Benaderingsschakelaars

0

De nieuwe schakelaars die Omron op de markt brengt zijn uitgerust met IoT-functies voor voorspellend onderhoud en een verbeterde inzetbaarheid, doordat stilstand en uitval worden voorkomen.

Omron heeft in totaal 2512 modellen van zijn DC 3-draads E2E NEXT-serie benaderingsschakelaars geïntroduceerd. Deze schakelaars hebben de langste detectieafstanden ter wereld en zijn uitgerust met IoT-functies, waardoor ze het risico op onverwachte uitval met een derde terugdringen. Ze detecteren ook waarschuwingssignalen van uitval en stellen gebruikers op de hoogte via het netwerk. De schakelaars verbeteren de inzetbaarheid door onverwachte uitval te voorkomen en uitvaltijd te verkorten.

De E2E NEXT-serie is uitgerust met Omron’s technologieën Thermal Distance Control 2 en PROX3 voor hybride circuits. Dankzij deze technologieën zijn de detectieafstanden twee keer zo lang als bij vorige modellen en is het risico op uitval drie keer zo laag. De afstanden tussen de behuizingen van de schakelaars en de te detecteren objecten worden constant bewaakt en gebruikers worden op de hoogte gebracht via IO-Link-communicatie als deze te groot of te klein worden. Zo kunnen gebruikers waarschuwingssignalen van plotselinge uitval identificeren, waardoor tijdig onderhoud mogelijk is. Dit zorgt voor een stabiele werking zonder afhankelijk te zijn van de ervaring of vaardigheden van onderhoudspersoneel.