gestart met opening nieuwe huisvesting DMG Mori