Beperkte versie-update ProNest

0
70

Hypertherm lanceert een beperkte versie-update van ProNest2019, de CAD/CAM-nestingsoftware voor geautomatiseerd snijden. De nieuwe versie bevat gerichte functies en verbeteringen die zijn ontworpen om klanten efficiënter en winstgevender te maken.

Een nieuwe functie is Pdf-import. Hiermee kunnen programmeurs en operators rechtstreeks pdf-bestanden op vectorbasis importeren, zoals technische tekeningen of specificatiebladen. Hierdoor zijn geen aparte .dxf-en .dwg-bestanden meer nodig en wordt het importeren van onderdelen en het maken van prijsopgaven/offertes sneller en gemakkelijker. Eveneens nieuw is de functie Tekstaanvullingen schrijven. Daardoor kunnen onderdelen tijdens het importeren automatisch gemarkeerd worden met unieke identificatiegegevens zoals onderdeelnaam, klantnaam of ordernummer.

Tot slot is er de nieuwe functie Werkzones herpositioneren, waardoor onderdelen in een enkele nest verschillende werkzones kunnen beslaan omdat herpositioneerbare machines nu onderdelen in secties kunnen snijden. Hierbij begint het snijproces in een werkzone voordat de machine een nieuwe positie inneemt en de snede in een andere zone afrondt. Verder heeft Hypertherm de ProNest LT-software voor licht industriële snijprocessen verbeterd met enkele nieuwe functies.