Bekende merken en nieuwe machines bij Wolthuis

Wolthuis Machines is alweer voor de negende keer van de partij op METAVAK. Op de stand  van ruim 70 vierkante meter staan naast de bekende merken weer tal van nieuwe modellen/machines.

Yuri van Leuffen van Wolthuis vertelt: “Macc zaagmachines uit Italië is een nieuwe lijn voor ons, waarvan we vier machines presenteren. Macc produceert al meer dan 40 jaar hoogwaardige zaagmachines. Hun programma bestaat uit meer dan 60 verschillende modellen handmatige, semi- en volautomatische lint- en cirkelzagen. Bijna alle modellen zijn uit voorraad leverbaar. Macc kenmerkt zich door goede zaagmachines voor een scherpe prijs. Daarnaast bieden ze een breed assortiment bijpassende rollenbanen en zaagbladen.”

Grote tafelboormachine
Van de Duitse fabrikant Flott, bekend van boormachines en slijp/schuurmachines, presenteert Wolthuis de nieuwe/grotere variant van de populaire tafelboormachine TB13PLUS, de TB18PLUS. Deze machine heeft een grotere boor- en tapcapaciteit en is uitgevoerd met een LCD scherm voor eenvoudig instellen van de tapdiepte en weergave van de boordiepte. Daarnaast is de machine uitgevoerd met een traploos variabel frequentiegeregeld toerental en tapinstallatie. Flott zal dit LCD bedieningsscherm de komende jaren doorvoeren in de gehele lijn boormachines, die geschikt is voor de industrie maar ook voor het onderwijs. Naast de Flott boormachines worden tevens de Bimak boormachines uit Italië weer aangeboden.

Draaibanken
Wolthuis zal ook weer meerdere nieuwe draaibanken demonstreren. “We laten de Charles Takang, TOS Trens en Toro premium draaibanken zien”, aldus Van Leuffen. “We voeren bewust een aantal verschillende merken draaibanken om voor elke toepassing en budget een passende machine te kunnen aanbieden. In de industrie gelden nu eenmaal andere wensen dan in bijvoorbeeld het onderwijs.”
De hydraulische persen staan ook weer op de stand. Wolthuis kiest bewust voor twee fabrikanten uit Italië omdat deze zijn uitgevoerd met gelast frame en Rexroth hydraulisch systeem. Van Leuffen legt uit: “Bij andere fabrikanten uit Turkije of Azië zijn de frames vaak gemonteerd met bouten en wordt vaak een onbekend hydraulisch systeem gebruikt. Hierdoor is de kwaliteit/levensduur niet te vergelijken met de Italiaanse producenten. We presenteren onder andere de multifunctionele broots/werkplaatspers van 50 ton met een slag van 600 mm en de 100 ton pers van OMCN.”

De ontbraammachines van Kocvib zijn ook weer present. Deze no-nonsens ontbraammachines kenmerken zich door een hoge afwerking en lange levensduur. Tot slot presenteert Wolthuis meerdere modellen Phoebus freesmachines. Deze producent uit Taiwan brengt al meer dan 30 jaar een hoogwaardige freesmachine op de markt. “We hebben in Nederland en België al vele klanten verrast met de goede kwaliteit-prijsverhouding van deze  degelijke freesmachines. Vaak zijn ze uitgevoerd met kogelomloopspillen, Yaskawa servomotoren en frequentiegeregelde freeskop.”

Gebruikte machines
Omdat service en after-sales bij Wolthuis hoog in het vaandel staan, is het team van zes monteurs uitgebreid met een nieuwe monteur. Wolthuis levert niet alleen nieuwe machines, maar heeft ook een voorraad van meer dan 180 goede gebruikte machines in Wormerveer. “Deze machines leveren we vaak af met servicebeurt en we controleren alle functies. Zodoende heeft de klant een stuk zekerheid als het budget niet toelaat een nieuwe machine aan te schaffen. Men kan bij ons ook terecht voor reparaties/onderhoud/verhuizingen/NEN3140-ARBO keuringen voor het bestaande machinepark.”

Wolthuis Machines
Stand 233

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

METAVAK slaat handen ineen met Metaalunie en SMITZH

15-06 SMITZH (Smart Manufacturing Industriële Toepassing Zuid-Holland) organiseert een 3-daags programma op de beursvloer verdeeld…

Featured

Nieuwe METAVAK-team heeft er zin in

17-05 Het nieuwe beursteam is een mooie mix van twee ervaren krachten en twee frisse…

Bedrijf en Economie

Groen licht voor beurzen in België vanaf 30 juli

14-05 Het Zomerplan maakt in vier stappen de terugkeer naar een normaler leven mogelijk. Wel…

Bedrijf en Economie

Beursorganisaties zetten vol in op najaar

03-05 “Na 1,5 jaar is de markt echt weer toe aan ‘face to face’ contact…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Verspanen

Behringer zaagautomaten illustreren veranderingen bij Teham Pongers

16-11 Metaalgroothandel Teham Pongers in Hengelo verandert steeds meer van een handelsbedrijf in een logistieke…

Verspanen

Eenvoudig volautomatisch zagen

01-10 In deze tijd van steeds verdergaande automatisering wordt ook steeds meer aandacht besteed aan…

Verspanen

Ponsen Trading al 25 jaar in de markt

30-09 Ponsen Trading in Oudenbosch heeft in zijn 25-jarig bestaan meer dan tien officiële dealer-…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X