Besten Machines pakt uit met Haco

Besten Machines pakt op METAVAK flink uit met machines van de Belgische fabrikant Haco. Op de stand zullen een kantbank Euromaster S met de hoogwaardige 2D multitouch Fastbend besturing en een schaar worden gedemonstreerd. Daarnaast zal Besten ook enkele andere vertegenwoordigingen presenteren, zoals Pilous (zaagmachines) en Nargesa (diverse machines voor plaatbewerking).

Haco bouwt een groot programma hydraulische kantbanken met 2100-6000 mm zetlengtes en tonnages van 75-400 ton. Op METAVAK demonstreert Besten Machines een Euromaster S met de hoogwaardige 2D multitouch Fastbend besturing.

Maar het accent zal vooral op Haco liggen. Besten Machines is sinds begin dit jaar officieel de Nederlandse importeur van dit Belgische merk. Het leveringsprogramma is hierdoor uitgebreid met (grote) CNC-kantbanken en scharen en lasersnijmachines voor plaat- en buismateriaal. En dat is een belangrijke stap voor de machineleverancier uit het Overijsselse Haarle, die dit importeurschap aangrijpt om het eigen bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Er is (en wordt) geïnvesteerd in nieuwe medewerkers en eind dit jaar wordt een nieuwe showroom in gebruik genomen met ruimte voor nog meer Haco machines.

Ook zal volgend voorjaar worden deelgenomen aan de TechniShow in Utrecht. “De kracht van onze samenwerking met Haco is dat we machines van Europese topkwaliteit kunnen leveren met een uitstekende service erbij”, zegt Ron Besten. “We kunnen onze klanten nu echt oplossingen bieden.”
Besten Machines wordt daarbij volop ondersteund door Haco. Op METAVAK zullen medewerkers van de Belgische fabrikant aanwezig zijn. Zo kan bezoekers de gelegenheid worden gegeven om echt aan de machine te werken en kennis te maken met de geavanceerde besturingen.

Haco is terug

Voor Haco is de presentatie op METAVAK – en volgend voorjaar ook op de Jaarbeurs – een gelegenheid om te laten zien dat het merk echt terug is in ons land, nu Besten Machines het importeurschap op zich heeft genomen. “Wij gaan echt werken aan het beeld van Haco”, vertelt Ron Besten. “We zullen aan de Nederlandse metaalsector duidelijk maken dat Haco kwalitatief uitstekende machines bouwt met hoogwaardige software en gebruiksvriendelijke besturingen. Ons uiteindelijke doel is dat Haco weer een grote naam wordt in ons land.”

Interessant machineprogramma

Haco voert een interessant machineprogramma. Zo zijn er onder meer verschillende modellen hoogwaardig afgewerkte scharen beschikbaar in 2050-6020 mm kniplengte en 6-32 mm knipdikte. Het meest verkochte model is de TS, die al sinds 2000 wordt gebouwd volgens hetzelfde basissysteem en in de loop der jaren met steeds betere besturingen en software is uitgerust.
Ook bouwt Haco een groot programma hydraulische kantbanken met 2100-6000 mm zetlengtes en tonnages van 75-400 ton. Daarnaast zijn er specials leverbaar. Ron Besten noemt Haco een koploper op het gebied van kantbanken. “Ze hebben een mutingpoint van 1,5 à 2 mm. Iedere kanter weet wat dat zegt over de kwaliteit van een kantbank. Haco bereikt dat door haar kennis van hydrauliek, haar eigen hoogontwikkelde software en het gebruik van goede componenten.”

Daarnaast zijn er de fiberlasers. In het programma zitten vlakbedlasers, buislasers en de combimachines HFL-E voor het snijden van platen én buizen en kokers. Ze kunnen worden geleverd met laserbronnen van 1 tot 15 kW en beschikken over gelaste frames die in de oven zijn uitgegloeid voor extra stevigheid. Bijzonder is ook Haco’s eigen systeem waarmee de overdruk in de cabine wordt geregeld, waardoor alle stof en rommel direct wordt afgezogen. Tevens kan Besten Machines Haco plasmasnijmachines leveren en ponsmachines die onder de merknaam Kingsland op de markt worden gebracht.

Haco is sterk in besturingen en software. Daarmee kan de Belgische fabrikant geautomatiseerde systemen bouwen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, wat resulteert in zeer efficiënte productieprocessen.

Haco is sterk in besturingen en software. Daarmee kan de Belgische fabrikant geautomatiseerde systemen bouwen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, wat resulteert in zeer efficiënte productieprocessen.

Hoogwaardige software

“Haco denkt goed na over de machines die het ontwikkelt en heeft veel aandacht voor details”, aldus Ron Besten. “En ze zijn erg sterk in besturingen en software.” Dat is te danken aan de Belgische softwarespecialist Robosoft, een van de vele dochterbedrijven van Haco. Het is feitelijk de engineeringafdeling die de software en de besturingen voor de machines ontwikkelt. “Met die softwareontwikkeling gaan ze heel ver. Ze maken niet alleen de besturing voor een eenvoudige CNC-schaar, maar ook voor robotcellen en geautomatiseerde productiesystemen. Daarvoor ontwikkelen ze software die niet alleen de machines van Haco zelf, maar ook de robots en de andere machines in zo’n systeem aansturen. Zo krijg je systemen waarin alle onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd, en daarmee zeer efficiënte productieprocessen. Ook dit is een markt die wij zeker kunnen en willen bedienen.”

Besten Machines
Stand D126

Voor gratis toegangstickets METAVAK Gorinchem kun u zich hier AANMELDEN met gebruik van code 2156

 

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Steeds meer gebruikers kiezen voor CAD oplossing Hexagon

03-10 Designer is volgens ATS EdgeIT – dat hierover uitleg geeft op METAVAK – een…

MetavakNieuws

Econox verbetert snijproces met Yawei laser

02-10 Econox is leverancier van luchtbehandelings- en ventilatieproducten. Het bedrijf produceert deze zelf en handelt…

MetavakNieuws

Klaassen Machines scoort met Bodor lasers

30-09 Bodor is een Chinese producent van fiberlasers, zowel vlakbedlasers als buislasers. De basis hiervoor…

MetavakNieuws

SMEC CNC-draaimachine direct in de verkoop op METAVAK

30-09 “We hebben speciaal voor METAVAK een speciale actie op touw gezet. De snelle beslisser…

Verspanen

Personeelstekort en kleine series leiden bij Bos Verspaning tot automatiseren

29-09 Om de vraag naar zeer wisselende onderdelen in zowel kleine als grote series te…

Plaatbewerking

Senfeng laser perfecte oplossing voor Hutten Machinery

29-09 Hutten Machinery is een klein metaalbedrijf. Frank Hutten runt het samen met zijn vrouw…

MetavakNieuws

Gabby neemt machine-operator routinetaken uit handen

29-09 In het middelpunt van de beurspresentatie staat het Garant Automation Basic beladingssysteem (kortweg Gabby),…

MetavakNieuws

Voor iedere plaatbewerkingsmachine de ideale oplossing

28-09 In het begin lag de nadruk op gereedschappen. Dat veranderde naar machines en eind…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

X