Automotive Congress: ‘Crossing borders’

0

Actuele topics als smart mobility, green mobility, manufacturing & logistics en materials & design staan centraal op de 12e editie van het Automotive Congress op 23 mei in het Evoluon te Eindhoven.

De automotive staat aan de vooravond van grote veranderingen. Wereldwijde uitdagingen zoals filevorming, het opraken van fossiele brandstoffen en het broeikaseffect, maken het noodzakelijk dat bedrijven internationaal én cross-sectoraal samenwerken. Denk aan samenwerkingen op het gebied van Smart Industries en nanotechnologie, maar ook met de topsectoren Energie en Logistiek; cross-sectorale samenwerking is dé sleutel tot mondiaal succes. Niet voor niets is het thema van het congres dan ook ‘Crossing borders.

Expo
De automotive industrie wordt samengebracht met verwante sectoren zoals de hightech- en energie-industrie en overheid. Bezoekers worden door sprekers van AZL Aachen University, AutomotiveNL, Edag, FEV Netherlands, Magna, NTS Group/Topsector HTSM, TomTom, Trescal, TU/e en Vestas bijgepraat over toekomstige mobiliteitsoplossingen en de kansen die liggen voor de groei van de automotive industrie. Op de bijbehorende expo presenteren dertig bedrijven de laatste ontwikkelingen binnen topics als smart & green mobility, manufacturing & logistics en materials & design.

Start-ups en studententeams
Naast kennisdeling in het congresprogramma en op de expo, presenteren ook start-ups en automotive studententeams als University Racing Eindhoven, ATeam, Team Fast en LightYear hun oplossingen voor mobiliteit van de toekomst. Gedurende het congres geven zij demonstraties van innovatieve technologieën op het gebied van elektrische aandrijving, autonoom rijden en duurzame materialen.
Zie de website voor een volledig overzicht van het programma, de exposanten en deelname registratie.

www.automotive-congress.com