Bemet draagt totaalconcept uit in jubileumjaar

0

Gebruiksvriendelijke en praktijkgerichte software leveren; met dat doel werd 25 jaar geleden Bemet International in Veenendaal opgericht. Anno 2015 levert de jubilaris een totaalpakket van CAD/CAM, ERP en APM oplossingen voor de maakindustrie. De doelstelling is nooit veranderd.

“Wij zijn 25 jaar geleden begonnen met het leveren en ontwikkelen van software aan ondernemers uit de maakindustrie, zodat zij gemakkelijk en snel konden produceren”, vertelt Anton van Zeijst, een van de twee directeuren van Bemet. “Dit is een proces dat geen einde kent. Wij zijn constant bezig met het (door)ontwikkelen van onze software, zodat het aan de eisen van onze klanten voldoet en blijft voldoen.”

Totaalconcept
“Inmiddels zijn wij zover dat wij een totaalconcept kunnen leveren”, vult directeur John Hazebroek aan. “Door 25 jaar ervaring en de het complete pakket van automatiseringsmogelijkheden is Bemet in staat om knelpunten door het gehele productieproces te herkennen en hier oplossingen voor aan te dragen. Door de verschillende softwarepakketten op elkaar af te stemmen wordt het productieproces geoptimaliseerd en krijgen onze klanten (nog) meer grip en controle op het totale bedrijfsproces. Hiermee kunnen onze klanten een sterkere concurrentiepositie innemen.”

Het Veenendaalse softwarebedrijf heeft inmiddels 1.000 klanten in binnen- en buitenland. “We konden groeien dankzij trouwe en tevreden klanten”, vervolgt Hazebroek. “Wij vinden het belangrijk dat zij ook tevreden blijven en daarom vragen wij constant – bijvoorbeeld tijdens cursussen en klantendagen – om hun feedback. Om het enthousiasme van bestaande klanten over te brengen op potentiële klanten stellen wij zogenaamde ‘gebruikersverhalen’ op. Dit zijn korte maar krachtige referentieverhalen waar klanten aangeven waarom zij voor Bemet hebben gekozen. Wij merken dat deze verhalen op onze website veel gelezen worden en een gunstige bijdrage leveren aan de zoektocht van potentiële klanten naar een passend softwarepakket.”

2015 – een kwaliteitsjaar
Het komende jaar wil Bemet het totaalconcept verder gaan uitdragen. Anton van Zeijst: “Een belangrijk onderdeel hiervan is de kwaliteit van producten en processen. Veel bedrijven passen kwaliteitsmetingen pas toe op het eindproduct, terwijl het voorkomen van fouten tijdens het productieproces meer rendement oplevert. Door de CAD/CAM, ERP en APM producten van Bemet op elkaar af te stemmen is deze foutpreventie mogelijk. Dit is een sterke meerwaarde van ons totaalconcept.”

Klik hier voor een video: 25 jaar Bemet International in beeld