Besten dealer van Senfeng fiberlasers

Besten Machines heeft het dealerschap verworven voor de fiberlasersnijmachines van de Chinese fabrikant Senfeng. Hiermee biedt de machineleverancier uit Haarle een uitgebreid pakket betaalbare vlakbedlasers, 3D buislasers en combilasers aan.

Senfeng biedt een uitgebreid pakket vlakbedlasers, 3D buislasers en combilasers.

Besten Machines is sinds enkele jaren de officiële vertegenwoordiger in Nederland van de Belgische fabrikant Haco, producent van onder meer fiberlasers, kantbanken en plaatscharen. Met de verkoop en service/onderhoud van plaatscharen en kantbanken van Haco gaat het uitstekend, mede daardoor heeft Besten Machines in 2021 zelfs een topjaar gehad. Met de fiberlasers ligt dat anders.

Bedrijfsleider Rutger Blankenspoor van Besten Machines legt uit: “De HSG-fiberlasers die Haco bouwt zijn topmachines voor het hoge segment van de markt. Maar omdat wij ook veel te maken hebben met de middelgrote tot kleinere metaalbewerkingsbedrijven zochten we nog naar een meer passende oplossing hiervoor. Voor deze bedrijven is er momenteel eigenlijk geen passende oplossing om de overstap naar een fiberlaser te kunnen maken, terwijl zij hiermee juist zij enorm kunnen groeien in flexibiliteit en maatwerkoplossingen.

Daarom voeren wij vanaf nu twee lijnen: de Haco fiberlasers voor het hoge segment en de Sengfeng fiberlasers voor de midden en lagere segmenten. Onze doelgroep voor Sengfeng is de klant die een kwalitatief goede machine wil kopen voor een scherpe prijstelling. Aan deze klant kunnen we een 3×1,5m lasersnijmachine met wisseltafel en afzuiging en twee jaar garantie en ondersteuning leveren voor minder dan 100.000 euro.”

Veel onderzoek gedaan

De keuze voor Sengfeng is het resultaat van veel onderzoeken en vergelijken. “We hebben wel tien Chinese fabrikanten tegen het licht gehouden”, aldus Blankenspoor. “Daarbij kwam Senfeng als beste uit de bus. We hebben drie à vier referentieklanten in Europa bezocht en daarna de knoop doorgehakt. Senfeng heeft al jaren een verdeler in Duitsland en beschikt in Winterberg ook over een vestiging met servicemonteurs. Dat maakt het allemaal heel sterk.”

Er is al een aantal Senfeng lasers in de Benelux operationeel. Deze zijn door de gebruikers rechtstreeks gekocht in China of via de Duitse leverancier. Besten gaat deze machines servicen. Daarnaast gaat het bedrijf uiteraard Senfeng machines verkopen. “Nederlandse metaalondernemers hoeven zelf geen lasersnijmachine meer uit China te halen, dat gaan wij doen”, zegt Blankenspoor.

Machines op maat

De vlakbedlasers, 3D buislasers en combimachines van Senfeng zijn leverbaar met verschillende merken laserbronnen (tot 30 kW) en snijkoppen. Zo kan een machine op maat worden samengesteld voor elke klant. “De snijparameters zijn aanwezig, we hebben onderdelen op voorraad en geven twee jaar garantie en ondersteuning voor een eerlijke prijs”, aldus Blankenspoor.
Besten Machines installeert in mei al de eerste Senfeng vlakbedlaser bij een klant: Hutten Machinery in Nieuw Heeten heeft gekozen voor een SF1530G met een 3kW Raycus bron en een BM111 Raytools snijkop. Gelet op de reacties uit het netwerk van Besten Machines, verwacht Blankenspoor dat er spoedig meer zullen volgen: “Er is een grote doelgroep voor deze machines.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

TechnishowNieuws

Belangrijke investering Apparaten Fabrikage Waalwijk

22-08 Apparaten Fabrikage Waalwijk is het bedrijf van de familie Van der Wilk. Het wordt…

TechnishowNieuws

Besten Machines versterkt onderhoudsaanbod

13-07 “Noem het maar APK-keuringen”, zeggen Ron Besten en Rutger Blankenspoor, die blij verrast zijn…

TechnishowNieuws

BLM Group voor het eerst zelfstandig op TechniShow

19-04 BLM Group is al ruim dertig jaar actief op de Nederlandse en Belgische markt…

MetavakNieuws

Besten Machines pakt uit met Haco

25-09 Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit…

Plaatbewerking

Besten Machines biedt complete kant-oplossingen

02-06 Jasper Hoogstad beschikt over die kennis. De afgelopen jaren heeft hij de verkoop in…

Plaatbewerking

Besten Machines versterkt positie in kantgereedschappen

20-05 Jasper is namelijk jarenlang Sales Manager Nederland geweest van UKB, de bekende Duitse producent…

Plaatbewerking

Fiberlaser vervangt twee plasmasnijders bij BAB Bamps

24-02 “Eén plasmasnijder hebben we teruggekocht, de andere gaat de afvalbak in”, zegt Jeffrey Datema…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X