‘Best bewaarde geheim van Nederland’

0
35

De potentie van de Drechtsteden is het best bewaarde geheim van Nederland. Dat was de indruk die voorzitter Ineke Dezentjé Hamming van ondernemersorganisatie FME opdeed bij een werkbezoek aan Young Professionals en Fokker Industries.

Dezentjé zei het inspirerende voorbeeld van de maakindustrie in de regio Drechtsteden mee te nemen als voorbeeld voor de Europese adviesgroep over Industry 2030. Het doel van het werkbezoek was Dezentjé te informeren over de Groeiagenda van de Drechtsteden en te laten zien hoe Smart Industry in de Drechtsteden cross sectoraal samenwerkt.
Het werkbezoek begon met een presentatie door Young Professionals Drechtsteden. Het Young Professional programma bestaat uit challenges waarvoor jong talent van een aantal topbedrijven binnen tien werkdagen een concrete oplossing bieden. De teams gaan aan de slag in wisselende samenstellingen met diverse achtergronden. In het programma wordt innovatiekracht gestimuleerd door mensen uit diverse disciplines in teamverband te laten excelleren. Zij werken met een concrete opdracht aan deeloplossingen voor nieuwe producten, diensten of toepassingen. Dat levert unieke crossovers en innovatieve oplossingen op.

Fokker Technologies
Vervolgens stond een bezoek aan Fokker Technologies in Papendracht op het programma. Daar gaf vice-president Steven Soederhuizen een korte introductie op de luchtvaartsector en ging hij meer specifiek in op de rol van moederbedrijf GKN Aerospace voor de luchtvaartbouw in Nederland. Ook sprak hij met Dezentjé over het belang van de Economic Development Board voor de Drechtsteden en de Economic Board Zuid-Holland.