Betere bedrijfsprocessen met slimme software

0
38

Het Business Software Event vindt dit jaar plaats op 20 juni op de nieuwe locatie van Mikrocentrum in Veldhoven. Deze editie staat in het teken van ‘Industrie 4.0 – uw bedrijfsproces stap voor stap efficiënter ingericht’. Centraal staat de noodzaak van voortgaande ketenintegratie en procesverbetering met behulp van software.

Een beursvloer met 35 specialistische bedrijven en een stevig en inspirerend congresprogramma. Het zijn beproefde ingrediënten waarmee Mikrocentrum al menig bezoeker uit menig vakgebied op weg heeft geholpen met concrete antwoorden op zijn vragen. “Het Business Software Event is inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk software-event voor de Nederlandse industrie, waar alles van ERP, PDM en PLM tot en met CAD, CAM, MES, WMS en CRM in onderling verband onder één dak te vinden is. Maar ook overkoepelende processen zoals integratie en business intelligence komen aan bod”, aldus Timo van Leent, Eventmanager van het Business Software Event.

Interactief event
Op het Business Software Event draait alles om het verkrijgen van inzicht in bedrijfsprocessen, het verbeteren van de business en de softwaretools die hiervoor kunnen worden ingezet. Van Leent: “Het event staat voor intensieve interactie tussen experts, vakgenoten, relaties en (collega)aanbieders. De focus ligt op de succesverhalen van collega bedrijven: waar liepen zij tegen aan, hoe hebben ze het aangepakt en wat zijn de lessons learned? Dit event, met informatieve presentaties, inspirerende cases en persoonlijke ontmoetingen op de beursvloer, bij uitstek de gelegenheid voor bewustwording van de kansen die business software biedt aan de (maak)industrie.” Sprekers en onderwerpen zijn o.a.: De uitdaging van PLM en de impact van digitalisering (Marco Jansen/ASML), 5G applications in Manufacturing (Paul Cobben/KPN), Machinebouwers; groei door een geïntegreerd platform. Een klantverhaal. (Manfred Kalkeren/Heurkens & van Veluw en Donald Houben/Arcta Group; De weg naar Industry 4.0 (Edward Duivenvoorden/QAD Netherlands).

Specifiek voor managers
Het Business Software Event richt zich op de maak- en assemblage-industrie in Nederland en België. Dit betreft klantenorder- en voorraad gestuurde bedrijven in onder meer: automotive, elektronica, machine- en apparatenbouw, metaalbewerking, rubber- en kunststofverwerking en scheepsbouw. Het event bestrijkt een breed scala aan bedrijfsprocessen: verkopen, ontwerpen, configureren, plannen, inkopen, voorraad houden, maken, assembleren, leveren, service en onderhouden. Bezoekers kunnen zich laten informeren over optimalisatie van hun huidige software. Daarnaast is er aanbod van nieuwe en aanvullende software en ontdekt men de laatste ontwikkelingen op automatiseringsgebied. Ook het vertalen van trends zoals Smart Industry, Big Data, SaaS/Cloud software naar de praktijk komt aan bod.

Gratis toegankelijk
Het Business Software Event 2019 wordt georganiseerd door Mikrocentrum uit Veldhoven. Het event vindt plaats op 20 juni (10.00 tot 17.00 uur) op een nieuwe locatie, De Run 1115 te Veldhoven. Voor eindgebruikers is het event gratis toegankelijk.