Metaalbewerkers opgelet: energie vergelijken voor een groenere toekomst

Als metaalbewerker ben je gewend te werken met zware machines en materialen. Zonder kwalitatieve apparatuur kun je je werk niet doen, of het wordt in ieder geval een heel stuk lastiger. Maar die apparaten draaien helaas niet op water, dat zou mooi zijn.

Deze industrie maakte vroeger veel gebruik van ouderwetse energiebronnen zoals steenkool en aardgas. Tegenwoordig zijn deze energiebronnen niet meer zo populair, omdat ze totaal niet duurzaam zijn en bijdragen aan klimaatverandering.

Om je bedrijf te runnen heb je heel wat energie nodig. Maar tegenwoordig kun je niet zomaar energie verbruiken, je moet ook nadenken over duurzaamheid en het milieu. En dat is misschien niet je grootste prioriteit in je bedrijf, maar het is wel belangrijk en het kan je ook heel veel voordelen opleveren. Dus je raadt het misschien al, het onderwerp van deze blog is de wereld van energievergelijking.

Energie en metaalbewerking

Metaalbewerking is een industrie die veel gebruik maakt van energie. Het smelten, vormgeven en bewerken van metalen is een kostbaar proces en daar gaat heel wat elektriciteit en warmte in zitten. Deze industrie maakte vroeger veel gebruik van ouderwetse energiebronnen zoals steenkool en aardgas. Tegenwoordig zijn deze energiebronnen niet meer zo populair, omdat ze totaal niet duurzaam zijn en bijdragen aan klimaatverandering. Ook voor ondernemers is dit geen fijne energiebron. De prijzen van fossiele brandstoffen zijn heel erg wisselend, dit maakt het lastig om de bedrijfskosten te voorspellen.

Betere energiebronnen voor metaalbewerkers

Oké, goed om te weten hoe het niet moet, maar welke energiebronnen zijn dan wel goed? En hoe weet ik wie mijn energie leverancier moet zijn? Goede vragen. Gelukkig zijn er genoeg energiebronnen op de markt, die wel duurzaam en betrouwbaar zijn. Ten eerste zonne-energie. Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren heel erg populair geworden en met goede reden. Zeker als ondernemer met een bedrijfspand heb je waarschijnlijk genoeg ruimte op het dak voor aardig wat zonnepanelen. Zo kun je genoeg energie opwekken om je bedrijf draaiend te houden. En het scheelt ook nog eens op je energierekening. Als je niet zelf aan de slag wil met energie opwekken, kun je ook kiezen voor een leverancier met groene stroom. Deze leverancier doet dan al het harde werk wat betreft energie opwekken en jij kunt hier gewoon gebruik van maken, voor een prijsje natuurlijk.

Waarom is energie vergelijken belangrijk?

Energieleveranciers vergelijken is voor de meeste mensen geen hobby, maar het kan wel heel veel voordelen hebben. En het kan je ook flink wat duiten besparen als je even wat moeite doet om de verschillende leveranciers en hun aanbiedingen te vergelijken. Je moet hierbij letten op tarieven, de contractvoorwaarden en ook op de mate van duurzaamheid. Duurzaamheid gaat steeds belangrijker worden, dus je kunt er beter nu al een oogje op houden. Er zijn een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de beste energieleverancier. Let op certificaten van duurzaamheid. Greenwashing is helaas nog steeds een ding en veel bedrijven claimen een stuk duurzamer te zijn dan de werkelijkheid. Laat je niet voor de gek houden en zoek naar echt bewijs van duurzaamheid. Kijk ook naar de voorwaarden van een energieleverancier. Contractlengte, prijsstructuur en flexibiliteit zijn allemaal belangrijke voorwaarden die bepalend kunnen zijn voor de leverancier waar je voor gaat kiezen.

Knowledge is power

Sir Francis Bacon zei het precies goed: kennis is macht. Tegenwoordig heb je als klant best wel een sterke positie. Er zijn concurrenten genoeg dus als je niet tevreden bent over het aanbod van een leverancier, kun je altijd een kijkje nemen bij de buren. Door even wat moeite te doen om verschillende leveranciers te vergelijken, kun je heel makkelijk wat geld besparen en gebruik maken van alle voordelen van de beste energieleverancier. En met het kiezen van een duurzame leverancier kun jij ook nog eens een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dat is nou mooi meegenomen, vind je niet?

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Tien energie-efficiënte acties voor de industrie

05-12 Het richt zich op volwassen, algemeen beschikbare technologische oplossingen die snel resultaat en ROI…

Toeleveren

Zonnepanelen zonder zorgen

21-11 Simian is gevestigd in Westerbroek (Groningen). Onder de drukkerij vallen de websites Reclameland, Drukland…

Bedrijf en Economie

Industrie kan met eenvoudige ingrepen gasverbruik met 16% verminderen

31-10 Dit blijkt uit onderzoek door Berenschot naar de energiebesparingsmogelijkheden in de industrie, in opdracht…

Columns

Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

24-10 Gas- en energiekosten die door het dak gaan komen bij particulieren én MKB’ers ijzingwekkend…

Bedrijf en Economie

Kansen in energie voor werktuigmachinebouw

28-02 De meeste grote geïndustrialiseerde landen hebben ambitieuze strategieën ontwikkeld om de CO2-uitstoot te verminderen.…

Oppervlaktetechniek

Energie hot item in oppervlaktetechniek

12-01 Voor de oppervlaktetechnologie-branche is energie een belangrijke voorwaarde om een goede coating aan te…

Bedrijf en Economie

Nieuw kabinet moet zorgen voor MKB-vriendelijke energietransitie

03-06 Door de onevenredig grote stijging van de energierekening en de beperkte toegang tot subsidies,…

Toeleveren

Fors besparen op energie met metaalverwerking

25-02 Bij sommige bedrijven lijkt besparen op energie onmogelijk. Bijvoorbeeld bij de hoogovens in IJmuiden…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?