Besten Machines pakt uit met Haco

Besten Machines pakt op METAVAK flink uit met machines van de Belgische fabrikant Haco. Op de stand zullen een kantbank Euromaster S met de hoogwaardige 2D multitouch Fastbend besturing en een schaar worden gedemonstreerd. Daarnaast zal Besten ook enkele andere vertegenwoordigingen presenteren, zoals Pilous (zaagmachines) en Nargesa (diverse machines voor plaatbewerking).

Haco bouwt een groot programma hydraulische kantbanken met 2100-6000 mm zetlengtes en tonnages van 75-400 ton. Op METAVAK demonstreert Besten Machines een Euromaster S met de hoogwaardige 2D multitouch Fastbend besturing.

Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit jaar officieel de Nederlandse importeur van dit Belgische merk. Het leveringsprogramma is hierdoor uitgebreid met (grote) CNC-kantbanken en scharen en lasersnijmachines voor plaat- en buismateriaal. En dat is een belangrijke stap voor de machineleverancier uit het Overijsselse Haarle, die dit importeurschap aangrijpt om het eigen bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Er is (en wordt) geïnvesteerd in nieuwe medewerkers en eind dit jaar wordt een nieuwe showroom in gebruik genomen met ruimte voor nog meer Haco machines.

Ook zal volgend voorjaar worden deelgenomen aan de TechniShow in Utrecht. “De kracht van onze samenwerking met Haco is dat we machines van Europese topkwaliteit kunnen leveren met een uitstekende service erbij”, zegt Ron Besten. “We kunnen onze klanten nu echt oplossingen bieden.”
Besten Machines wordt daarbij volop ondersteund door Haco. Op METAVAK zullen medewerkers van de Belgische fabrikant aanwezig zijn. Zo kan bezoekers de gelegenheid worden gegeven om echt aan de machine te werken en kennis te maken met de geavanceerde besturingen.

Haco is terug

Voor Haco is de presentatie op METAVAK – en volgend voorjaar ook op de Jaarbeurs – een gelegenheid om te laten zien dat het merk echt terug is in ons land, nu Besten Machines het importeurschap op zich heeft genomen. “Wij gaan echt werken aan het beeld van Haco”, vertelt Ron Besten. “We zullen aan de Nederlandse metaalsector duidelijk maken dat Haco kwalitatief uitstekende machines bouwt met hoogwaardige software en gebruiksvriendelijke besturingen. Ons uiteindelijke doel is dat Haco weer een grote naam wordt in ons land.”

Interessant machineprogramma

Haco voert een interessant machineprogramma. Zo zijn er onder meer verschillende modellen hoogwaardig afgewerkte scharen beschikbaar in 2050-6020 mm kniplengte en 6-32 mm knipdikte. Het meest verkochte model is de TS, die al sinds 2000 wordt gebouwd volgens hetzelfde basissysteem en in de loop der jaren met steeds betere besturingen en software is uitgerust.
Ook bouwt Haco een groot programma hydraulische kantbanken met 2100-6000 mm zetlengtes en tonnages van 75-400 ton. Daarnaast zijn er specials leverbaar. Ron Besten noemt Haco een koploper op het gebied van kantbanken. “Ze hebben een mutingpoint van 1,5 à 2 mm. Iedere kanter weet wat dat zegt over de kwaliteit van een kantbank. Haco bereikt dat door haar kennis van hydrauliek, haar eigen hoogontwikkelde software en het gebruik van goede componenten.”

Daarnaast zijn er de fiberlasers. In het programma zitten vlakbedlasers, buislasers en de combimachines HFL-E voor het snijden van platen én buizen en kokers. Ze kunnen worden geleverd met laserbronnen van 1 tot 15 kW en beschikken over gelaste frames die in de oven zijn uitgegloeid voor extra stevigheid. Bijzonder is ook Haco’s eigen systeem waarmee de overdruk in de cabine wordt geregeld, waardoor alle stof en rommel direct wordt afgezogen. Tevens kan Besten Machines Haco plasmasnijmachines leveren en ponsmachines die onder de merknaam Kingsland op de markt worden gebracht.

Haco is sterk in besturingen en software. Daarmee kan de Belgische fabrikant geautomatiseerde systemen bouwen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, wat resulteert in zeer efficiënte productieprocessen.

Haco is sterk in besturingen en software. Daarmee kan de Belgische fabrikant geautomatiseerde systemen bouwen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, wat resulteert in zeer efficiënte productieprocessen.

Hoogwaardige software

“Haco denkt goed na over de machines die het ontwikkelt en heeft veel aandacht voor details”, aldus Ron Besten. “En ze zijn erg sterk in besturingen en software.” Dat is te danken aan de Belgische softwarespecialist Robosoft, een van de vele dochterbedrijven van Haco. Het is feitelijk de engineeringafdeling die de software en de besturingen voor de machines ontwikkelt. “Met die softwareontwikkeling gaan ze heel ver. Ze maken niet alleen de besturing voor een eenvoudige CNC-schaar, maar ook voor robotcellen en geautomatiseerde productiesystemen. Daarvoor ontwikkelen ze software die niet alleen de machines van Haco zelf, maar ook de robots en de andere machines in zo’n systeem aansturen. Zo krijg je systemen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, en daarmee zeer efficiënte productieprocessen. Ook dit is een markt die wij zeker kunnen en willen bedienen.”

Besten Machines
Stand D126

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Kantbanken van Blom Opmeer zijn weer helemaal top

19-07 Blom Opmeer realiseert met professionele apparatuur en efficiënte werkprocessen vele projecten voor opdrachtgevers door…

Automatisering

Nooit eerder zoveel evenementen voor RoboJob

10-07 “Het lijkt wel een trend,” blikt Marketing Manager Steven Craenen terug op een druk…

Plaatbewerking

PWS Almelo kan ‘mooie dingen in metaal’ nu lasersnijden

23-05 PWS Almelo maakt producten voor aannemers vaak als totaalleverancier. Dit kan variëren van een…

Plaatbewerking

Meer tonnage voor Bormstaal met gemoderniseerde kantbank

25-04 Bormstaal is een specialist in snijden, constructiewerk en plaatbewerking. Met tien medewerkers en een…

Plaatbewerking

Tuwi-klanten onder de indruk van ontwikkelingen bij Durma

11-04 Tuwi brengt de machines van Durma al sinds 2005 op de Nederlandse markt en…

Plaatbewerking

‘Kantbank gaat deel uitmaken van productielijn’

27-02 Wensink voorspelt dat de kantbank zelf niet veel gaat veranderen de komende jaren. Alles…

Plaatbewerking

Het beursseizoen van 2023 is in aantocht

20-02 Een perfecte gelegenheid voor u om kennis te maken met de metaalbranche en om…

Plaatbewerking

Zware Haco kantbank maakt Mesken nóg veelzijdiger

01-02 Mesken levert technisch werk op maat en is een begrip in Drenthe en omstreken.…

Metaalnieuws inBeeld

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema