Beamkoppelingen voor robotica-toepassingen

Ruland beamkoppelingen bieden de ideale oplossing voor chirurgische, magazijn- en industriële robotica-toepassingen, vanwege hun grotere koppel- en torsiestijfheid en hun vermogen om verschillende soorten uitlijnfouten op te vangen. Ruland produceert de vierdelige beam­koppelingen voor encoders en de zesdelige beamkoppelingen voor lichte krachtoverbrenging, zoals het aansluiten van een stappen- of servomotor op een schroef. Dit stelt robotontwerpers in staat standaard beamkoppelingen te gebruiken bij het ontwerpen van de meeste systemen.

Zesbeamkoppelingen hebben een grotere koppel- en hogere torsiestijfheid dan vierbeamkoppelingen, waardoor ze ideaal zijn voor het koppelen van een servomotor aan een hoofdschroef in een robotsysteem.

Ruland vervaardigt beamkoppelingen uit één stuk aluminium of roestvrij staal, dit resulteert in een spe­lingvrij ontwerp en een onderhoudsvrije levensduur. Door middel van meerdere sets spiraalvormige sneden zijn Ruland beamkoppelingen in staat om verschillende soorten uit­lijnfouten op te vangen, waaronder hoekfouten, parallelle fouten, axiale fouten en complexe fouten die worden veroorzaakt door frequent starten en stoppen. Het ontwerp met meerdere beams maakt ook een hogere koppel- en een grotere torsiestijfheid mogelijk dan gewone koppelingen met slechts één enkele beam.

Hoger koppelvermogen

Ruland produceert beamkoppelingen van 7075 aluminum voor een lage inertie en van 303 roestvrij staal voor een hoger koppelvermogen. De zesbeamkoppelingen uit de F-Series hebben twee sets van drie beams, waardoor ze de nauwkeurigheid, herhaalbaarheid en betrouwbaarheid van robotsystemen waarborgen. Ze zijn groter in omvang dan de vergelijkbare koppelingen met vier beams, waardoor ze een hogere koppel- en meer torsiestijfheid kunnen bieden. De klemmenbeam­koppelingen van de F-series worden geleverd met Rulands eigen Nypatch anti-vibratie hardware om te voorkomen dat schroeven loskomen tijdens het gebruik.

Beperkte ruimte

De vierbeamkoppelingen uit de P- en MW-Series hebben twee sets van twee beams, waardoor ze meer flexibiliteit en minder lagerbelasting bieden dan het type met zes beams. Ze hebben ook kortere lengtes, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen met beperkte ruimte, zoals encoders. De MW-Series koppelingen hebben nominale metrische afmetingen om beter aan te sluiten bij systemen met metrische componenten.

Ruland levert beamkoppelingen met een klem- of stelschroef naafbevestiging in inch-, metri­sche en inch-naar-metrische combinaties, variërend van ⅛ inch tot ¾ inch en van 3 mm tot 20 mm. Ze worden onder strenge controles met behulp van interne processen vervaardigd in Rulands fabriek in de VS. Op aanvraag zijn ook niet-standaard ont­werpen zoals geanodiseerde uitvoeringen, niet-standaard boringen en speciale toleranties beschikbaar beschikbaar.

Beamkoppelingen maken deel uit van Rulands complete spelingvrije koppelingslijn, die ook stij­ve, balg-, schijf-, klauw-, oldham-, controlflex- en spleetkoppelingen bevat.
Volledige product­informatie, 3D CAD-bestanden en aanvullende technische specificaties zijn te vinden op de web­site van Ruland. Distributiepartner in Nederland is Spruit Aandrijftechniek.

Bedrijvengids

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema