Besten dealer van Senfeng fiberlasers

Besten Machines heeft het dealerschap verworven voor de fiberlasersnijmachines van de Chinese fabrikant Senfeng. Hiermee biedt de machineleverancier uit Haarle een uitgebreid pakket betaalbare vlakbedlasers, 3D buislasers en combilasers aan.

Senfeng biedt een uitgebreid pakket vlakbedlasers, 3D buislasers en combilasers.

Besten Machines is sinds enkele jaren de officiële vertegenwoordiger in Nederland van de Belgische fabrikant Haco, producent van onder meer fiberlasers, kantbanken en plaatscharen. Met de verkoop en service/onderhoud van plaatscharen en kantbanken van Haco gaat het uitstekend, mede daardoor heeft Besten Machines in 2021 zelfs een topjaar gehad. Met de fiberlasers ligt dat anders.

Bedrijfsleider Rutger Blankenspoor van Besten Machines legt uit: “De HSG-fiberlasers die Haco bouwt zijn topmachines voor het hoge segment van de markt. Maar omdat wij ook veel te maken hebben met de middelgrote tot kleinere metaalbewerkingsbedrijven zochten we nog naar een meer passende oplossing hiervoor. Voor deze bedrijven is er momenteel eigenlijk geen passende oplossing om de overstap naar een fiberlaser te kunnen maken, terwijl zij hiermee juist zij enorm kunnen groeien in flexibiliteit en maatwerkoplossingen.

Daarom voeren wij vanaf nu twee lijnen: de Haco fiberlasers voor het hoge segment en de Sengfeng fiberlasers voor de midden en lagere segmenten. Onze doelgroep voor Sengfeng is de klant die een kwalitatief goede machine wil kopen voor een scherpe prijstelling. Aan deze klant kunnen we een 3×1,5m lasersnijmachine met wisseltafel en afzuiging en twee jaar garantie en ondersteuning leveren voor minder dan 100.000 euro.”

Veel onderzoek gedaan

De keuze voor Sengfeng is het resultaat van veel onderzoeken en vergelijken. “We hebben wel tien Chinese fabrikanten tegen het licht gehouden”, aldus Blankenspoor. “Daarbij kwam Senfeng als beste uit de bus. We hebben drie à vier referentieklanten in Europa bezocht en daarna de knoop doorgehakt. Senfeng heeft al jaren een verdeler in Duitsland en beschikt in Winterberg ook over een vestiging met servicemonteurs. Dat maakt het allemaal heel sterk.”

Er is al een aantal Senfeng lasers in de Benelux operationeel. Deze zijn door de gebruikers rechtstreeks gekocht in China of via de Duitse leverancier. Besten gaat deze machines servicen. Daarnaast gaat het bedrijf uiteraard Senfeng machines verkopen. “Nederlandse metaalondernemers hoeven zelf geen lasersnijmachine meer uit China te halen, dat gaan wij doen”, zegt Blankenspoor.

Machines op maat

De vlakbedlasers, 3D buislasers en combimachines van Senfeng zijn leverbaar met verschillende merken laserbronnen (tot 30 kW) en snijkoppen. Zo kan een machine op maat worden samengesteld voor elke klant. “De snijparameters zijn aanwezig, we hebben onderdelen op voorraad en geven twee jaar garantie en ondersteuning voor een eerlijke prijs”, aldus Blankenspoor.
Besten Machines installeert in mei al de eerste Senfeng vlakbedlaser bij een klant: Hutten Machinery in Nieuw Heeten heeft gekozen voor een SF1530G met een 3kW Raycus bron en een BM111 Raytools snijkop. Gelet op de reacties uit het netwerk van Besten Machines, verwacht Blankenspoor dat er spoedig meer zullen volgen: “Er is een grote doelgroep voor deze machines.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Besten Machines present met lasers, kantbank en schaar

05-10 De twee Senfeng fiberlasers zijn gloednieuw en hebben een aantal belangrijke verbeteringen. Een van…

Plaatbewerking

Klaassen opent technology center Bodor lasers

05-09 In het nieuwe Bodor Technology Center staan zeven verschillende type lasers uit het enorme…

Plaatbewerking

Second Owner nieuwe vertegenwoordiger Baykal in Nederland

04-09 In het bedrijfspand in Wijchen is een showroom ingericht, waar om te beginnen al…

MetaalNieuws Extra IM

Fiberlasers bij 247TailorSteel zorgen voor hoge snijsnelheden

23-08 CO2-vlakbedlasers en fiberlasers verschillen van elkaar op meerdere vlakken. Allereerst is de golflengte van…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

Zware Haco kantbank maakt Mesken nóg veelzijdiger

01-02 Mesken levert technisch werk op maat en is een begrip in Drenthe en omstreken.…

Plaatbewerking

LBM introduceert machines van Warcom

13-10 Voor LBM betekent dit importeurschap een grote uitbreiding van de mogelijkheden. De in Zwijndrecht…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?