Betere netwerkbescherming

0

Siemens heeft haar Industrial Security Appliances Scalance SC-600 uitgebreid met meer functionaliteit voor een nog betere en eenvoudigere bescherming van productienetwerken. De apparaten beschikken nu over een Bridge Firewall, ondersteunen redundante netwerkstructuren en laten gebruikersspecifieke firewalls toe. Hierdoor kunnen gebruikers de beschikbaarheid van hun productie vergroten en tegelijkertijd de aanschafkosten van netwerkcomponenten verlagen.

 

Met de Bridge Firewall kunnen apparaten in platte netwerken worden gebruikt. Bovendien kunnen nu, naast Layer 3-data, ook Layer 2-data worden gefilterd. Dit geeft gebruikers veilige toegang tot automatiseringscomponenten in Profinet-cellen, bijvoorbeeld voor onderhoudsdoeleinden. Door ondersteuning van twee redundantieprotocollen voor Layer 2 en Layer 3 zijn extra switches aan de beveiligingsovergangen overbodig. Dankzij het Media Redundancy Protocol (MRP) kan de SC-600 op Layer 2-niveau als Profinet-apparaten in de Profinet-ringredundantie worden geïntegreerd, zonder dat een extra managed Industrial Ethernet switch nodig is. Bij een ringonderbreking schakelen alle netwerkcomponenten in de ring binnen 200 ms over op het redundante pad, waardoor de productie bij een storing niet wordt onderbroken. Bovendien maakt ondersteuning van het Virtual Router

Redundancy Protocol (VRRP) redundantie op Layer 3 mogelijk. Hierdoor kunnen gebruikers de Scalance SC-600 van Siemens met andere routers in het netwerk in één logische groep onderbrengen. De derde innovatie is ondersteuning van gebruikersspecifieke firewalls. Specifieke firewall-regels maken naast apparaatspecifieke nu ook gebruikersspecifieke filtering van data mogelijk. Hierdoor kunnen verschillende rechten aan gebruikers worden toegewezen.